Met deze slimme truc heb je meer vrije dagen in 2021

Met deze slimme truc heb je meer vrije dagen in 2021 9
Aan het strand in Rügen. Foto: Elkedagvakantie

Hoewel ons nu nog vier maanden resten in dit jaar, zijn er al mensen die bezig zijn met vakantiedromen voor volgend jaar. Als jij iemand bent die maximale vrijheid heeft bij het opnemen van vakantiedagen (geen rekening te houden met collega’s of shifts), dan staat hier een trucje om het maximale rendement uit je vakantiebudget te halen. Verder vandaag o.a.:

 • Muziekfeest ‘September me’ krijgt een corona-editie
 • Kaartverkoop Bassie & Adriaan-tentoonstelling van start: ‘Kroon op ons levenswerk’
 • Britse toeristen vluchten weg uit Portugal in poging quarantaine te ontlopen

Reken mee met deze ‘vakantiewinst’

Met deze slimme truc heb je meer vrije dagen in 2021 11

De zomer van 2020 is voor de meesten heel anders verlopen dan verwacht en voor velen zat een (vlieg)vakantie er niet in. Alhoewel het nog onzeker is wat er volgend jaar mogelijk is qua vakanties, moeten sommigen wel alweer vrije dagen voor 2021 aanvragen. Reiswebsite TravelHunter zocht ook dit jaar uit hoe je het meeste uit jouw vakantiedagen kunt halen.

De meeste Nederlanders hebben, los van de feestdagen, zo’n 25 tot 30 vakantiedagen en natuurlijk wil iedereen daar zoveel mogelijk uithalen. Dit kan door je vrije dagen slim op te nemen rondom feestdagen en weekenden. In 2021 hebben we wel een beetje pech. De kerstdagen vallen namelijk precies op zaterdag en zondag waardoor we die week geen extra vrije dagen hebben. En omdat Eerste Kerstdag en Nieuwjaar altijd op dezelfde dag vallen, is ook de eerste vrije dag van 2022 een zaterdag.

Meeste winst april & mei

Toch zijn er in 2021 ook voldoende opties om extra dagen achtereen vrij te hebben. De meeste mogelijkheden liggen in de maanden april en mei. Wil je een lange vakantie, dan kun je het beste in mei je vrije dagen opnemen. Dan heb je namelijk maar liefst 18 dagen achter elkaar vrij voor maar 10 vakantiedagen. Wanneer je rondom Pasen, Koningsdag, Hemelvaart én Pinksteren op de juiste dagen vrij neemt, dan heb je met 18 vakantiedagen totaal 36 dagen vrij en dan heb je zelfs nog dagen over.

Wil je langer achtereenvolgend vrij zijn, dan kun je ook de 3 dagen voor Hemelvaart vrij vragen, dan heb je zelfs 23 dagen achter elkaar vrij voor maar 13 vakantiedagen.

Muziekfeest ‘September me’ krijgt een corona-editie

Met deze slimme truc heb je meer vrije dagen in 2021 13
Een van de optredende kwartetten tijdens het muziekfeest in Amersfoort. Foto: PR

Van 18 t/m 20 september 2020 vindt in Flint Amersfoort de vierde editie plaats van September Me, het geliefde muziekfeest voor jong en oud van en met het Ragazze Quartet. Thema van het gevarieerde driedaagse festival met concerten, voorstellingen, diners en een verdiepingsprogramma is In de Geheime Tuin.    

Het Ragazze Quartet, de artistiek leider van het festival, heeft lang nagedacht of en, zo ja, hoe September Me in de huidige situatie moest doorgaan. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt. Van 18 t/m 20 september wordt Flint Amersfoort omgetoverd tot een weelderige en muzikale festivaltuin waar je op een veilige manier – op anderhalve meter – kunt genieten van livemuziek.

Geheime tuin

Daarvoor heeft het kwartet volgens eigen zeggen wederom een vernieuwend en avontuurlijk programma samengesteld van hoge kwaliteit. Het thema is In de Geheime Tuin. Werken van componisten, musici en kunstenaars reflecteren op een creatieve manier op actuele onderwerpen zoals de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid.

Composer in Residence – dit jaar vanwege corona op afstand – is de New Yorkse zangeres, violist, componist en producent Caroline Shaw die speciaal voor het Ragazze Quartet een compositie heeft geschreven die tijdens het festival zijn wereldpremière beleeft.

Pulitzer Prize for Music

Caroline won al een Grammy Award en is de jongste winnaar van de Pulitzer Prize for Music. Op het openingsconcert spelen het Ragazze Quartet en altvioliste Judith Wijzenbeek werken van Shaw, Berio en Mozart. Om kennis te maken met Caroline Shaw, haar werkwijze en inspiratiebronnen ontwikkelt September Me samen met journalist Botte Jellema een podcastwandeling door groen Amersfoort.

Op het programma staan verder onder anderen topvioliste Liza Ferschtman & pianist Slava Poprugin, de Portugese singer-songwriter Magda Mendes, zanger/gitarist Neco Novellas & cellist Ernst Reijseger met eigen composities; in Voyagers van het rebelse collectief Pynarello, de theatrale poëet Marjolijn van Heemstra en Theater Rotterdam wordt muziek van Bach, Beethoven en Mozart gespeeld; het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) en Tin Men & the Telephone spelen de Achtste Symfonie van Dvořák en verrassen met improvisaties; en in de muziektheatervoorstelling WAAI van SOIL zijn werken te horen van Ligeti, Walsh en Janaček.

September Me trailerwebsiteFacebookTwitterInstagramYouTube

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Kaartverkoop Bassie & Adriaan-tentoonstelling van start: ‘Kroon op ons levenswerk’ (WNL Tv)
 • Nieuw hotel op Airport krijgt acht etages mét skybar (Omroep Flevoland)
 • Drukke Drentse zomer zorgt voor topomzet, maar niet overal (RTV Drenthe)
 • White House to resume tours on Sept. 12, and yes, you have to wear a mask (USA Today)
 • Natuur in België en dan vooral onder Brugge (Reishonger)
 • Toeristen bleven ook na strenge lockdown massaal weg uit Spanje (Telegraaf)
 • Zo mooi is het Gooi. Nieuwe website van VVV brengt de regio spectaculair in beeld (Noordhollands Dagblad)
 • Vier Friese musea krijgen 60.000 euro coronasteun van Mondriaan Fonds (Leeuwarder Courant)
 • Nood is hoog: Museumpark Oriëntalis gaat dicht voor individuele bezoeker (Gelderlander)*
 • Mick Jagger kondigt in video The Rolling Stones-expositie in Groninger Museum aan (Dagblad van het Noorden)
 • Scotland’s highest village has a community-led plan to attract more tourists (Lonely Planet)
 • Britse toeristen vluchten weg uit Portugal in poging quarantaine te ontlopen (Telegraaf)
 • SVR viert 50e verjaardag kleinschalig op de diverse boeren-erven (Pretwerk)
Nxt Museum is een nieuwe belevenis in Amsterdam

Het Nxt Museum in Amsterdam is nieuw en is een vervreemdende belevenis, zo blijkt uit deze video van het museum zelf. Elle schreef er een enthousiast verhaal over.

+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.