Leer survivalen op hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten

Leer survivalen op hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten 8
Door ervaren trainers wordt de deelnemers geleerd hoe ze kunnen overleven in een onherbergzaam berggebied. Foto: PR

Niet je ‘elke jaar hetzelfde’-vakantie idee: Leren hoe je moet overleven in een onherbergzaam gebied. Vanaf oktober kan dat in de Verenigde Emiraten. Het project is nog vrij nieuw. De site wordt pas vanaf medio oktober 2020 gelanceerd, zo blijkt. Dat en verder o.a. vandaag:

  • Stewardess Wendy zegde haar baan op, reist nu de wereld rond op zoek naar verhalen
  • Resort op Thais eiland klaagt man aan wegens negatieve Tripadvisor-recensie
  • Drie Vlaamse jongeren al een maand vast in hotel op Sicilië na coronabesmetting

’s Werelds eerste Bear Grylls Explorers Camp opent in
Verenigde Arabische Emiraten

Leer survivalen op hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten 10
De site van het trainingskamp.

In oktober opent in het emiraat Ras Al Khaimah het allereerste Bear Grylls Explorers Camp (BGEC) van Bear Grylls Survival Acadamy. Voor het eerst kunnen reizigers overnachten op Jebel Jais – de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) – om het avontuur van hun leven te ervaren tijdens de door ervaren instructeurs geleide survival cursussen. 

Survivalmeester Edward ‘Bear’ Grylls is een fenomeen. Wereldbekend van populaire tv-shows zoals World’s Toughest Race, Running Wild, You Vs Wild en Man Vs Wild, nam de SAS-getrainde Grylls grootheden als Barack Obama en veel Hollywoodsterren mee op survivalreizen door de wildernis.

Begonnen in Engeland

Aan het enorme succes van Bear Grylls Survival Academy, gestart in het Verenigd Koninkrijk, wordt nu een vervolg gegeven in het Midden-Oosten met wereldwijd gerenommeerde survivalcursussen.  In 2021 volgt de opening van ’s werelds eerste kampeeraccommodatie met Bear Grylls-merk met 20 gerecyclede en opnieuw ontworpen container ‘pods’, die bijdragen aan een pure bergbeleving.

Nu reizigers op zoek zijn naar een ‘nieuw normaal’ op reisgebied, sluit de opening van BGEC naadloos aan bij een veilige reiservaring in de buitenlucht en specifiek gericht op kleinere groepen, volledig volgens de gangbare veiligheidsnormen zoals social distancing.

Voor volwassenen en gezinnen

De eerste survivalcursussen gaan in oktober van start en worden gegeven door Britse experts die zijn opgeleid aan de Bear Grylls Survival Academy. De cursussen zijn ontworpen voor zowel volwassenen en gezinnen als  voor bedrijven als teambuildingactiviteit, met opties voor een halve dag, een hele dag en 24 uur.

Later in het jaar volgen 48-uurs en instructeurscursussen. Deelnemers worden praktische en extreme overlevingstechnieken aangeleerd die nodig zijn om te overleven in de wildernis. Daarbij is het verrassingselement een belangrijk kenmerk, naast praktische activiteiten zoals:  vuur maken in de wildernis, noodopvangplaatsen bouwen, leren hoe je het beste een mes kunt gebruiken om te overleven, hoe een medisch trauma te behandelen volgens instructies op afstand, navigatietechnieken en overleven bij extreme weersomstandigheden.

Slechts drie gasten

De accommodatie waarin vanaf 2021 bezoekers kunnen overnachten, biedt huisvesting aan maximaal drie gasten en eenvoudige self-catering faciliteiten inclusief een privébarbecue op een privéterras om maaltijden te bereiden. Perfect voor wie op zoek is naar een echte buitenervaring om te ontspannen en weer in contact te komen met de natuur.

“Na de aankondiging van het Bear Grylls Explorers Camp vorig jaar op de Arabian Travel Market (ATM), zijn we verheugd om deze unieke ervaring in oktober te introduceren. Binnen een grotere wereldwijde context vertegenwoordigt de lancering van BGEC zowel innovatie als veerkracht tijdens een zeer uitdagend jaar voor de reis- en toerismebranche ”, aldus Alison Grinnell, CEO van RAK Hospitality Holding. “Onder de deskundige begeleiding van onze RAK Leisure-divisie, versterkt BGEC het groeiende avontuuraanbod op Jebel Jais en het profiel van Ras Al Khaimah op het wereldtoneel.”

Ras Al Khaimah

Raki Philips, CEO van Ras Al Khaimah Tourism Development (RAKTDA) voegt toe: “Als toeristische bestemming toont Ras Al Khaimah een robuuste identiteit die aansluit bij het huidige reissentiment voor bijzondere ervaringen, en dat is precies wat BGEC reizigers in dit nieuwe reistijdperk biedt. In 2018 hebben we ’s werelds langste zipline op Jebel Jais gelanceerd en we zijn verheugd om nog een primeur aan te kondigen met het Bear Grylls Explorers Camp op de hoogste berg van de VAE. Terwijl Ras Al Khaimah blijft groeien als de avonturenhoofdstad in het Midden-Oosten, zal deze opwindende overlevingservaring van een van ’s werelds bekendste experts outdoorliefhebbers van over de hele wereld aan te trekken.” 

Veiligheidsnormen

Bear Grylls Explorers Camp in Ras Al Khaimah opereert volgens eigen zeggen conform de hoogste wereldwijde veiligheidsnormen met professioneel opgeleide instructeurs die de gezondheid en het welzijn van de deelnemers in elke fase garanderen. Maatregelen op het gebied van sociale afstand zullen ook worden gevolgd in de uitgestrekte buitenruimte die op Jebel Jais wordt geboden.

De cursussen van de Survival Academy beginnen in oktober en de accommodatie is beschikbaar in 2021. Alle pakketten staan ​​op beargryllscamp.ae met prijzen vanaf AED 450 per persoon voor de survivalervaring van een halve dag.

Over RAK Hospitality Holding (“RAKHH”)

RAK Hospitality Holding LLC, opgericht in 2014 door de regering van Ras Al Khaimah, werd opgericht met het mandaat om een ​​diverse portefeuille van hotels, horeca en vrijetijdsactiviteiten in het emiraat Ras Al Khaimah te consolideren en te beheren. RAK Hospitality Holding beheert bedrijven die toezicht houden op de volledige waardeketen van dochterondernemingen van de groep. Voor meer informatie kijk op: www.rakhospitalityholding.com

Over BGSA

De Bear Grylls Survival Academy (BGSA), gelanceerd in 2012, wordt beschouwd als de meest uitdagende en stimulerende overlevingscursus ter wereld en is ontworpen om enthousiastelingen van over de hele wereld de mogelijkheid te bieden Bear’s extreme overlevingstechnieken te leren. Het huidige portfolio van cursussen is afgestemd op zowel volwassenen als jonge ontdekkingsreizigers, op verschillende locaties, waaronder de bergen en bossen van het VK en tien unieke locaties in China.

De teambuilding-evenementen van BGSA, gelanceerd in 2014, zitten volgens de organisatoren boordevol spannende, leuke, snelle en dynamische uitdagingen die op elke locatie en voor elk type team of groep kunnen worden geleverd.

Over Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (TDA)

De Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (TDA) werd opgericht in mei 2011 onder de regering van Ras Al Khaimah. Met als doel om tegen 2021 1,5 miljoen bezoekers te trekken en tegen 2025 3 miljoen bezoekers, wil de TDA van Ras Al Khaimah de toeristische infrastructuur van het emiraat ontwikkelen en Ras Al Khaimah te vestigen als een bestemming van wereldklasse voor vakantiegangers en zakenreizen, waardoor duurzame investeringsmogelijkheden worden gecreëerd en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor haar bewoners. Om zijn doelen te bereiken, heeft de Ras Al Khaimah TDA een overheidsmandaat om het toerisme en de horeca van het emiraat te reguleren.

In het kort – nieuwsoverzicht

  • Gerben en Iñez verkochten alles om te reizen (Het Hele Westland)
  • Wendy de Boer zegde baan op, reist de wereld rond op zoek naar verhalen (Linda.nl)
  • Okura Amsterdam: zeven suites in nieuw jasje (Misset)
  • Resort op Thais eiland klaagt man aan wegens negatieve Tripadvisor-recensie (Nu.nl)
  • Zussen bouwen in Leiden kantoor om tot hotel (Misset)
  • Drie Vlaamse jongeren al een maand vast in hotel op Sicilië na coronabesmetting: “Al in de diepste dieptes gezeten” (HLN)
  • Staphorst wil bijna twee ton investeren in recreatie. ‘We worden geen Giethoorn’ (DvhN)
Deze kant van Roemenië kende je nog niet
+3

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.