Nu naar Australië, zou jij het doen?

sydney opera house australia
Photo by Mudassir Ali on Pexels.com

Wie weet, had je al wel jaren gespaard en gedacht 2020 wordt mijn jaar. Het jaar waarin ik eindelijk naar Australië ga. Vooralsnog raadt de Nederlandse overheid het af voor ‘pretreizen’. Het advies is om er heen te gaan voor alleen noodzakelijke reizen. Het land is dan ook oranje-gekleurd op dit moment. Maar Qatar Airways maakt zich al wel klaar voor nieuwe vluchten naar het continent. En verder vandaag:

 • Schiphol kan volgend jaar meer vliegtuigen aan met ‘slim’ landingssysteem
 • Dit is er nog over van een ooit beroemd cruiseschip (VIDEO)
 • Mini-caravan achter fiets Julia (10) trekt veel bekijks

Qatar Airways hervat de vluchten naar Adelaide

Nu naar Australië, zou jij het doen? 10
Reizigers met hun bagage op Schiphol. Foto: Elkedagvakantie

Qatar Airways bevestigt haar positie als internationale marktleider in Australië met de hervatting van de vluchten naar Adelaide, vanaf 16 augustus 2020. De Zuid-Australische hoofdstad wordt de vijfde bestemming van de luchtvaartmaatschappij in Australië, waardoor Qatar Airways de enige internationale luchtvaartmaatschappij is die momenteel vluchten naar vijf grote steden in Australië aanbiedt.

Qatar Airways startte Adelaide in 2016 op en vloog de eerste Airbus A350 naar Australië. De twee vluchten per week van en naar Adelaide zullen uitgevoerd worden door de brandstofzuinige Airbus A350-900, met 36 plaatsen in Business Class en 247 in Economy Class. De luchtvaartmaatschappij besloot recentelijk de vloot van Airbus A380’s aan de grond te houden en in plaats daarvan de volledige vloot van Airbus A350 en Boeing 787 vliegtuigen in te zetten, omdat deze milieuvriendelijker en commercieel meer verantwoord zijn. Uit benchmarkgegevens blijkt dat de vloot van A350-vliegtuigen van Qatar Airways tot 20 ton CO2 per blokuur hebben bespaard op de routes naar Australië in vergelijking met de A380.
 Met de hervatting van de vluchten naar Adelaide komt het totaal voor Qatar Airways op 23 passagiersvluchten per week naar Australië: 

 • Twee vluchten per week naar Adelaide
 • Drie vluchten per week naar Brisbane
 • Vier vluchten per week naar Perth
 • Dagelijkse vluchten naar Melbourne
 • Dagelijkse vluchten naar Sydney

Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, zegt hierover: “We zijn verheugd om de vluchten naar Adelaide te hervatten, waarbij we onze voortdurende betrokkenheid tonen in de Australische markt tijdens deze moeilijke periode. Met het grootste wereldwijde netwerk in de regio en de beste luchthaven in het Midden-Oosten die vlotte en efficiënte verbindingen met bestemmingen over de hele wereld biedt, zijn wij voor veel Australische ambassades de eerste keuze geweest om Australiërs naar huis te helpen. Gegevens van de Australische overheid (BITRE) tonen dat tijdens de piek van de repatriëring, onze luchtvaartmaatschappij bijna tien keer zoveel passagiers in en uit Australië geholpen heeft om thuis te geraken dan onze dichtstbijzijnde concurrenten.”  

‘Nooit gestopt’

“We zijn er trots op dat we een van de weinige luchtvaartmaatschappijen zijn die nooit gestopt zijn met vliegen naar Australië. We hebben zelfs ons Australisch netwerk uitgebreid tijdens de crisis om meer dan 170.000 Australiërs en internationale reizigers te helpen repatriëren en honderden tonnen vracht te vervoeren als essentieel distributiekanaal voor de Australische landbouwexporteurs. De hervatting van Adelaide en de recente lancering van nieuwe vluchten naar Brisbane, tonen onze inzet in Australië op lange termijn en onze garantie om Australische passagiers en exporteurs te ondersteunen met wereldwijde connectiviteit zowel in goede als in slechte tijden”.

Straks weer toeristen

De Australische Minister van Handel, Toerisme en Investeringen en de Senator van Zuid-Australië, Simon Birminghamverklaart : “Ik ben verheugd te zien dat Qatar Airways zich blijft inzetten voor de markt van Adelaide. Deze vluchten zullen een andere vrachtroute bieden aan Zuid-Australische exporteurs, waardoor zij hun hoogwaardige producten in het Midden-Oosten en Europa kunnen afleveren.” 

“Terwijl internationale reisbeperkingen een belangrijke bescherming blijven voor Australië tegen COVID-19, zal de hervatting van de vluchten een nieuwe mogelijkheid bieden voor de repatriëring van Australiërs en uiteindelijk een route vormen voor internationale toeristen naar Zuid-Australië wanneer onze grenzen terug opengaan”.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Schiphol kan volgend jaar meer vliegtuigen aan met ‘slim’ landingssysteem (NH Nieuws)
 • Coronavirus ging niet met vakantie: ‘Ik dacht dat ik me aan alle regels hield’ (NOS)
 • Nieuwe stichting wil ‘uniek’ Staphorst op de toeristische kaart zetten (RTV Oost)
 • Mini-caravan achter fiets Julia (10) trekt veel bekijks (RTV Drenthe)
 • Treinreizen in India: Hoe is dat? Een kijkje in de trein! (We Are Travellers)
 • Man completes 60-kilometre charity run in Adelaide hotel room during coronavirus quarantine (ABC)
 • Thousands turn out for hotel jobs (Bangkok Post)
 • Vijf manieren voor het bewaren van je mooiste vakantieherinneringen (Reishonger)
Dit is er nog over van een ooit beroemd cruiseschip

Tevreden?

Laat dit veld blanco

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.