Kijk, hier kun je ook slapen in Boedapest

Het nieuwe hotel in Boedapest
De nieuwe vestiging van a&o Hostels in Boedapest. Foto: a&o Hostels

Boedapest, je moet er 1300 km voor rijden, maar dan ben je ook op een bijzonder plekje. De zustersteden Boeda- en op de andere oever – Pest zullen je met gastvrijheid ontvangen. We hebben er zelf ooit een mooie week meegemaakt. Als jij die trip ook onderneemt, dan is er nu een nieuwe overnachtingsmogelijkheid bij gekomen. Verder vandaag o.a.:

 • Geel reisadvies geldt nu voor heel Zweden
 • Caravan- en campereigenaren steeds jonger
 • De 11 leukste kleine Italiaanse dorpjes (VIDEO)

a&o Hostels opent eerste hostel in Boedapest

Uitzicht vanuit een van de kamers van het hotel. Foto: a&o Hostels

Vanaf nu heet a&o Hostels haar gasten ook in Boedapest welkom. Het eerste hostel in Hongarije van Europa’s grootste budget hostelketen heeft 114 kamers met in totaal 412 bedden en is gevestigd in een gerenoveerde speelkaartenfabriek in het hart van de Joodse wijk (Erzsébetvárovan) van de Hongaarse hoofdstad.

Deze centraal gelegen trendy wijk, met een breed scala aan bars, cafés en restaurants, staat bekend staat om zijn smalle steegjes, street art en kleurrijke muurschilderingen. De vestiging ligt op slechts tien minuten lopen van het treinstation, de Donau en de bekende Grote Synagoge

Ontdekkingsreis in oude speelkaartenfabriek

Het pand uit 1910 dat voorheen dienstdeed als speelkaartenfabriek heeft een extra verdieping gekregen en is uitgebreid gerenoveerd met behoud van de authenticiteit van het gebouw. De ontwerpers Martón Avery, Bakos Zsuzsi en Fork Imre van het designcollectief ALL CAPS hebben ervoor gezorgd dat de geschiedenis van de fabriek terugkomt in het trappenhuis, waar gasten een reis door de hedendaagse wereld van speelkaarten maken, met op iedere verdieping een ander verrassend thema.

Een van de meest unieke kenmerken van het hostel is de binnenplaats, die kenmerkend is voor Boedapest en dient als een uitgebreide lobby met een glazen lift die alle vier de verdiepingen met elkaar verbindt.

Oliver Winter, oprichter en CEO van a&o Hostels zeg: ‘Een prachtig, compact hostel in een bruisende metropool. Boedapest heeft zoveel te bieden, zowel cultureel als historisch, en is daarom een perfecte stad voor a&o Hostels‘.

Toekomstige plannen

a&o heeft zich verzekerd van nieuwe locaties in Florence en Heidelberg en opent zeer binnenkort een tweede vestiging in Kopenhagen. Henri Wilmes, Chief Investment Officer, zegt: “Ondanks het coronavirus is er niet veel veranderd aan de ontwikkelingsplannen van a&o. Onze huidige focus is om in de komende 18 tot 24 maanden bestaande hotel- en hostelactiva in belangrijke Europese steden over te nemen in plaats van het creëren van nieuwe hostels.”

Boedapest aanbieding tot eind 2020

Om de opening van het eerste hostel in Hongarije te vieren, biedt a&o tot 31 december 2020 een openingskorting aan op de kamerprijs. Kamers kunnen worden geboekt op de website van a&o, maar ook via OTA’s en reisbureaus. Alleen al voor dit jaar verwacht a&o ongeveer 12.000 overnachtingen op de nieuwe locatie.

Uitgebreid hygiëne- en veiligheidsconcept

Gasten zijn verzekerd van een veilig verblijf dankzij a&o’s uitgebreide hygiëne- en veiligheidsprotocol dat van kracht is in alle hostels: Plexiglas schermen die de gasten scheiden van het personeel, desinfectiestations in alle openbare ruimtes, verplichte maskers voor medewerkers, contactloze waterkranen, tussendeuren die permanent open staan om onnodig contact te vermijden en een afstand van 1,5 meter tussen alle stoelen in de eetzalen. Daarnaast is het in de meeste hostels mogelijk om contactloos in- en uit te checken en heeft elke kamer zijn eigen privé-badkamer.

Speciale zomeraanbieding

Bij de vestiging in Boedapest kan ook nog tot eind oktober 2020 gebruikt gemaakt worden van de in juni geïntroduceerde zomeraanbieding voor families. Op website Ferien-Retter.de kunnen gezinnen van verschillende samenstellingen voor een all-inclusive prijs een citytrip boeken naar een van de 39 vestigingen van a&o Hostels. De prijzen variëren alleen afhankelijk van de duur van het verblijf: 59 euro voor 1 nacht, 99 euro voor twee, 149 euro voor drie en 199 euro voor vier nachten, waarbij het ook mogelijk is om verschillende steden te combineren. 

Over a&o hostels

a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije). De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe.

Meer informatie op: www.aohostels.com/nl/boedapest/

Beeld en Geluid museum opent vanaf vandaag tijdelijk deuren voor publiek

Museum Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Elkedagvakantie

Vanaf 2 september opent het museum van Beeld en Geluid tijdelijk zijn deuren voor bezoekers. Tot en met 25 oktober 2020 kan publiek een laatste bezoek brengen aan het huidige museum, voordat wordt gestart met een grootse verbouwing. Het nieuwe mediamuseum opent medio 2022 zijn deuren. Het gebouw van Beeld en Geluid blijft toegankelijk als archief, evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten.

‘De belangrijkste overweging om in september en oktober een laatste keer open te gaan is dat het museum de kern is waar ons publiek, maar ook vele collega’s, partners, vrijwilligers en leveranciers hun bed voor uitkomen. Twaalf jaar Experience laat je niet als een nachtkaars uitgaan,’ aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid. 

Van 2 september tot en met 25 oktober 2020 gelden aangepaste openingstijden en moeten kaarten vooraf gereserveerd worden.

Nieuw museum Beeld en Geluid

Beeld en Geluid bouwt aan een actueel en uniek mediamuseum waarin de bezoeker op een onvergetelijke manier gaat beleven hoe media toen, nu en straks werken. Het wordt het eerste museum ter wereld dat zich continu aanpast aan handelingen van de bezoeker aan de hand van slimme technologie en big data. Op deze manier draagt Beeld en Geluid bij aan een mediawijzere samenleving.

Uitgeverij met boeken speciaal voor buitenmensen

De omslag van een van de boeken van uitgeverij Fjord.

Petra de Hamer is de oprichter van uitgeverij FJORD. Zij maakte al meer dan 20 jaar boeken voor talloze uitgeverijen, maar eind 2019 hakte zij de knoop door en startte haar eigen uitgeverij. Dankzij een succesvolle crowdfunding zullen de eerste boeken in oktober 2020 gepubliceerd worden door deze vrouwelijke ondernemer. Het doel is om circa 5 boeken per jaar uit te brengen.

FJORD wil mensen inspireren om meer naar buiten te gaan. De natuur in, wandelen, op pad met de fiets of met de trein. Meer dan ooit tevoren, zal er behoefte zijn aan inspiratie voor reizen dichterbij huis.

‘FJORD staat voor mij niet alleen voor natuur, frisheid en water, maar ook voor groen, dichtbij, bereikbaar. Het staat voor om je heen kijken naar wat er is in de buurt, niet zomaar zonder na te denken naar het andere eind van de wereld reizen. De missie van FJORD: mensen inspireren veel en veel meer naar buiten te gaan.’ 

– Petra de Hamer

Buitenluchtleven en Weekenden aan het water zijn de eerste boeken die dit najaar zullen verschijnen.Wandelen is de nieuwe nationale sport. Buitenluchtleven staat vol inspiratie voor korte en lange wandellingen in alle provincies en talloze tips van uiteenlopende wandelaars verspreid over heel Nederland. Tevens verschijnt Weekenden aan het water, 45 logeeradressen in Nederland en Vlaanderen, geselecteerd en beschreven door reisjournalisten. Een mooie mix van hip en modern, klassiek, urban en in de natuur. Met veel aandacht zijn de parels eruit gehaald, voor mensen die houden van het buitenleven.

Buitenluchtleven | Petra de Hamer | 224 pag. | Prijs: € 20,= | Uitvoering: paperback met flappen | Verschijnt: oktober 2020 | ISBN 978 90 830148 2 1| Foto’s: Vincent van den Hoogen e.a. | Vormgeving: Bianca Enthoven |

Weekenden aan het water | Lydia Michiels van Kessenich, Ellie Brik, Toni De Coninck, Marie Monsieur, Joline van den Oever, René Bego en Sylvia Meijer-Villafane | 224 pag. | Prijs: € 22,50 | Uitvoering: paperback met flappen | Verschijnt: oktober 2020 | ISBN 978 90 830148 3 8 | Vormgeving: Bianca Enthoven |

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Duits sprookjeskasteel trekt nieuw publiek: ‘Heerlijk zonder die massa’s Chinezen’ (AD.nl)*
 • Geel reisadvies geldt nu voor heel Zweden (Telegraaf)
 • Elvis Presley landmark Graceland in Tennessee hit with ‘Defund the Police’ graffiti (USA Today)
 • Wat is de ‘Ierse oplichtingstruc’ langs de snelweg en wat moet je weten? (Opgelicht)
 • Italianen ontdekken het anticovidmiddel bij uitstek: de camper (Volkskrant)
 • Tom Cruise Rents Out Two Cruise Ships for Movie (TravelPulse)
 • Het is stil op de bergen rond de Tour zonder de massa’s toeristen (Trouw)
 • Het eerste make-up museum ter wereld opent deuren in New York (Vogue)
 • Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, een man met jetpack boven Los Angeles (Volkskrant)
 • Copenhagen’s new Happiness Museum is exactly what the world needs right now (Lonely Planet)
 • Toeristenseizoen ondanks corona toch nog beetje gered: ‘Van leeg naar super vol’ (Omroep West)
 • Friese veerboot kampt met mysterieus motorprobleem: ‘Taart voor wie oorzaak vindt’ (AD.nl)
 • Wonen in Australië: onze ervaringen na 1 jaar (Liefde voor reizen)
 • Caravan- en campereigenaren steeds jonger (Campingtrend)
 • Madame Tussauds New York geeft beeld van Trump wél een mondmasker (Linda)
 • Bezoek gratis fototentoonstelling Tegen! bij ProDemos in Den Haag (DagjeWeg)
De 11 leukste kleine Italiaanse dorpjes

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.