Met deze tips van ervaren reizigers ben jij goed voorbereid wanneer je weer op vakantie kan!

Met deze tips van ervaren reizigers ben jij goed voorbereid wanneer je weer op vakantie kan! 8

Wie weet er nu beter wat je wel en niet moet doen op vakantie dan ervaren reizigers? Tijdens de coronaperiode bieden we je graag een overzicht van de tips die zij delen, zodat je er voordeel van hebt zodra je weer op vakantie naar het buitenland kunt.

Zorg dat je voorbereid op pad gaat

Met de auto op vakantie is bijna een traditie voor veel mensen. Een logische gedachte, want het biedt je meer dan genoeg flexibiliteit als je met de eigen wagen gaat. Wil je een dagje ertussenuit? Dan doe je dat gewoon. Heb je het wel gezien op de camping? Dan pak je alles in en zoek je een volgende plek op om te verblijven. Maar het is wel slim om je vooraf goed voor te bereiden.

Zo is er bijvoorbeeld het fenomeen Zwarte Zaterdag om rekening mee te houden. Het lijkt wel alsof heel Frankrijk, maar ook delen van België, Duitsland en Nederland, op dat moment helemaal vast staan door al het vakantieverkeer. Gelukkig kun je daar rekening mee houden, bijvoorbeeld door op een ander moment te rijden. De dag erna is het al een stuk rustiger. Een andere frustratie is het wachten voor tolpoorten in Frankrijk en Spanje. Maar daar kun je heel snel langs met deze gadget.

Doe het anders dan anderen

Gaat iedereen met de auto op vakantie en staan ze in de file? Met je tassen op de motor rijd je er zo voorbij. Als je een beetje avontuurlijk op vakantie wilt, dan zijn er allerlei mogelijkheden om het net even iets anders te doen dan anderen. Eigenlijk zou je bij elke beslissing die ‘normaal’ is moeten nadenken of er ook een variant te bedenken is. Dat brengt je brein in de avontuurlijke modus die nodig is voor een écht gedenkwaardige vakantie.

Laat je reisverzekering gewoon doorlopen

Eigenlijk is het een no-brainer voor zelfs de minst ervaren reiziger: een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je moet er immers niet aan denken dat je vergeten bent om een reisverzekering af te sluiten en dat er vervolgens iets mis gaat tijdens je reis of verblijf… Daarom is het zo ideaal dat een doorlopende variant altijd geldt. Zeker wanneer je vaker in een jaar op reis gaat is dit de beste optie. De voorwaarden en dekking kun je zelf kiezen, waarbij meer dekking natuurlijk ook meer premie betekent. Bepaal dus goed welke opties voor jou en je gezin van belang zijn.


Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ABN AMRO

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.