Met Thalys naar de Alpen-sneeuw

Met Thalys naar de Alpen-sneeuw 9
Snowboarden in de Alpen. Foto: Elkedagvakantie

De eerste sneeuw is al gevallen in de Europese berggebieden. Wintersporters aarzelen echter nog wel met het maken van een keus: hoe gaat het zijn? Wie echter al een besluit heeft genomen, kan er ook voor kiezen met de trein naar de Alpen te reizen. Scheelt tijd en eventueel vast komen zitten in een file. Verder vandaag o.a.

 • Backpacken vanaf de bank: met deze Netlfix-titels kan het
 • De regio is trots op deze tien bijzondere plekken langs de Vecht
 • Utah baby! Eventjes een virtuele roadtrip (VIDEO)

Met de trein naar de wintersport

Met Thalys naar de Alpen-sneeuw 11
De Thalys in een sneeuwlandschap. Foto: PR

De Thalys Sneeuw zorgt dit jaar opnieuw voor een snelle en comfortabele reis naar de Alpen. Vanwege de huidige situatie besluit Thalys haar aanbod in te zetten op het hoogseizoen, namelijk de vakantieperiodes. De ticketverkoop start op 1 oktober voor reizen tussen 19 december 2020 en 27 februari 2021.

De Thalys Sneeuw verbindt Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal met Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime la Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice. Van daaruit kunnen wintersporters de grootste skigebieden van de Franse Alpen – zoals Les 3 Vallées, Tignes, La Plagne of zelfs Les Arcs – bereiken. ,,Kiezen voor Thalys betekent ook kiezen voor de meest milieuvriendelijke optie, aangezien de route Amsterdam/Bourg-Saint-Maurice meer dan tien keer minder vervuilend is per trein dan met de auto”, zo stelt het bedrijf.

Heenreizen:

 • Tijdens de kerstvakantie, op 19/12/2020 en 26/12/2020 vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.
 • Tijdens de voorjaarsvakantie, op 13/02/2021 en 20/02/2021 Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.

Terugreizen:

 • Tijdens de kerstvakantie, op 26/12/2020 en 02/01/2021 richting Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.
 • Tijdens de voorjaarsvakantie, op 20/02/2021 en 27/02/2021 richting Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.

Op skivakantie vanaf €99,-
Het boeken van een Thalys Sneeuw-reis is eenvoudig. Er zijn drie verschillende tarieven beschikbaar: Standard, Comfort en Premium.

 • De Thalys Sneeuw is toegankelijk vanaf €99,- voor een Standaard enkele reis. Dit is de ideale oplossing om snel en voordelig de piste op te gaan.
 • Het Comfort-tarief is beschikbaar vanaf €109,- enkele reis.
 • Wil je genieten van alle diensten aan boord (inclusief een maaltijd geserveerd aan de zitplaats en een welkomstdrankje), dan is er het Premium-tarief dat start vanaf €139,- enkele reis.

Alle ingrediënten die de Thalys Sneeuw elk jaar tot een succes maken, worden opnieuw samengebracht:

 • “Skihost”, herkenbaar aan hun rode uniform, helpen reizigers met het inladen van hun ski-uitrusting in de trein en het uitladen ervan bij aankomst.
 • Extra bagageruimtes aan boord.
 • En niet te vergeten: gratis wifi voor alle reizigers, zoals bij elke Thalys-reis.

Klaar om te skiën?
De Thalys Sneeuw brengt wintersportliefhebbers in minder dan zeven uur van Rotterdam naar de voet van de Franse Alpen.

Tickets voor de Thalys Sneeuw zijn verkrijgbaar vanaf 1 oktober 2020 via thalys.com, via de Thalys-app en via alle gebruikelijke verkoopkanalen van Thalys en in reisbureaus.

De volledige dienstregeling is beschikbaar op thalys.com.

Covid-19 maatregelen

Raadpleeg in verband met Covid-19 voor het boeken van treintickets en voor uw vertrek welk reisadvies geldt voor uw bestemming. Indien de autoriteiten reizen naar het departement Savoie (gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes) verbieden omwille van de huidige gezondheidssituatie, worden de treintickets zonder bijkomende kosten terugbetaald. Het verzoek van terugbetaling moet binnen de 30 kalenderdagen na de oorspronkelijk geplande reisdatum worden ingediend.

Verscherpte sanitaire maatregelen aan boord van Thalys treinen
Over de coronamaatregelen zegt het bedrijf: ,,De veiligheid, het welzijn en de gezondheid van onze klanten en medewerkers staan ​​centraal bij Thalys. Gedurende deze crisis en voor de gedeeltelijke heropstart van onze activiteiten, implementeren we strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Ze gelden in alle treinen, tijdens elke reis en voor alle bestemmingen: 

 • Een maximale bescherming door het verplicht dragen van een mondmasker en het respecteren van de sociale afstandsmaatregelen;
 • Een versterkte hygiëne met regelmatige reiniging van onze treinen;
 • Het mobiliseren van al onze medewerkers om onze reizigers zo goed mogelijk bij te staan  en beschermen.”

De regio is trots op deze tien bijzondere plekken langs de Vecht

Met Thalys naar de Alpen-sneeuw 13
Wandelen in het Vechtdal. Foto: Elkedagvakantie

Ruimte voor de Vecht en Vechtdal Marketing lanceren tien bijzondere plekken langs de Overijsselse Vecht, waar je leuke activiteiten kunt doen maar waar je ook in alle rust kunt genieten van het diverse landschap. Elke plek vertelt zijn eigen verhaal en biedt een bijzondere beleving.

De plekken zijn:

 1. Grensmeander
 2. Vechtpark Hardenberg
 3. Rheezermaten & Distelbelt
 4. Junne & Junner Koeland
 5. Waterfront Ommen
 6. Stuw Vilsteren
 7. De Stokte
 8. Waterfront Dalfsen
 9. Noaberschap Vechterweerd
 10. Poort van Zwolle.

Tien beleefplekken vanuit Tien Torenplan

Het Tien Torenplan is een initiatief vanuit de netwerkorganisatie ‘Ruimte voor de Vecht’. Binnen deze organisatie werken 13 partners in het Vechtdal samen om de Overijsselse Vecht veilig te houden en het wonen, werken en recreëren in het Vechtdal aantrekkelijker te maken. De drie uitgangspunten van het project zijn: maak de Vecht manifest, organiseer de bezoekersstromen en heb aandacht voor ruimtelijke kwaliteit.

Uiteindelijk is een tiental ‘topplekken’ ontwikkeld om de identiteit van het Vechtdal te beleven. Op www.vechtdaloverijssel.nl/10-bijzondere-plekken staan ze beschreven. Ontdek het uitkijkplatform Horizont bij de Grensmeander met uitzicht op het Kunstwegen kunstwerk Wortlos of het Vechtpark, een waar outdoor walhalla. Ommen en Dalfsen worden nog aantrekkelijker door hun nieuw ontwikkelde waterfront en voor een unieke waterbeleving moet men zijn bij de nieuwe sluizen van Junne en Mariënberg of bij noaberschap Vechterweerd waar waterschap, boeren en burgers vertellen over de uniciteit van de plek.

Rust & Ruimte in het Vechtdal

Veel mensen kozen er in de afgelopen periode voor om fietsend, wandelend of varend het veelzijdige Vechtdal te verkennen. Ook in de komende periode laten we, via promotie van de beleefplekken, zien dat je in het Vechtdal (in je achtertuin) moet zijn om rust en ruimte te ervaren. Hier kun je nog écht genieten van het “alle tijd” gevoel; genieten van de buitenlucht, de rust, de natuur en de Vecht.

Dit najaar en volgend voorjaar worden de plekken inclusief beleeftips online in de spotlights gezet door middel van aansprekende filmpjes. Ook is er een beleefkaart gemaakt; de 2e druk is binnenkort bij de Anjerpunten verkrijgbaar. Afgelopen maand is het landelijk fietsmagazine Fietsactief uitgekomen. Hier zit een prachtige bewaarspecial Salland-Vechtdal bij, waarin een deel van de Vechtdalroute is uitgelicht met een beschrijving van een aantal beleefplekken. Dit bewaarexemplaar biedt inspiratie voor de lange termijn en is bezorgd bij betrokken ondernemers en tourist info’s in beide regio’s en gratis verkrijgbaar voor iedere fiets- en regioliefhebber.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Minder toerisme dit jaar? De Nederlandse toerist maakt een hoop goed (Omroep Gelderland)
 • Rechtbank vernietigt boete die Airbnb kreeg van Toerisme Vlaanderen (HLN)
 • Dalfsen wil met nieuwe campings de toerist lokken (en Ommen en Hardenberg als trekpleisters achterna) (de Stentor)
 • Backpacken vanaf de bank: met deze Netlfix-titels kan het (Telegraaf)
 • Vogue Living: een betoverende reis langs de Friese en Groningse Waddenkust (Vogue)
 • Deze Mercedes-Benz Sprinter is omgebouwd tot een heel luxe camper van €125.000 – neem een kijkje (Business Insider)
 • Hoe gaat het met buitenlands toerisme in Groningen dit jaar? (RTV Noord)
Utah baby! Eventjes een virtuele roadtrip
+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.