Dit was het rolkofferprotest van de reisbranche in Den Haag

Personeel uit de reissector tijdens het protest in Den Haag.

De reisbranche heeft in Den Haag van zich laten horen. Er werd een petitie aangeboden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De petitie, waarin wordt gepleit voor heldere en genuanceerde reisadviezen, werd binnen 36 uur meer dan 10.000 keer ondertekend. Aansluitend was er een ludieke actie in het centrum van de stad. Ruim 250 medewerkers uit de reisbranche liepen met een rolkoffer door de winkelstraten om aandacht te vragen voor de benarde situatie waarin de reissector zich bevindt. De dresscode was oranje, de kleur van het reisadvies waarmee populaire vakantiebestemmingen op slot worden gezet. Verder vandaag o.a.:

 • Huis uit Fresh Prince of Bel-Air tijdelijk te huur voor fans
 • Vrouwen gaan topless na decolleté-gate Frans museum
 • Deze vrouw (27) werd uit huis gezet en reist nu Nederland rond

Pieterpad digitaal volledig in het nieuw

Dit bord kom je tegen als je net begonnen bent met het Pieterpad. Foto: Elkedagvakantie

Het Pieterpad heeft zijn website ingrijpend vernieuwd. De meest bekende wandelroute van Nederland is daardoor ook digitaal weer volledig bij de tijd. Het Pieterpad was in 2004 waarschijnlijk het eerste lange afstand wandelpad met een eigen website. De website was sindsdien nauwelijks veranderd en daardoor ingehaald door de tijd. De nieuwe website, die uiteraard te vinden is via www.pieterpad.nl,  biedt een schat aan informatie voor de wandelaar.

Elke etappe heeft zijn eigen pagina gekregen, met een routekaart waarop in- en uitgezoomd kan worden en waarop alle belangrijke voorzieningen zijn ingetekend. Horeca- en overnachtingsadressen hebben een eigen ingang gekregen op de nieuwe website en kunnen nu veel meer informatie aanbieden waarin wandelaars op allerlei manieren kunnen zoeken. Ook zijn nu de gpx-bestanden direct vanaf de website beschikbaar, en beschikt de site over  een volwassen webshop.

Met de nieuwe website hoopt de Stichting Pieterpad opnieuw de toon te zetten door middel van een frisse vormgeving met veel beeldmateriaal, maar vooral door op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier veel informatie te bieden.

De nieuwe website is mogelijk gemaakt door een samenwerking met Netnog websites uit Huissen van internetondernemer Henk Flederus, tevens een enthousiast (Pieterpad-) wandelaar.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Huis uit Fresh Prince of Bel-Air tijdelijk te huur voor fans (Nu.nl)
 • Orka’s voeren ‘georganiseerde’ aanvallen uit op zeiljachten in Europese wateren (Joop.nl)
 • Museum RockArt niét naar Alphen (video) (Radiovisie)
 • Alphense moet haar huis uit en besluit rond te gaan trekken door Nederland (Alphens)
 • Deze 3 camperbusjes koop je voor minder dan € 10.000 (Autovisie)
 • Binnenkijken in Miekes gepimpte caravan: ‘Veel liters grondverf deden wonderen’ (In de buurt)
 • Vrouwen gaan topless na decolleté-gate Frans museum (Telegraaf)
 • Overnachten in een tequilavat en tequila drinken direct bij de bron (Travelvalley)
Is dit kasteel Bommelstein in Frankrijk?

Dit fragment kwam onlangs voorbij in de Tour de France. Volgens de verslaggever is dit kasteel (Chatreau de Val) de inspiratiebron geweest voor Marten Toonder om Bommelstein te tekenen. De fans/experts trekken dat echter zeer in twijfel. Maar dat hoeft niemand er van te weerhouden om het eens te bezoeken als je er in de buurt bent in Frankrijk.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.