Waarom wordt het luchtruim van Tibet gemeden?

Waarom wordt het luchtruim van Tibet gemeden? 9
Vliegen boven de bergen. Foto: Elkedagvakantie

Iemand zou er een baan aan kunnen hebben door dagelijks de leukste video’s van YouTube te plukken, want het is een schatkist aan verrijkende (reis)video’s! Zoals vandaag hebben we een video voor je gevonden die antwoord geeft op de vraag (eentje die je misschien nooit bezig had gehouden, maar toch…) ‘Waarom vliegen er geen vliegtuigen over Tibet?’ En verder o.a.

  • Droombaan: 50.000 dollar om met een camper door Amerika te rijden en bier te drinken
  • SnowWorld speelt in op staycation met Skisafari in eigen land
  • KLM start ‘alternatief’ voor Werelddeal Weken

Tien musea uit Overijssel in beeld gebracht

Waarom wordt het luchtruim van Tibet gemeden? 11
Op vakantie in Overijssel. Foto: Elkedagvakantie

Tien prachtige verhalen, over tien prachtige Overijsselse musea, zijn in tien korte documentaires vastgelegd. Stichting Ons Museum heeft documentaires gemaakt en aan hun online archief toegevoegd. De films over de Overijsselse musea zijn intussen door het hele land te zien.

Deze online alternatieven voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar hebben geleden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken.

MuseumTV

Daarom heeft Stichting Ons Museum de missie om ook kleine musea een online portaal te bieden door korte documentaires te maken over de musea en diens collecties. Dit online portaal heet MuseumTV. De stichting heeft reeds een bezoek gebracht aan Museum de Waag, Museumfabriek Enschede, het Bonami SpelComputermuseum, Rijssens Museum, Museum de Oude Aarde, het Zoutmuseum, het Educatorium, Natura Docet Wonderryck Twente, Natuurmuseum Holterberg en de HistorieKamer Hardenberg.

Steun van provincie

In totaal zijn er 27 video’s gefilmd over musea uit Overijssel die te zien zijn op de website van MuseumTV. De films zijn tot stand gekomen in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Overijssel. Samen met MuseumTV zorgen de partijen, in samenwerking met de tien musea, voor exposure door het hele land, zodat van heinde en verre de musea uit Overijssel gezien zullen worden. Nu musea de deuren hebben heropend, is de hoop dat bezoekersaantallen weer gestaag toenemen.

Gratis beschikbaar

MuseumTV, een initiatief van Stichting Ons Museum, is het grootste digitale museum van Nederland. De stichting heeft zich tot doel gesteld om kunst en cultuur voor iedereen (gratis) bereikbaar te maken, ongeacht achtergrond of locatie in Nederland. Dat betekent dat niet enkel de grote musea in de Randstad in beeld gebracht worden op het video-on-demand platform, maar dat kleine en grote musea in heel Nederland een podium krijgen.

Op de website en in de app van de organisatie kan iedereen mini-documentaires kijken van ±5 minuten over uiteenlopende tentoonstellingen en vaste collecties. MuseumTV vormt daarmee een perfect medium om op een laagdrempelige manier kennis te maken met kunst en cultuur. Er wordt daarbij ingezet op online marketing en bereik: MuseumTV bereikt iedere maand 900.000 mensen. Het platform werkt daarnaast samen met partners die buiten de culturele sector opereren en verschillende distributiekanalen.

In het kort – nieuwsoverzicht

Waarom vliegt er nooit iemand over Tibet?
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.