Verken Rusland door de ogen van een journalist

gold mosque during sunset
Photo by Pixabay on Pexels.com

Wat weten we eigenlijk van Rusland? Behalve als er weer een spion wordt vergiftigd of als Poetin botst met de rest van de wereld horen we er van. Maar over de Russen zelf? En het land? Hoe zou het zijn als je daar op vakantie ging? Rusland-correspondent William Immink vertelt in zijn nieuwste boek over het leven daar. Verder vandaag o.a.:

 • Wandelen en winkelen in het Groenendaalse Bos
 • In drie dagen een rondje Terschelling wandelen
 • Een vliegticket voor 5 euro naar een land met code oranje, zou jij het doen?

Tiqets wil (juist nu) steunpilaar zijn voor attracties en culturele sector

Verken Rusland door de ogen van een journalist 10
Luuc Elzinga – CEO Tiqets. Foto: PR

Sinds zijn oprichting in 2014 heeft het Nederlandse kaartjesbedrijf Tiqets wereldwijd meer dan 12 miljoen entreekaarten verkocht voor musea, attractieparken, tentoonstellingen, dierentuinen en meer. Het bedrijf is actief in 14 landen, waaronder Nederland met een Nederlandstalige website. In deze coronatijd komt het bedrijf exploitanten tegemoet.

Via www.tiqets.com/nl/ kunnen toegangskaarten geboekt worden voor ruim 3000 musea en attracties in ruim 60 landen zoals het Colosseum in Rome, het MoMa in New York, het Louvre in Parijs, London Eye in Londen en Park Güell in Barcelona. Onder het motto gemak dient de mens boek je online je ticket en toon je bij de ingang via je mobieltje je entreekaart.

Geen commissie

Om de dagtochtensector een helpende hand te bieden in deze lastige Covid-19 tijd biedt Tiqets musea en attracties nu hun vernieuwde en commissie-vrije reserveringsysteem aan. ‘Zeker kleinere spelers in de culturele en attractieparkensector beschikken zelf niet altijd over geavanceerde boekingssystemen die geschikt zijn om aan de huidige coronaveiligheids-maatregelen te voldoen, denk aan tijdslots’, aldus Tiqets President Luuc Elzinga. Nadere info over het aanbod op www.tiqets.com/nl/ of download de Tiqets app.

Van Sydney tot Las Vegas

De meest populaire attracties en musea in Europa zijn via Tiqets te boeken. Maar ook intercontinentaal is het aanbod overweldigend, van het Sydney Opera House in Sydney tot en met een stadstour in de hoofdstad van Argentinië Buenos Aires en attracties in Las Vegas.

In Nederland biedt Tiqets entreekaarten aan voor momenteel bijna 220 musea en attracties, waaronder de Efteling, attractiepark Duinrell, het Rijksmuseum, Frans Hals museum, Artis en Dolfinarium. Ook tickets voor minder geijkte uitstapjes worden aangeboden, denk aan het Hunebedcentrum in Borger, piratenpark het Arsenaal in Vlissingen, een rondvaart door de grachten van Den Haag of karten in een indoor kartbaan in Huizen. Populair zijn de zogeheten ‘duodeals’, twee attracties en/of musea met korting zoals bijvoorbeeld het combiticket voor het Rijksmuseum en een grachtenrondvaart.

Annuleringen

Tickets geboekt via Tiqets kunnen tot 24 uur van tevoren geannuleerd of gewijzigd worden. Vaak gelden speciale deals, zoals seizoenaanbiedingen, early-bird tarieven en sla de lange wachtrijen over (skip the line) tickets.

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur toegankelijker te maken voor consumenten. Daarnaast heeft het vestigingen in het buitenland waaronder Parijs, Rome, Barcelona, Wenen, Bangkok en Philadelphia. Het aantal werknemers bedraagt ruim 220.

Wandelen en winkelen in het Groenendaalse Bos van Heemstede

Verken Rusland door de ogen van een journalist 12
Wandelen in Nederland. Foto: Elkedagvakantie

Als vervolg op het succesvolle initiatief van de afgelopen twee jaren, organiseert Launique Events, met in achtneming van de nieuwste corona maatregelen, ook in 2020 een tweetal edities Bosfair in het Groenendaalse Bos te Heemstede.

Tientallen verschillende standhouders etaleren en presenteren op zaterdag 5 sept. 2020 van 11 tot 17 uur een groot assortiment aan fair trade, fashion, beauty, home deco, retro, vintage, verzamelobjecten, schoolplaten, landkaarten, streekproducten en nog veel meer.

Wandelgebied

Een bezoek aan de fair laat zich mooi combineren met een wandeling, want het Groenendaalse Bos biedt daarop volop mogelijkheden. Wikipedia schrijft er over: Groenendaal is een eeuwenoud wandelbos in de Noord-Hollandse gemeente Heemstede. Het bos vormt in totaal circa 80 hectare. Het voormalig landgoed Meer en Berg maakt tegenwoordig ook deel uit van het wandelbos. Tot 1913 maakte ook landgoed Bosbeek deel uit van het landgoed Bosbeek-Groenendaal. In het park lopen “grote grazers” rond, Schotse Hooglandrunderen die het gebied moeten onderhouden.

Kaaskop tussen de kalasjnikovs: een beeld van het leven in Rusland

Er gaat geen dag voorbij, dat Rusland, Moskou en het Kremlin niet de krantenkoppen halen. Gaat Poetin ingrijpen in de Wit-Russische revolutie? Hoeveel invloed kan hij dit keer uitoefenen op de Amerikaanse verkiezingen? En zou Poetin het werkelijk hebben aangedurfd zijn aartsrivaal, oppositieleider Alexej Navalni te laten vergiftigen.

Toch is dat politieke beleid voor gewone Russen niet echt interessant, ze zijn gewoon bezig met overleven en zelf kunnen ze er niets aan veranderen. Er ligt een heel ander Rusland achter de verhalen in het zwarte kranteninkt, het echte Rusland, waar mensen wonen voor wie het Kremlin heel ver weg is.

Verken Rusland door de ogen van een journalist 14
De omslag van het boek.

Het land waar 6 graden boven nul na vijf maanden winter een verademing is, waar auto’s ’s nachts geen moeite doen om bij het naderen van een tegenligger hun groot licht uit te doen en waar mensen ondanks de rookaanslag op de ramen toch in hun fabrieksstad willen blijven wonen.

Over dit land en haar inwoners vertelt Rusland-correspondent William Immink in zijn boek Kaaskop tussen de kalasjnikovs. Op een beeldende en levendige manier beschrijft hij de reizen die hij maakt langs allerlei steden en dorpen en de inwoners die hij daar tegenkomt. Een niet te missen boek voor iedereen die meer wil weten over Rusland en haar inwoners.

In Kaaskop tussen de kalasjnikovs gaat Rusland-correspondent William Immink op zoek naar bijzondere levensverhalen en onderbelichte nieuwsgebeurtenissen in Rusland. Verhalen over grote thema’s als religie, politiek, cultuur en economie gezien vanuit de gewone Rus. Ook vertelt William over zijn eigen Rusland-ervaringen, zoals het kopen van een Lada, een propagandatrein en de giftige plant van zijn schoonmoeder. Dit boek geeft een unieke inkijk in het grootste land ter wereld.

Kaaskop tussen de kalasjnikovs | William ImminkISBN 9789043534628 | € 17,99 | verschijnt 15 september

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Boodschap van Mick Jagger: kom naar Groningen! Maar: komt hij zelf ook? (Groningen.nl)
 • Dit Mercedes-Benz Sprinter-busje is omgebouwd tot een camper met liefst 6 slaapplaatsen – neem een kijkje (Business Insider)
 • Rent a Private Pool with Simply (Netted)
 • Wish you were here, summer music (Playlist Spotify)
 • Youtuber Gio geeft verkeerde voorbeeld in Disneyland Paris: mondkapje overal af (Loopings)
 • In drie dagen een rondje Terschelling wandelen (WandelNet)
 • Failliet hotel en restaurant van Abdij Rolduc in Kerkrade overgenomen (Misset)
 • BredaPhoto is dit jaar actueler dan ooit (Mixed Grill)
 • Eindhoven Airport weer plat door zieke luchtverkeersleider (Omroep Brabant)
 • Een vliegticket voor 5 euro naar een land met code oranje, zou jij het doen? (Radar)
 • New Volkswagen Caddy goes California camping (Citizen)
 • EuropaPark lanceert VR attractie YULLBE – Entertainment van de toekomst (Pretwerk)
Naar Santorini? Een van de tips: Huur daar een fotograaf en je krijgt de mooiste vakantiefoto’s ooit
+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.