Riksja Roadtrips komt met ‘corona-proof natuurreizen dicht bij huis’

green and white volkswagen combi
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Met een Volkswagenbusje door Noorwegen of Nederland zwerven. Het is allebei avontuurlijk. In de aflevering van vandaag inspiratie voor beide vormen van vakantie. Verder o.a.:

  • Boek over duurzaam reizen met Lonely Planet
  • Code rood leidt tot massale uittocht toeristen van Texel: ‘Duitsers in paniek’
  • Uitbreiding Efteling voorlopig van de baan: ‘Het geld is op’

Campspace & Riksja Travel lanceren nieuw reisconcept

faceless person with red backpack on walkway at sundown
Photo by Erik Mclean on Pexels.com

De Nederlandse reisorganisaties Riksja Travel en Campspace slaan de handen ineen en bieden duurzame vakanties dicht bij huis aan. Met deze vernieuwde samenwerking komt het beste uit twee werelden samen: een ultieme natuurervaring gecombineerd met een bijzondere individuele rondreis weg van de massa.

“Een schot in de roos”, aldus Sanne Stoppelenburg, International product lead bij Riksja Travel. “In de snel veranderende markt blijven we positief en moet je kansen zien. Campspace kent de beste natuurplekken van Nederland, Duitsland en België en Riksja Travel is zowel binnen als buiten Europa specialist in het organiseren van individuele rondreizen. Hierdoor kunnen we onze formule nu ook dichter bij huis aanbieden.”

Alternatief voor Barcelona

Hugo van Donselaar, CEO Campspace.com, zag tijdens de corona-crisis het aantal boekingen met meer dan 1000% stijgen. “Met onze campspaces bij locals bieden we een mooi en duurzaam alternatief voor de stedentripjes naar Barcelona en Venetië. Dankzij de samenwerking met Riksja Travel kunnen we een grotere groep kennis laten maken met deze nieuwe manier van reizen.”

Blokhutten

De Riksja Roadtrips maak je door Nederland, België en Duitsland met tent, (gehuurde) camper, vouwwagen of caravan. Maar ook zijn er bijzondere logeeradressen waar je – zónder buren – in blokhutten of glampingtenten slaapt. Wat de roadtrips zo bijzonder maakt is dat je altijd op het landgoed, achter in het weiland of midden in het bos van Joel, Frits of Angela slaapt. Zo maken reizigers kennis met de allermooiste onontdekte natuurplekken, in the middle of nowhere.

Roadtrippen met positieve impact

Campspace en Riksja Travel zijn voorvechters van verantwoord toerisme. Met de nieuwe roadtrips wordt gebruik gemaakt van bestaande, onbenutte stukken natuur waardoor je dicht bij huis kunt genieten van een buitenvakantie. Daarbij staat verbinding en ontmoeting in de roadtrips centraal. Je ontdekt de natuur zoals ze is en ontmoet de lokale hosts. Geheel kleinschalig en persoonlijk dus. Daar komt bij dat de opbrengsten van een roadtrip direct terecht komen bij de lokale verhuurders en niet bij grotere hotelketens. Meer informatie: https://www.riksjatravel.nl/roadtrips/

Duurzaam reizen met Lonely Planet

Riksja Roadtrips komt met 'corona-proof natuurreizen dicht bij huis' 11
De omslag van het boek.

Europa beleven zonder één keer in het vliegtuig te stappen? Dat kan met het inspirerende reisboek Lonely Planet- 80 Duurzame reizen. In dit boek vind je 80 schitterende routes: met de trein, op de fiets of in een kajak voor een lang weekend of een maand.

Lonely Planet biedt een schat aan informatie voor mensen die duurzaam willen reizen. Langs steden, evenementen en wonderen der natuur. Inclusief routekaarten met de etappes, informatie over reizen naar en in het land, de CO2-voetafdruk en het reisbudget voor elke route.

Over Lonely Planet

Sinds 1973 inspireert Lonely Planet reizigers van over de hele wereld met uitgebreide, betrouwbare en onafhankelijke reisinformatie. In de reisboeken worden de populairste, mooiste en meest zeldzame bezienswaardigheden uitgebreid beschreven.
Lonely Planet 80 duurzame reizen | Lonely Planet | 9789021577623 | € 22,99 | 10 november 2020 | Kosmos Uitgevers

In het kort – nieuwsoverzicht

Is dit ook jouw idee van een droomreis door Noorwegen?
+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.