Slagharen gaat herfst in met wensboom

Een attractie in Slagharen
Een van de attracties in Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Foto: Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Minder dan 100 dagen tot kerst! En daar tussenin ligt de herfst(vakantie) nog. Wat voor plannen heb je? Word je net zo creatief als in de zomervakantie en weet je een leuke week te regelen in eigen land? Wij hebben er vandaag weer een paar suggesties voor. Verder o.a.

 • Kan je nog naar Duitsland als je uit Noord- of Zuid-Holland komt?
 • Behoefte aan uitjes in herfstvakantie groot: ‘Veel meer boekingen dan anders’
 • Vliegen over de Stelling van Amsterdam was nog nooit zo makkelijk.

Voor je agenda vast: Een Royal Christmas Fair in Den Haag

Slagharen gaat herfst in met wensboom 10
Kerst vieren in Den Haag. Foto: Anne de Rijk

Te midden van het Binnenhof, Paleis Noordeinde, ambassades, musea en sfeervolle winkelgebieden als de Denneweg, de Plaats, het Hofkwartier en het Noordeinde strijkt in december de Royal Christmas Fair weer neer. Met meer dan 100 kersthuisjes, een verlichte hemel in de vorm van 100.000 twinkelende LED-lichtjes in de bomen en de prachtige omgeving staat de kerstmarkt ook dit jaar garant voor een ultieme, haast on-Nederlandse, kerstsfeer. 

Van donderdag 10 t/m dinsdag 22 december vindt de zevende editie van de Royal Christmas Fair plaats aan het prachtige Lange Voorhout. Maar liefst 13 dagen strijkt deze grootste meerdaagse kerstmarkt van Nederland neer midden in het historische centrum van de Hofstad. Een editie die anders gaat zijn dan eerdere edities, maar waarvan het beleven van de ultieme kerstsfeer absoluut behouden blijft. 

Juist in deze tijd is de behoefte aan een sfeervol evenement als dit, groter dan ooit. De ruime opzet, het feit dat het gehele evenement buiten plaats vindt en de aanwezigheid van meerdere in- en uitgangen zorgen ervoor dat bezoekers ondanks de geldende maatregelen optimaal kunnen genieten. 

Bijzondere aandacht voor minimaliseren gezondheidsrisico’s

Vanuit de organisatie is er als vanzelfsprekend bijzondere aandacht voor het minimaliseren van de gezondheidsrisico’s. Er wordt onder meer gekeken naar looproutes- en richtingen, tijdsloten voor een bezoek aan de markt en naar langere openingstijden voor een nog betere spreiding en doorloop van bezoekers. Dit doet de organisatie met maar één doel: op een zo veilig mogelijke manier, mensen toch die ultieme kerstsfeer laten beleven. De organisatie is ervan overtuigd dat dit op basis van de huidige geldende richtlijnen mogelijk is en is hierover in nauw contact met verschillende organisaties in de stad. 

Heino Walbroek, mede-organisator: “We garanderen dat de ultieme kerstsfeer behouden blijft, dat de kerstmarkt daarnaast nog mooier gaat zijn dan voorgaande edities, maar bovenal dat we voldoen aan alle geldende richtlijnen. Dat is dit jaar onze belangrijkste opgave en die pakken we met beide handen en veel vertrouwen aan.”    

Praktische informatie

De Royal Christmas Fair is dagelijks geopend van 12.00 – 21.00 uur. Het evenement is goed bereikbaar per auto, fiets en OV en op loopafstand van het Centraal Station. De entrees van de kerstmarkt zijn bij de Kloosterkerk (hoek Parkstraat/Lange Voorhout), Hotel Des Indes (Denneweg) en aan het Tournooiveld.

www.royalchristmasfair.nl | I: /royalchristmasfairthehague | F: @royalchristmasfair

Slagharen organiseert Western Wish Fall

Slagharen gaat herfst in met wensboom 12
De promotie van de nieuwe activiteit dit najaar.

De bladeren kleuren goudgeel en de warme trui wordt weer aangetrokken: de herfst is begonnen! Ruim vier weken lang organiseert Attractie- & Vakantiepark Slagharen een nieuw herfstprogramma. Centraal staat de levensgrote wensboom op het grote Fonteinplein. Jong en oud kunnen hierin wensen ophangen. Om alle wensen en dromen te beschermen, wordt er nieuw straatentertainment – waaronder een Farmer en Vogelverschrikkers ingeschakeld. Farmer Frank vertelt ontroerende en spannende verhalen over het Wilde Westen en het leven op de prairie.

Slagharen-directeur Dave Storm: „Na 15 jaar Miracle of Lights was het tijd voor iets nieuws. In deze bijzondere tijden, waarin het besef van de waarde van het samenzijn centraler staat dan ooit, heeft iedereen wel iets moois te wensen. Daarbij willen we graag wensen laten uitkomen en zo onze positieve bijdrage leveren”. Iedere week wordt er een wens uit de boom gehaald, die Slagharen in vervulling laat gaan. Van wensen zoals een foto met Randy & Rosie, een ontmoeting met een favoriete influencer of luchtballon varen. Vanaf vandaag kunnen wensen ook alvast online worden ingediend via www.slagharen.com/westernwishfall

Vanaf 9 oktober tot en met 8 november 2020 wordt Slagharen tijdens de Western Wish Fall verrijkt met prachtige herfstkleuren, lampjes en wensen. Naast alle verhalen van Farmer Frank kan er worden deelgenomen aan leuke herfstactiviteiten, een kindvriendelijke spookspeurtocht of een lampionnenoptocht. Uniek in de herfst is het schaatsen op de ijsbaan in Winter Western Village. Naast deze extra activiteiten presenteren we tot twee keer per week tijdens de Wild West Nights heerlijke grillgerechten, fijne beats van een dj en diverse attracties die langer geopend blijven.

Verdere informatie en de openingskalender zie: www.slagharen.com/westernwishfall

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Coronaproof op reis met Google (PlusOnline)
 • Berlijn Brandenburg Airport echt open op 31 oktober 2020 (Puur op Reis)
 • Kan je nog naar Duitsland als je uit Noord- of Zuid-Holland komt? (NOS)
 • Behoefte aan uitjes in herfstvakantie groot: ‘Veel meer boekingen dan anders’ (RTL)
 • 9 redenen voor een vakantie in Zuid-Bourgogne (Travelvalley)
 • De Bourgondiërs of een art-nouveau-parel ? Met deze tips is uw weekend zo gevuld, bekijk hier ons overzicht (VRT)
 • 500 reacties op oproep roodharigen door museum (Het Kompas Hardinxveld)
 • Vliegen over de Stelling van Amsterdam was nog nooit zo makkelijk. En de zon blijft altijd schijnen (IJmuider Courant)
Mini-Europa in Brussel sluit de deuren
Mini Europa sluit: “Het is een ramp. Mijn tweede baby die ik afgeef”, schrijft HNL

Weekendradio

+2

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.