Sprite toont nieuwe spirit

Sprite toont nieuwe spirit 8
De Sprite Basecamp 4 Foto: PR

Er op uit in je eigen rijdende ‘tiny house’! Dat is een plezier dat veel Nederlanders dit jaar voor het eerst hebben ervaren. En wie genoeg liggende gelden had deed dat met een nieuwe camper of caravan, om vervolgens te melden dat de keus enorm is. Vandaag een overzicht van de noviteiten bij Sprite. En verder:

  • Walt Disney was eigenlijk geen aardige baas (VIDEO)
  • Coca-Cola haalt ‘misplaatste’ toeristenposter weg
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken: Ga niet op vakantie naar Parijs, Madrid of Brussel

Sprite-caravans komt komend seizoen met nieuwe designs en indelingen

Sprite toont nieuwe spirit 10
Een collage van enkele vernieuwingen bij Sprite. Foto: PR

Sprite caravans worden al jaren gebouwd bij Swift Group Limited in Cottingham en is het merk voor export caravans van deze fabriek. Ondanks de Corona-crisis heeft het merk een prima seizoen gehad. Komend seizoen komt Sprite met nieuwe designs en indelingen. Ook komend jaar zijn er vier series.

De Basecamp wordt voorzien van een nieuwe buitendecoratie en een aangepaste “sportievere” aankleding. Ook wordt de buitendeur voorzien van een raam. Er komt een nieuwe indeling: de Basecamp 4. Dit betekent tevens dat de bestaande Basecamp indeling voortaan Basecamp 2 gaat heten.

Stapelbed

De binnenlengte van de Basecamp 4 wordt 3,91 meter (49 cm langer) waardoor er een extra zitje toegevoegd kon worden. Deze zit is tevens om te bouwen tot een stapelbed, waardoor de Basecamp 4 geschikt is voor 4 personen. Een stel kan desgewenst de voorzit als bed laten en gebruik maken van het achter-zitje voor het ontbijt.

De Alpine Sport serie komt met een nieuwe buitendecoratie en nieuwe bekleding. Tevens zijn de zijbovenkastjes aan de voorzijde nu ook voorzien van scharnieren, hierdoor zijn deze kasten over de hele lengte te openen. 

Het kleinste model uit de serie, de 370 EK, krijgt een nieuwe wasbak met onderkastje in de toiletruimte.

Buitendecoratie

De Mondial SE serie wordt voorzien van nieuwe stoffering en een nieuwe buitendecoratie. De Cruzer SR serie behoudt de huidige bekleding, maar krijgt wel een nieuwe buitendecoratie. Ook hier zijn de zijbovenkastjes aan de voorzijde nu te openen.

Tevens wordt de Cruzer serie uitgebreid met een nieuwe indeling: de Cruzer 550 SR. De Cruzer 550 SR heeft een binnenlengte van 5,83 meter en is even breed (2.44 meter) als de Cruzer 635 SR. Dit model is in tegenstelling tot de Cruzer 635 SR voorzien van een enkele as. De caravan heeft een ruime zitgroep aan de voorzijde, een middenkeuken met daar tegenover de deur en de grote 133 liter slimline koelkast.

Via de slaapkamer met een ruim bed van 2 bij 1,40 meter komt men in de grote badkamer met doucheruimte. De standaarduitrusting van de Cruzer serie is omvangrijk met onder andere een luxe ovencombinatie, een magnetron, een Truma Combi-unit voor warm water en verwarming, een radio met bluetooth en het Swift Command systeem. Met dit laatste is bijna alle apparatuur in de caravan te bedienen via de Swift Command App op een mobiele telefoon. Alle Cruzers zijn voorzien van een luxe doucheruimte.

Prijzen

De prijzen van de Sprite caravans beginnen bij € 19.795, – voor de Alpine Sport, € 22.795, – voor de Mondial SE, € 25.895, – voor de Cruzer SR en de Basecamp is er vanaf € 24.495, -.  De prijzen voor deze ruim uitgeruste caravans zijn All-in, dus inclusief 21% BTW, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken.

Sprite biedt tot 10 jaar garantie op vochtinwerking. Sprite caravans worden in Nederland geïmporteerd door Caravan Trading Europe B.V.

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Plannen voor hotel en strand aan Zwarte Water in Zwolle (ZwolleNU)
  • Coca-Cola haalt ‘misplaatste’ toeristenposter weg (Adformatie)
  • Willens en wetens op vakantie naar een ‘oranje’ land? Dat kan duur uitpakken (Het Parool)
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken: Ga niet op vakantie naar Parijs, Madrid of Brussel (DvhN)
  • Nieuwe klap voor reisorganisaties, klaar om toeristen terug te halen (NOS)
  • Auto met caravan slaat over de kop op snelweg A50 (Omroep Gelderland)
  • Lekker spelen bij Belevingsbos Kerkenveld (Gezin op Reis)
Walt Disney was eigenlijk helemaal geen aardige baas

Tevreden?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.