Vakanties voor avontuurlijke types

Geen sneeuw, met rotsen kun je ook de bergen af in Nicaragua. Foto: PR

Er zijn nog steeds (veel) bestemmingen waar je op dit moment alleen maar van kunt dromen, omdat de situatie daar volgens de Nederlandse overheid onveilig is. Zo zijn er verschillende landen in Centraal-Amerika waar je naar toe zou kunnen gaan als je van avontuurlijke vakanties houdt. Daarover meer hier onder. Verder:

 • Wat dacht je van deze tien villa’s met privéstrand?
 • Wandelen in de Italiaanse regio Gruppo di Tessa 
 • Tijdloos relaxen op de meest wonderlijke camping van 2020

Centraal-Amerika, de ideale bestemming voor adrenaline junkies

Met een buggy racen in El Salvador. Foto: PR

Vooralsnog zal het bij dromen blijven, want de bestemmingen in Zuid-Amerika hebben nog de kleur oranje. Maar als oriëntatie op (een) volgend jaar: Raften in Guatemala, paragliden over het meer van Ilopango in El Salvador, surfen, vulkanen beklimmen in Nicaragua, langs de helling van een vulkaan naar beneden surfen of een nachtwandeling door de jungle van Costa Rica. Wie op rondreis gaat door Centraal-Amerika en avontuurlijk is ingesteld, kan zich uitleven met tientallen uiteenlopende activiteiten die de adrenaline door je lijf laten gieren.

De regio heeft een avonturenaanbod van simpel tot uitdagend en voor jong en oud. Zoeven over boomtoppen, kanoën door de stroomversnellingen van wild stromende rivieren, beklim vulkanen, mountainbiken over bergruggen, of surf op de perfecte golven. https://www.visitcentroamerica.com/

Raften

Zo heeft Guatemala verschillende wildwaterrivieren die uitstekend geschikt zijn om te raften met stroomversnellingen van niveau II tot V, vele passeren oerwouden, warmwaterbronnen, grotten en zelfs Maya-ruïnes. De beste zijn de Cahabón rivier, de Candelaria rivier en de Chiquibul rivier. Met stroomversnellingen van klasse II en III is de Coyolate rivier perfect voor een dag raften in combinatie met watervallen en een tocht door de jungle. Maar naast wildwater heeft Guatemala ook de kalme zee aan de Pacifische kust, een van de beste plekken ter wereld om te sportvissen – met name op zeilvis en blauwe marlijn. En voor degenen die liever door de jungle wandelen, is de Maya Trek een aanrader: een 3-daagse tocht van Dos Aguadas naar het Tikal Nationaal park.

Kratermeer

Voor een bird’s eye view over het meer van Ilopango in El Salvador ga je er parapenten, of ga duiken in het kratermeer naar bijvoorbeeld een beeld van de Heilige Maagd Maria. Maar daarnaast biedt het land de mogelijkheid om het bergachtige gebied van San Ignacio per fiets te verkennen en wandelliefhebbers kiezen vaak voor het Cinquera Forest Ecological Park, een bosgebied van vijfduizend hectare met onder meer het Suchitlán-meer, de bergen van Chalatenango en het Cerrón Grande-reservoir.
Het land biedt tevens enkele van de beste surfstranden ter wereld, zoals El Sunzal en Playa La Paz, op slechts een half uur ten zuiden van de hoofdstad. Punta Mango, vlakbij het bekende strand Las Flores, biedt van maart tot oktober ideale omstandigheden om deze sport te beoefenen.

Vulkanen

Het wemelt van de vulkanen in Nicaragua – er zijn er zo’n 50 – en er een of meerdere beklimmen, is letterlijk en figuurlijk een van de hoogtepunten tijdens een rondreis: overweeg bijvoorbeeld San Cristóbal, Cosigüina, het vulkanische complex Pilas-El Hoyo, Momotombo, Telica of Masaya. Geen zin om weer naar beneden te lopen, dan kun je vanaf de top van Cerro Negro op 728 meter hoogte op een houten plank naar beneden roetsjen. Je krijgt een overall aan en een bril vanwege de opspattende zwarte lavasteentjes. Je gaat deels met een auto en deels lopend naar de top.
Het land biedt de mogelijkheid om twee grote jungles te bezoeken: het Indio Maíz Biologische Reservaat, in het zuidoosten van Nicaragua, naast de San Juan rivier, en het UNESCO Bosawás Biosfeer reservaat, in het noordoosten. Surfers vinden hun paradijs in plaatsen als Popoyo, Colorado, Aposentillo, Maderas en Jiquiliste.

Pittige trektochten

Costa Rica is een van de beste plekken ter wereld om te raften. Er zijn verschillende rivieren van verschillende niveaus, een van de uitdagendste is de  129 km lange Pacuare rivier met stroomversnellingen geclassificeerd tussen III en IV. Liefhebbers van pittige trektochten willen de wandeling naar de kraterrand van de Cerro Chato vulkaan in het Nationaal Park niet missen. Naar de top klimmen via een steil pad neemt ongeveer twee uur in beslag, en dan kun je in het kratermeer – het water kleurt er groen – heerlijk afkoelen. Voor de echte cracks raden we de Cerro Chirripó aan, gelegen in de Cordillera de Talamanca, en met 3.820 meter de hoogste top in Costa Rica.

Het Arenal vulkaangebied is een must-see bestemming. Het plaatsje La Fortuna is een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, waaronder de 70 meter hoge Fortuna waterval, tevens een magische plek om te zwemmen. Zoek je wat meer uitdaging dan zwemmen, dit is ook een perfecte locatie om te gaan canyoning. Wandelen over hangbruggen, ziplinen en bungeejumpen, een bezoek aan het Monteverde Extremo Park bij Santa Elena is voor durfallen een waar eldorado. De Extremo zipline is maar liefst 1 kilometer lang. Het park heeft ook het hoogste bungeejumpen in Midden-Amerika: 143 meter vanaf een mobiel platform.

Binnenkijken bij 10 villa’s met privéstrand

Een Bretonse villa direct aan het strand. Foto: Holidu

De ultieme luxe voor een droomvakantie: een eigen strand! Breng de zomer door in stijl, in één van deze sublieme villa’s met privéstrand. De Franse, Griekse, Italiaanse, Spaanse, Nederlandse of Duitse kust, er gaat niets boven een privé toegang tot de zee om met een echt zomers gevoel te kunnen genieten. Zonneschijn en kabbelende zee, zonder zorgen. De ene villa is nog prestigieuzer dan de ander. Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, presenteert tien villa’s verdeeld over Europa en in Nederland voor een droomvakantie, ver weg van stress en zorgen.

 1. Villa Eco del Mare – Gassin, Frankrijk – Een charmante kleine villa aan de Golf van Saint Tropez. Geschikt voor zes personen, met drie slaapkamers en drie badkamers. Gelegen aan het strand van Bouillabaisse, heeft Eco del Mare een heerlijk zand terras met ligstoelen en parasols. Lunchen met je voeten in het warme zand, een goede tomatensalade in de schaduw van de pergola, uitzicht op zee en weg van de menigte… Een droom! Vanaf €362 per nacht, voor meer informatie: www.holidu.nl/d/4412445
 2. Bretonse villa – Loctudy, Frankrijk – Even een verandering van omgeving, in een prachtig Bretons huis waar je met zijn achten kan overnachten. Met de voetjes in het zand genieten van de getijden, aan de kust van Cornouaille. Voor een aperitief met uitzicht op de adembenemende zonsondergang zit je hier goed. Dicht bij de Glénans-archipel is dit huis ideaal gelegen voor de vele activiteiten die de omgeving te bieden heeft. Vanaf €352 per nacht, voor meer informatie: www.holidu.nl/d/36388244
 3. Villa Garoupe Beach – Antibes, Frankrijk – De villa Garoupe Beach is een luxe hoekje van rust in Antibes. Op de verschillende terrassen kan je hier neerstrijken, bij het zwembad of op het privéstrand staan loungebedden voor je klaar. Het is geschikt voor maximaal acht personen en is de perfecte plek om je in de watten te leggen met vrienden of het gezin. Laat je optimaal verwennen en laat het ontbijt iedere ochtend verzorgen. Vanaf €2.682 per nacht, voor meer informatie: www.holidu.nl/d/3798511
 4. Villa in Pietrosella, op Corsica – Met veertien personen kan je hier op 450 m2 in het zuiden van Corsica helemaal je ding doen. Voeten in het water, onder de Corsicaanse zon, een glas rosé in de ene hand, canistrelli in de andere… we kunnen elkaar daar toch wel in vinden? De villa heeft zeven slaapkamers, waarvan vier met uitzicht op zee, een jeu de boules baan en de prijs is inclusief personeel, oelala, een zomer om optimaal te genieten. Vanaf €761 per nacht, voor meer informatie: www.holidu.nl/d/30259637
 5. Waterfront villa – op Sardinië, Italië – Deze gigantische villa biedt plaats aan maximaal veertien personen, op een privéterrein, omgeven door de zee. Je profiteert van een privé-zwembad en een zandstrand dat gereserveerd is voor het landgoed. Deze prachtige villa is ook nog is tiptop ingericht en beschikt over alle comfort voor een onvergetelijke vakantie. Vanaf €1.441 per nacht, voor meer informatie: www.holidu.nl/d/29215437
 6. Villa met sauna, strand en jacuzzi – Amalfikust, Italië – Dit sprookje is te mooi om waar te zijn. De villa is geschikt voor maximaal 16 personen en ligt op slechts vijf autominuten van het centrum van Amalfi. Zoals bij bijna alle stranden in deze regio leiden trappen naar het water – hier zijn het er een statige 300 treden. Daar lokt het kristalheldere water je naar het eigen strandgedeelte. Wie wil bijkomen van de klim na een duik in de zee kan zo een sprong in de jacuzzi wagen. Of stap in de sauna om te ontspannen met een adembenemend uitzicht op de prachtige Amalfikust. Vanaf €2.389 per nacht, meer informatie op www.holidu.nl/d/43098375
 7. Villa in Cap d’en Font, Sant Lluís – Spanje – Charme en rust op Menorca in een prachtige villa voor strandliefhebbers. Je kan er met acht personen overnachten. De villa is wit en blauw geschilderd, typische voor de streek en is gelegen in Cap d’en Font. Een zeer exclusieve woonwijk aan de zuidkust van het eiland, vlakbij het vliegveld. Het perceel ligt direct aan de zee en heeft een uitgestrekte tuin met uitzicht op de bruisende zee. s Ochtends, voordat je op het terras gaat zitten om te genieten van een ontbijtje, gaat er niets boven een frisse duik om wakker te worden.  De villa ligt op slechts enkele meters van het prachtige strand, Playa Caló Blanc en op 2 km van de stranden van Biniparratx en Binibeca. Overnachten kan vanaf €409 per nacht, voor meer informatie: www.holidu.nl/d/42899154
 8. Villa Anagennisi – Skopelos, Griekenland – Deze schattig ingerichte villa is precies zoals je een Grieks huisje voorsteld. Hoog gelegen tegen de bergen heb je een reusachtig uitzicht over zee, met de kans om dolfijnen te spotten. Als je vijf minuten naar beneden loopt kom je op een rotsig strand waar je alle rust ervaart. Je geniet hier van alle rust en een heerlijke BBQ op het terras. Je kan er met vijf personen overnachten. Vanaf €115 euro per nacht, meer informatie:www.holidu.nl/d/6271314
 9. Vakantiehuis Stevensweert – Limburg, Nederland – Vakantie iets dichter bij huis? Aan de Kis, bij het Limburgse Maasgouw vind je een fijn vakantiehuis waar je zo met je blote voeten in het zand naar buiten stapt. Voor de frissere zomeravonden is er aan terrasverwarming gedacht. Overdag geniet je in de ligstoelen van het uitzicht op het meer. Het huis zit vol met comfort en je kan er met zes personen overnachten, vanaf €47 euro per nacht. Meer informatie:  www.holidu.nl/d/5255049
 10. Sunshine villa – Duitsland, Löbnitz – Privéstrand, sauna, open haard, bubbelbad, dit alles vind je bij “Villa Sunshine”. Er zijn 4 slaapkamers, twee badkamers met douche, een open haard, TV, balkon, een wellnessgedeelte met sauna en bubbelbad. Het open, lichte woon-, eet- en keukengedeelte met een vrij uitzicht op de Mühlfeldsee is een heerlijk middelpunt voor de hele familie. Vanaf het terras op het zuiden en de sauna kijk je uit over het meer. Tegelijkertijd heb je een exclusief strand met directe toegang tot het meer. Vanaf €206 per nacht, meer informatie: www.holidu.nl/d/15037974

”Best Alpine” – wandelen in natuurpark Texelgroep

Wandelen in de natuur. Foto: Elkedagvakantie

In natuurpark Texelgroep in Zuid-Tirol (In het Italiaans Gruppo di Tessa geheten) voelen wandelaars zich thuis. Enthousiaste wandelaars vinden hier maar liefst 600 kilometer aan wandelroutes en oneindig veel natuur.

Voor het verblijf kan gekozen worden voor het ”Best Alpine Wanderhotel” Golserhof****Superior boven de daken van Merano. Dat is een klein familiehotel (onderscheiden met vijf bergkristallen – de hoogste score van de gerenommeerde hotelgroep). Pal voor de deur ligt het natuurpark en kunnen wandelaars en bikers hun hart ophalen. Enthousiaste en ervaren wandelexperts staan de actieve gasten van Hotel Golserhof met raad en daad bij.

Wandelgidsen

De wandelgidsen van hotel Golserhof – gastheer Patrick Mair en Luis – kennen de bergwereld van Merano en natuurpark Texelgroep op hun duimpje. Zij kijken ernaar uit om hun gasten in het voorjaar weer de mooiste plekjes in de omgeving van de Golserhof – afgelegen almen, traditionele berghutten, ruisende beken en stille meren – te laten zien.

De Alta Via di Merano, die rond het natuurpark Texelgroep loopt, behoort tot de mooiste bergpaden van Zuid-Tirol. Promenades en gemakkelijke wandelwegen bieden gemoedelijk wandelplezier. Daarnaast zijn er 600 kilometer aan uitstekend gemarkeerde wandel- en klimroutes. Die zon is in de Merano-streek een trouwe begeleider van wandelaars – 300 dagen per jaar kunnen outdoorliefhebbers van haar genieten.

Uitrusting

Een complete uitrusting (rugzakken, telescoopstokken, polshorloges, drinkflessen van aluminium, kinderdraagstellen) is bij de Golserhof een bij de prijs inbegrepen service, net als vier wandeltochten met een gids per week. Wie liever op eigen houtje erop uit trekt, kan door de gastheer een individuele wandelroute laten samenstellen.

En wie de bergwereld op de fiets wil verkennen, kan met 200 kilometer aan mountainbikeroutes en dankzij de door de Golserhof beschikbaar gestelde mountainbikes en e-bikes wel even vooruit. In de Spa-zone en op het panoramadakterras met drie afzonderlijke hot-whirlpools en hemelbedden genieten de gasten van een pauze bij hotel Golserhof. In de saunawereld ”Reich der Sinne”, de wereld van de zintuigen, wanen saunaliefhebbers zich in de zevende hemel.

Special: bosbaden

Onder bosbaden wordt verstaan: bewust vertoeven in het bos, om te ontspannen en iets te doen voor de gezondheid. Het gaat daarbij in de eerste plaats om een bewuste onderdompeling in de sfeer van het bos. De Golserhof biedt elke maandag bosbaden aan onder professionele begeleiding van de yoga- en fitnessinstructrice van het hotel.

Alle aandacht gaat uit naar de ademhaling, vertoeven, bekijken en genieten, om bomen, struiken, mos, beekjes en nog veel meer bewust met alle zintuigen waar te nemen. Ontspannings- en mindfulness-oefeningen maken de ervaring in het bos compleet en versterken het positieve effect op de gezondheid en het welbehagen.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Hier eet je misschien wel de lekkerste wafels van Brugge: The House of Waffles (We Are Travellers)
 • Camping Just Got A Luxury Makeover With Louis Vuitton’s Monogrammed Tent (Marie Claire)
 • Tien handige items voor een actieve outdoor vakantie of wereldreis (My Footprints)
 • De zuiderburen maken zich niet druk om drukte aan het strand (Trouw)
 • Tijdloos relaxen op de meest wonderlijke camping van 2020 (Reishonger)
 • New Volkswagen Caddy Mini-Camper previewed (Motoring)
 • Berliner Mauerweg – Fietsen langs de voormalige Berlijnse muur (Wat te doen in Berlijn)
Zo wordt de Big Ben klaargemaakt voor een nieuwe eeuw

[happyforms id=”43427″ /]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.