Plannenmakerij: Vijf yogabestemmingen in Turkije

Plannenmakerij: Vijf yogabestemmingen in Turkije 9
De bergen van Goreme. Foto: cc0

Even ontsnappen aan alles, dat heeft een mens zo nu en dan nodig. Zeker na de roerige maanden die we tot nu toe in 2020 hebben gehad. Turkije is qua vrij reizen nog geen optie, maar wel iets om van te dromen als bestemming in de toekomst. Daarom een paar suggesties waar je dan naar toe zou kunnen gaan. Verder vandaag:

 • KLM voegt vijfde bestemming toe in Polen: Poznan
 • Verantwoord dagje uit met 1,5 meter aanbod in Hanzesteden
 • Op camping Appelhof was het gezellig, misschien iets té

Relaxen en innerlijke rust vinden op een Turks eiland?

Plannenmakerij: Vijf yogabestemmingen in Turkije 11
Het verborgen paradijs Göcek in de Fethiye baai. Foto: cc0

Dompel jezelf onder in de schoonheid van natuurlijke wonderen in Turkije en vind innerlijke rust. Turkije is een perfect land om meer te leren over yoga in geweldige omgevingen. Meerdere locaties in het land organiseren yogalessen en -cursussen middenin de mediterrane natuur. Adem in, uit en geniet. Ontdek je toekomstige yoga retreat naar Turkije.

Pure rust op Mount Ida

Mount Ida (Kazdağı), gelegen ten noorden van de Edremit baai, staat bovenaan de lijst van ideale yogabestemmingen. Het hoge zuurstofgehalte (een van de hoogste ter wereld) en de unieke natuurlijke omgeving met uitzicht op het intens blauwe water maken deze plek zo rustgevend. Tussen de eiken, kastanjes, zwarte dennen en beukenbomen worden yoga- en ademhalingslessen gegeven waarbij de stilte van het omringende bos een metgezel is. Mount Ida is een paradijs waar één diepe inademing van de frisse bos- en zeelucht al voldoende is om je lichaam en geest tot rust te brengen. De rijke vegetatie, het weelderige bos, de waterbronnen en de schone lucht maken dit gebied tot een onvergetelijke en inspirerende ervaring.

Mediterrane magie bij de Kabak Cove

Kabak Cove is gelegen tussen Fethiya en Antalya en waar bos en zee in elkaar overlopen. Deze locatie is het toonbeeld van rust en is daarom zeer populair onder yogaliefhebbers. Kabak Cove is een kleine en stille baai weg van de stedelijke gebieden, waardoor het een perfecte locatie is voor yogacursussen en -retreats. De Mediterrane magie is overduidelijk voelbaar wanneer de zeelucht door het bos waait. Met uitzicht op het donkerblauwe water en de bergen kan iedere yogaliefhebber zijn of haar geest leegmaken en ultiem ontspannen.

De zonnegroet in Cappadocië

De zonsopkomst en -ondergang is nergens zo indrukwekkend als in Cappadocië. Gelegen in centraal Turkije is Cappadocië een bijzondere plek die na miljoenen jaren van water- en winderosie is ontstaan uit zachte lagen lava en as. Het gebied staat bekend om de feeënschoorstenen die de grote vlakte geweldige hoogte en dimensie geven. De feeënschoorstenen staan in een grote vallei waar stilte de boventoon voert en je enkel vogels hoort tjilpen. Deze serene plek is daarom uitermate geschikt voor yoga- en meditatiecursussen. Met name in het voorjaar, wanneer de rotsformaties worden verwarmd door de lentezon, is Cappadocië dé plek waar je volledig tot jezelf kunt komen.

Relaxen op eiland Bozcaada

Bozcaada is de perfecte locatie om te relaxen, te verjongen en te zuiveren. Bozcaada barst van kleurrijke straten, historische schoonheid en helder zeewater. Buiten het centrum ligt de natuurlijke schoonheid van het eiland. De wijngaarden en landhuizen liggen aan rustige baaien van het eiland. Hier kun je in stilte alle energie loslaten een genieten. De glooiende heuvels geven prachtige uitzichten over het eiland. De verlaten Polente vuurtoren op het meest westerse punt van het eiland is de perfecte plek voor een yoga- of meditatiesessie tijdens de zonsondergang. In het zuiden ligt het Ayazma klooster. De serene stille sfeer en het uitzicht op zee maken dit tot een ideale plek om je gedachten stil te krijgen en je hoofd leeg te maken.

Ongerepte natuur van Göcek

Het verborgen paradijs Göcek in de Fethiye baai verwondert haar bezoekers met rustgevende groene schoonheid en een kalme sfeer weg. In het idyllisch gelegen dorpje Gökçeovacık worden verschillende yogacursussen gegeven. Liefhebbers van rust leren hier de zonnegroet en ‘down ward dog’ op een heerlijke plek omringd door olijf- en vijgenbomen.

KLM voegt vijfde bestemming toe in Polen: Poznan

Plannenmakerij: Vijf yogabestemmingen in Turkije 13
KLM vertrekt vanaf Schiphol. Foto: Elkedagvakantie

Met ingang van 25 oktober 2020 gaat KLM van start met dagelijkse vluchten naar de Poolse stad Poznan. Het is voor KLM de vijfde bestemming in Polen, na Warschau, Krakau, Gdansk en Wroclaw.

KLM is het netwerk zorgvuldig aan het opbouwen. Daarbij is ervoor gekozen om de klant eerst zoveel mogelijk keuze te bieden qua aantal bestemmingen. Daarna volgen mogelijk een verhoging van het aantal frequenties en/of van de capaciteit door grotere toestellen in te zetten.

Poznan is nieuw in het KLM-netwerk. Door deze bestemming toe te voegen versterkt KLM haar positie op de Poolse markt en vangt zij het wegvallen van de vraag op andere routes in Europa op.

Verantwoord dagje uit met 1,5 meter aanbod in Hanzesteden

Plannenmakerij: Vijf yogabestemmingen in Turkije 15
Hanzestad Kampen aan de IJssel. Foto: Elkedagvakantie

Bewoners en toeristen hebben weer zin om eropuit te gaan in de Hanzesteden, maar wel volgens de richtlijnen van het RIVM zodat het veilig is. Er zijn gelukkig nog veel uitjes in de 1,5 meter samenleving te bedenken. Met de ruimte in negen Hanzesteden in Overijssel, Gelderland en het ommeland zijn er zelfs coronaproof groepsuitjes te doen. Op initiatief van de Hanzesteden zijn deze tips gebundeld in een inspiratieflyer die precies 1,5 meter lang is...

Het idee ontstond tijdens een brainstorm over de maatregelen die in de Hanzesteden werden genomen, toen de winkels en restaurants weer open gingen: “We zien het bezoek aan de Hanzesteden weer toenemen, maar er is behoefte aan informatie wat je nu wel en niet kunt doen. Door het aanbod per stad te bundelen kunnen we bezoekers genoeg inspiratie bieden voor een dagbezoek of weekendje weg”, vertelt Elizabeth Stoit van Hanzesteden Marketing.

Doordeweekse dag

Er wordt geen campagne gevoerd, maar er wordt vooral goed aangegeven welk aanbod veilig is om te doen. “We willen daarbij ook vooral laten weten dat je het beste op een doordeweekse dag kunt komen en dat je ook heerlijk kunt fietsen en wandelen in het ommeland van de Hanzesteden, dan neemt de druk op het centrum van de stad ook af en kan iedereen gemakkelijker de 1,5 meter handhaven”. 

Hanzesteden zijn populair bij de Oosterburen

Het aanbod wordt in het Nederlands en Duits gepresenteerd: “De Hanzesteden zijn enorm populair bij onze Oosterburen, ieder jaar zien we meer toeristen uit Duitsland onze Hanzesteden bezoeken. Op deze manier kunnen we ook hen informeren en bijdragen aan een veilig en verantwoord bezoek aan onze Hanzesteden.”

De 1,5 meter Hanzeflyer is te verkrijgen bij de Tourist Info’s / VVV’s in de Hanzesteden en bij vele overnachtingsmogelijkheden in en rondom de negen Hanzesteden in het oosten. Uiteraard is de inhoud ook online te vinden op www.visithanzesteden.nl en www.holland-hanse.de.

Samenwerking

De 1,5 meter inspiratieflyer is een initiatief van het samenwerkingsverband Hanzesteden, dat zich samen met provincies Gelderland en Overijssel, NBTC, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Achterhoek Toerisme, MarketingOost en de citymarketingorganisaties van de steden inzet voor de negen Hanzesteden in het oosten van Nederland. Het gaat hierbij om Hasselt, Kampen, Zwolle, Deventer, Hattem, Elburg, Harderwijk, Zutphen en Doesburg. 
De 1,5 m flyer speelt ook in op de nationale #hiermoetjezijn beweging van het NBTC. Onder dit motto wil de toeristische sector Nederlanders en ook Duitsers en Belgen inspireren voor een veilige vakantie in Nederland.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Burgemeester Halsema sluit per direct het strand op IJburg (Nu.nl)
 • France, the Netherlands, Monaco, Malta, Turks & Caicos and Aruba removed from UK’s safe travel list (TravelDailyMedia)
 • De meeste toeristen in Parijs zijn Nederlanders en dat is uniek (de Stentor)
 • Op camping Appelhof was het gezellig, misschien iets té: ‘Afstand houden gaat niet op zo’n camping’ (Volkskrant)
 • Shhh! We’re Heading Off on Vacation (NY Times, over reisschaamte)
 • 10 dingen die een kampeervakantie onvergetelijk maken (Travelvalley)
 • Wat te doen in Arnhem: de beste tips voor een stedentrip (We are travellers)
 • Dit zijn de mooiste plekken in Portugal (Expeditie Aardbol)
 • Sharks don’t film themselves. Meet the man who does (CNN)
Alsjeblieft, een video-ansichtkaart van Capri

Tevreden?

Laat dit veld blanco

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.