Wat blijft er anno 2020 over van halloween?

Wat blijft er anno 2020 over van halloween? 9
Toverland is misschien wel groter dan je denkt. Foto: PR

In Amerika, de basis van de halloween-festiviteiten, zal het gezien de actuele medische situatie moeilijk (=onmogelijk) om het jaarlijkse griezelfeest te vieren. Aanbellen met: trick or corona?, dat kan natuurlijk niet! Maar hoe gaat dat in Nederland? Daar blijkt nog wel wat mogelijk. Verder vandaag o.a.:

 • 600 barbies te kijk in museum Almelo: ‘Het is geen dom blondje’
 • Strandweer op komst: dinsdag lokaal 30 graden
 • 10 handige Duitsland-tips

Nieuwe Haunted House-experience tijdens Halloween Nights in Toverland

Wat blijft er anno 2020 over van halloween? 11
Een van de attracties in Toverland. Foto:PR

Attractiepark Toverland in het Limburgse Sevenum presenteert op veertien avonden in oktober en november de Halloween Nights. Tijdens dit populaire halloweenevenement nemen honderdtwintig scare actors hun intrek in vijf scare zones, een spookhuis en een doolhof.

Ook worden bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd in een tweetal bijzondere experiences, waaronder het nieuwe Haunted House ‘Maison de la Magie’. Tijdens de Halloween Nights is Toverland geopend tot 23:00 uur. Meer informatie is te vinden via toverland.com/halloween.

Nieuwe Haunted House-experience: Maison de la Magie

Op een gloednieuwe Toverland-locatie bevindt zich het statige landhuis van Oscar Pendula. Deze wereldberoemde illusionist verdween in de jaren ’30 van het toneel, toen één van zijn illusies gruwelijk misging. In Maison de la Magie betreden waaghalzen het verlaten landhuis van Oscar Pendula en gaan zij op een angstaanjagende ontdekkingstocht naar zijn duistere geheimen.

De Haunted House-experience duurt circa 15 minuten. Voor Maison de la Magie hebben bezoekers een apart ticket nodig. Een kaartje kost € 7,50 voor reguliere bezoekers en € 6,- voor abonnementhouders en kan gereserveerd worden via de website van Toverland. De capaciteit is beperkt.

Twee vernieuwde scare zones

Ook twee scare zones zijn in een nieuw jasje gestoken. Zo is circuszone ‘Cirque – Royal Edition’ dit jaar extra uitgebreid. Clowns, artiesten en circusgriezels vormen hier niet de enige hindernissen, want er wordt ook een traditionele cake-walk attractie aan de zone toegevoegd. IJsheks Morgana grijpt weer de macht over themagebied Avalon. In ‘Morgana’s Frozen Knights’ gaan bezoekers de strijd aan met haar ijsridders.

Walkthrough-experience The Witches Forest, spookhuis Fear the Woods, doolhof Trapped en scare zones Shadows of the Sea, DesTroy en Fiesta de Los Muertos keren dit jaar terug naar Toverland.

Tijdens de Halloween Nights worden diverse extra coronamaatregelen getroffen.  Zo zijn er in elke scare zone Selfie-spots te vinden, waar bezoekers op gepaste afstand een selfie met de scare actors kunnen maken en is in de scare zones éénrichtingsverkeer ingesteld om de doorstroming te bevorderen. Spookhuis Fear the Woods is verplaatst naar een ruimere locatie.

Praktische informatie

De Halloween Nights vinden plaats op 9 en 10 oktober, 16 tot en met 18 oktober, 20 tot en met 24 oktober, 30 en 31 oktober en 6 en 7 november. De nieuwe Haunted House-experience Maison de la Magie en spookhuis Fear the Woods zijn geopend vanaf 15:00 uur, de overige activiteiten starten om 19:00 uur. Toverland is tijdens de Halloween Nights geopend tot 23:00 uur.

Voor angsthazen is er de Halloween Toverstaf: zodra het licht van deze staf ontstoken wordt, druipen de griezels vanzelf af. Op geselecteerde data tussen 9 oktober en 8 november vinden tevens de Halloween Days plaats, met extra Happy Halloween-activiteiten voor de hele familie. In verband met de beperkte capaciteit dienen tickets van tevoren te worden gereserveerd via toverland.com.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • 600 barbies te kijk in museum Almelo: ‘Het is geen dom blondje’ (NOS)
 • Binnenkijken in de surfersbus van Viola & Bas: ‘We hebben 2 weken op het strand gewoond’ (In de buurt)
 • Museum zoekt roodharigen (de stad Gorinchem)
 • Spaanse avonturen in Fortuna/Murcia van Egbert en Barbara (18) (Spanje Vandaag)
 • Strandweer op komst: dinsdag lokaal 30 graden (Het Parool)
 • Dit wil je doen in Neurenberg, de gezelligste stad van Beieren (Travelvalley)
 • Your Kid Can Go Camping In This Battery Powered Dream Camper (WKDQ)
 • 10 handige Duitsland-tips (Campingtrend)
Rondwandelen in Barcelona (toen mondkapjes nog niet nodig waren)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.