Wàt? Nu al wintersport boeken?!

Wàt? Nu al wintersport boeken?! 9
Wandelen in de bergen. Foto: Elkedagvakantie

Hoezeer je de kou soms ook haat in de winter, nu een beetje poedersneeuw in je nek zou niet gek zijn hè? Volgens D-reizen is dit toch het moment om vast voor over een half jaar (of iets korter) je wintersportreis te boeken, zodat je nog wat voordeeltjes in de wacht kunt slepen. Verder vandaag:

 • Costa Cruises herstart vakanties vanaf 6 september 
 • Brocante-markt bij Paleis het Loo volgens corona-regels
 • Is zo’n 4×4 UAZ Bukhanka camperbusje wat voor jou?

D-reizen: Nu zijn er wintersportkortingen te krijgen

Wàt? Nu al wintersport boeken?! 11
Zie je jezelf alweer op de latten van de berg afkomen? Foto: D-reizen

Ben jij op zoek naar een leuke, verrassende bestemming voor jouw wintersportvakantie? Dan is er goed nieuws. Het grootste deel van de wintersportreizen is nu al te boeken bij D-reizen. Extra aantrekkelijk zijn de kortingen die diverse reisorganisaties deze winter geven.

Nog geen idee waar jij een spoor in de sneeuw gaat trekken of welke winterse activiteiten je wilt ondernemen? Laat je inspireren door deze tips over Oostenrijk, Duitsland en Fins Lapland.

Veel wintersportliefhebbers kunnen niet wachten om straks weer de ski’s onder te binden, uitdagende pistes te pakken en na een lange dag in de sneeuw ‘s avonds lekker te ontspannen. Wellicht dat de aprés-ski deze winter iets beperkter is dan voorgaande jaren, maar daardoor laat de échte wintersporter zich niet tegenhouden. Hotels, restaurants en bars in de skigebieden laten weten klaar te zijn voor het nieuwe seizoen en staan te popelen om wintersporters te ontvangen. 

Oostenrijk: al jaren populair

Voor veel Nederlanders blijft Oostenrijk nog altijd een zeer populaire wintersportbestemming. Niet voor niets stond het vorig jaar bij D-reizen bovenaan in de Top-5 van meest geboekte wintersportbestemmingen. Door de uitgestrekte skigebieden en de perfecte sneeuwcondities biedt Oostenrijk genoeg mogelijkheden voor een onvergetelijke wintersport voor een breed publiek.

Skiërs, snowboarders, langlaufers en wandelaars komen hier absoluut aan hun trekken. Levendige en populaire wintersportplaatsen zijn onder meer Mayrhofen (met ruim 200 kilometer aan pistes), het knusse Kaprun (ideaal ook voor gezinnen door de vijf funparks die gegarandeerd voor veel vertier zorgen) en het sfeervolle en gemoedelijke Kirchberg (met skiroutes in alle moeilijkheidsgradaties, een funpark en uitdagende tiefschnee-afdalingen).

Duitsland: lekker dichtbij

Voor de wintersporter die niet te ver wil reizen, is Duitsland een prima alternatief. Zowel jong als oud kunnen zich, op slechts een paar uur rijden vanuit Nederland, in Sauerland volop uitleven. Winterberg is het meest bekende en grootste skigebied en door de blauwe en rode pistes geschikt voor zowel de beginnende als de iets minder ervaren skiër.

De hoogste bergen én langste pistes vind je overigens in het idyllische Willingen. Ook voor niet-skiërs zijn er in Sauerland talloze opties om sportief bezig te zijn. Maak een pijlsnelle afdaling op een spectaculaire rodelbaan, ga schaatsen in één van de ijssporthallen of stap in een paardenslee voor een romantische rit door de sneeuw.

Fins Lapland: magisch

Wil je deze winter iets heel anders en een bijzonder avontuur beleven? Denk dan eens aan Fins Lapland. Naast skiën, langlaufen en snowboarden kun je hier unieke excursies maken, die jouw wintersport nét dat magische tintje geven. Ga ijsvissen op één van de vele meren, neem deel aan een husky-safari of maak een sneeuwscootertocht en laat je overdonderen door het sprookjesachtige landschap. En als je dan toch in Lapland bent, breng dan meteen een bezoek aan Santa Clause Village om de kerstman de hand te schudden.

Grote appartementen

Deze zomer werden er bij D-reizen opvallend veel grote appartementen en vakantiewoningen geboekt. Eugenie Engelbracht, PR/Communicatie bij D-reizen: “Wij verwachten dat deze trend zich voor deze winter doorzet. Mensen willen meer dan ooit tijdens de vakantie veel tijd met elkaar doorbrengen en geven dan de voorkeur aan dit soort accommodaties. In zo’n geval adviseren wij de klant wél om tijdig te reserveren”.

Kortingen en reisvoucher

Ook als je gebonden bent aan een bepaalde reisperiode, is het verstandig niet te lang te wachten met boeken. Daarnaast biedt vroegboeken extra voordelen: meerdere reisorganisaties hanteren nu speciale kortingen of bieden reizen aan inclusief skipas, een laagste prijsgarantie en/of sneeuwgarantie.

Engelbracht: “Bij sommige aanbieders kan de klant de geboekte reis onder bepaalde voorwaarden gratis omboeken of annuleren. Voor specifieke vragen hierover kan men contact opnemen met onze reisadviseurs. Bij het boeken van de wintersport kan de klant uiteraard gebruikmaken van de reisvoucher. Een aantal reisorganisaties die vouchers heeft afgegeven voor een geannuleerde zonvakantie of stedentrip heeft ook wintersport in het aanbod. De klant kan in zo’n geval overwegen de voucher voor zijn wintersportreis in te zetten”.

Costa Cruises herstart vakanties vanaf 6 september 

Wàt? Nu al wintersport boeken?! 13
Met een cruise mee is een heel evenement. Foto: Elkedagvakantie

De Italiaanse regering keurde gisteren de hervatting van de cruises en het nieuwe gezondheidsprotocol goed. Op basis daarvan is Costa Cruises van plan om haar activiteiten vanuit Italiaanse havens geleidelijk te hervatten vanaf 6 september 2020.

Het heropstarten van de cruises zal stapsgewijs gebeuren, met een geleidelijke re-introductie van de verschillende schepen. Het eerste schip dat vertrekt, is de Costa Deliziosa. Vanaf 6 september 2020 zet het schip wekelijks vanuit Triëste koers naar de mooiste bestemmingen in Griekenland.

Costa Diadema vaart weer vanaf 19 september. De 7-daagse cruises vanuit Genua laten toe om in de westelijke Middellandse Zee het beste van Italië en Malta te ervaren.

Sinds de inwerkingtreding van het nieuwe decreet door de Italiaanse regering, werkt Costa Cruises samen met de autoriteiten van de vlaggenstaat en de bestemmingen om een ​​verantwoorde, vlotte en goed georganiseerde toepassing van de nieuwe voorschriften en protocollen te garanderen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale instellingen, gezondheidsautoriteiten, havenmeesterdiensten, cruiseterminals en classificatiemaatschappij RINA. Daarom worden de komende dagen meer details over de routes van de Costa Deliziosa en Costa Diadema aangekondigd.

Tijd nodig

De geleidelijke implementatie van deze protocollen aan boord en aan wal vraagt tijd. Daarom moet het bedrijf de onderbreking van het cruiseseizoen verlengen tot 30 september 2020, met uitzondering van de bovengenoemde vertrekken van Costa Deliziosa (6, 13, 20, 27 september) en Costa Diadema (19 september). Costa zal de getroffen gasten en reisagenten informeren. Ze krijgen de nodige hernieuwde garanties in overeenstemming met de gangbare wetgeving.

Om de best mogelijke vakantie-ervaring te bieden en tegelijkertijd de veiligheid van gasten, bemanning en de inwoners van de bestemmingen te beschermen, heeft Costa Cruises het Costa Safety Protocol voor haar vloot ontwikkeld, inclusief nieuwe operationele procedures als antwoord op de COVID-19 situatie. Ondersteund door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid, gecoördineerd door V.I.H.T.A.L.I. (Value in Health Technology and Academy for Leadership and Innovation), een spin-off van de Università Cattolica van Rome, is het Costa Safety Protocol in lijn met de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en de Europese (EU Healthy Gateways) autoriteiten.

Over Costa Cruises

Al 70 jaar lang varen de schepen van Costa over de wereldzeeën, als ambassadeurs van gastvrijheid en vakanties in Italiaanse stijl dankzij de  gastronomie, de wijnselectie en stijlvolle shoppingervaringen. De schepen van de Costavloot varen allen onder de Italiaanse vlag.
www.costacruises.nl 

Brocante-markt bij Paleis het Loo volgens corona-regels

Wàt? Nu al wintersport boeken?! 15
Een van de brocante kramen.

Paleis Het Loo is op vrijdag 18 t/m zondag 20 september 2020 het podium voor een bijzondere brocante fair, georganiseerd door Heerenlanden Events i.s.m. Paleis Het Loo. 

De normale Pinksterbrocante is verplaatst naar de nazomermaand. Op Paleis Het Loo vindt daarom in het derde septemberweekend op vrijdag, zaterdag en zondag de brocante fair plaats. Tal van brocanteurs brengen hun brocante naar Apeldoorn. De kramen worden ingericht met uiteenlopend materiaal; Victoriaans, stoer, romantisch of juist industrieel.  

Openingstijden:

Vrijdag 18 september: 11.00 – 17.00  
Zaterdag 19 september: 10.00 – 17.00  
Zondag 20 september: 10.00 – 16.30  

Prijzen 

Vanaf 13 jaar e.o. € 8,50  
Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3,00  
Van 0 t/m 3 jaar gratis. 

Een entreeticket geeft toegang tot de brocante, de tuinen, stallen, restaurants en de Oranje-wandeling door het paleispark. 

Meer info: http://www.heerenlandenevents.nl 

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Is zo’n 4×4 UAZ Bukhanka camperbusje wat voor jou? (Autovisie)
 • In de zomer met kinderen naar Zweden (Travelution)
 • Fun fact: voor een nieuwe zonnebril duik je naar de bodem van het Stadsstrand (Sikkom)
 • Omzet reisbranche in juli nog 21 procent lager dan vorig jaar (Emerce)
 • Wandeling door Amsterdamse Bos en het sjieke Amsterdam Zuid (Grijs op reis)
 • Goede reis podcast (Columbus Magazine)
 • Voor jou getest: de beste mondkapjes voor in de trein (Reizen met de trein)
 • Start to camper: acht proefondervindelijke lessen (Knack)
Is het een boot? is het een ufo? Nee, het is een pod!

Tevreden?

Leave this field blank
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.