Weekendje weg, maar dan eens anders

Weekendje weg, maar dan eens anders 8
Net zo groot als een hotelkamer, maar wel in een verrassende omgeving: een overdekte camping op korte afstand van het centrum van Amsterdam. Foto: PR

Binnenkort een weekendje weg? Aan het dubben wat je zou kunnen doen? Iets dat toch anders is ondanks de corona-beperkingen? Dan zou je naar een overdekte camping in Amsterdam kunnen gaan of inspiratie opdoen uit het boek Bucketlist romantisch weekendje weg. Dat en het volgende vandaag o.a:

 • Costa Cruises presenteert nieuwe routes winter 2020-21
 • Roadtrip België: route en tips voor 2 weken
 • Wat een werk! Deze mensen bouwen een eigen verblijf op het water (VIDEO)

Indoor overnachten in een vintage caravan, strandhuisje of Pipowagen

Weekendje weg, maar dan eens anders 10
Het interieur van een van de strandhuisjes in de overdekte camping. Foto: PR

Dat Covid-19 mensen noopt tot omdenken, gaat ongetwijfeld op voor restaurateur van oude auto’s Willem Megens. Om een oplossing te vinden voor zijn dalende inkomsten met de verkoop van gerestaureerde vintage auto’s besloot de inwoner van Amsterdam om zijn twee passies – reizen en voertuigen –  samen te smelten tot een nieuwe concept in de kampeervakantiemarkt: een indoor camping.

Onder de naam Outside Inn realiseerde hij in een leegstaand bedrijfspand in Amsterdam een heuse camping met een keur aan volledige gerenoveerde vintage caravans met nieuw ingebouwde bedden en super-de-luxe matrassen.

Strandzand

Behalve caravans staan er ook vijf strakke en in moderne kleuren geverfde strandhuisjes met strandzand voor de deur, en voor romantici is er een Pipo de Clown wagen te boeken. ‘Hier hoef je niet met een wc rol onder de arm in de regen naar een smoezelige sanitaire ruimte te lopen, wij bieden een gloednieuwe en ultramoderne douche- en toiletruimte’, aldus Megens. Om het campingeffect te versterken is de gehele ruimte voorzien van kunstgras en heeft iedere accommodatie voor de deur een eigen zitje.

Om de hoek ligt metrostation Van der Made weg die je in 10 tot 15 minuten naar de Nieuwmarkt en het Centraal Station brengt. Outside Inn is gevestigd in de Ellermanstraat 31 in Amsterdam. Goed te weten voor een weekendje weg: Prijs vanaf 79,- euro per nacht, de camping is het hele jaar geopend. Nadere info en reserveringen via www.outsideinn.nl.

1000 m² indoor camping

De industriële vormgeving in het oude bedrijfspand met een oppervlakte van 1000 m² is grotendeels intact gehouden. Zo zijn de betonnen kolommen en het dak met lichtkoepels behouden. Als eyecatcher is boven de ingang op het dak een oude hippie caravan geplaatst en tevens een nieuwe luchtverversingsinstallatie om een fris, veilig en gezond binnenklimaat te waarborgen.

Vintage caravan, nieuw bed

Wie de strak ingerichte caravans nu ziet, zal zich niet realiseren dat het merendeel stokoude en zeer vervallen modellen waren die Megens eigenhandig van binnen volledig gestript en weer ingericht heeft. “Bijkomend voordeel was dat ik daardoor ook op maat gemaakte tweepersoonsbedden kon installeren om een perfecte slaapplek te creëren’, aldus Megens. In de kelderverdieping is een volledige nieuwe natte ruimte gebouwd met luxe sanitaire voorzieningen inclusief vloerverwarming.
Inspiratie voor de strandhuisjes haalde Megens uit Willemstad op Curaçao, de vrijstaande cabanas hebben dezelfde pastelachtige kleuren. Via een houten vlonder over strandzand loop je naar de voordeur, tevens heeft ieder huisje een eigen zitje.

Faciliteiten

Gratis wifi is beschikbaar en in iedere accommodatie zijn stopcontacten aanwezig. Gasten kunnen desgewenst waardevolle spullen opslaan in een eigen kluisje. Een aparte ruimte in de kelder is omgetoverd tot een relaxruimte met comfortabele fauteuils, boekenkast, een koelkast met fris en een biertap. Of je drinkt daar je eigen meegebrachte dranken.

Tevens kun je fietsen – waaronder elektrische – huren om de binnenstad te verkennen of juist de omliggende weilanden – Outside Inn heeft verschillende fietsroutes beschikbaar en informatie over bezienswaardigheden in Amsterdam. Gasten kunnen eveneens kiezen uit 3 ontbijtopties, kosten bedragen 9,50 euro pp. Prettig nieuws voor wie met eigen auto arriveert: parkeren voor de deur is in het weekend en door de week na 18.00 uur gratis.

Boek: Romantische weekendje weg?

Weekendje weg ? Met dit boek doe je daar inspiratie voor op
De omslag van het boek.

Bucketlist romantisch weekendje weg noemt zich dé gids voor iedereen die op zoek is naar een romantisch plekje voor een onvergetelijke overnachting. Marleen Brekelmans van bijzonderplekje.nl selecteerde de 25 meest romantische overnachtingsadressen van Nederland en België.

De adressen in het boek zijn volgens de auteur stuk voor stuk unieke en kleinschalige locaties, met elke keer net dat extra beetje persoonlijke aandacht. ,,Gun jezelf (en je liefde) een paar romantische dagen en nachten op een plek waar alle aandacht voor jou is, waar je jezelf kunt zijn, waar genieten en loslaten vanzelf gaat. Waar je verwend wordt met een ontbijt zoals je nog nooit geproefd hebt, een massage, een verrukkelijk diner, een avond in de hottub en een hemels bed. Romantiek gegarandeerd.”

Van boomhut tot afgelegen cabin

In Bucketlist romantisch weekendje weg vind je plekjes die thuishoren op je bucketlist, adressen waar je als het kon meteen naartoe wilt gaan en waar je een keer in je leven samen moet zijn geweest. Voor zomaar tussendoor of voor elk jaar. Laat je inspireren door alle foto’s, de sfeer en de originele tips waar deze gids bol van staat.

Bucketlist romantisch weekendje weg | Marleen Brekelmans | 9789043922371 | € 17,50 | 29 september 2020

Bekijk hier het inkijkexemplaar

Costa Cruises presenteert nieuwe routes winter 2020-21

Weekendje weg, maar dan eens anders 13
Een van de schepen van Costa Cruises. Foto: PR

Na de herstart in september 2020 van de cruises met Costa Deliziosa en Costa Diadema, activeert Costa geleidelijk meer schepen. De Italiaanse rederij biedt haar cruises in de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden aan en een cruise rond de wereld. Het grote nieuws voor komende winter is het debuut van de gloednieuwe Costa Firenze.

Costa Cruises, de leidende Europese cruisemaatschappij en onderdeel van Carnival Corporation & plc (NYSE / LSE: CCL; NYSE: CUK), is klaar om koers te zetten naar het winterseizoen 2020-2021 met een rijk aanbod aan vakantiemogelijkheden. Costa kondigde recent de herstart aan van haar cruiseactiviteiten met de Costa Deliziosa en Costa Diadema. Nu heeft de Italiaanse rederij haar routes van oktober 2020 tot maart 2021 opnieuw samengesteld op basis van de stapsgewijze terugkeer van een toenemend aantal schepen. Costa werkt samen met de nationale regeringen en de lokale autoriteiten om haar gasten een veilige en positieve ervaring te bieden door de effectieve toepassing van het Costa Safety Protocol.

Debuut Costa Firenze

Het grote nieuws is het debuut van het nieuwe schip Costa Firenze, dat in aanbouw is op de Fincantieri scheepswerf in Marghera (Venetië). De inspiratie voor het op en top Italiaans interieurdesign komt uit Firenze, tijdens de Renaissance. Vanaf 27 december kunnen gasten dit schip van de nieuwste generatie ontdekken tijdens een zevendaagse vakantie in de Middellandse Zee, met een bezoek aan Savona, La Spezia, Napels, Valencia, Barcelona en Marseille.

De zevendaagse reisroute van Costa Deliziosa vanuit Triëst, gewijd aan de herontdekking van het beste van Italië, is voor inwoners van Europa beschikbaar op 27 september en 4 oktober. Vanaf 10 oktober vaart de Costa Deliziosa op cruises van een week van Triëst naar Griekenland. Het aanbod van Costa in de Middellandse Zee wordt verder verrijkt met het vlaggenschip Costa Smeralda, het eerste Costa-schip dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). De eerste cruise staat gepland om op 10 oktober vanuit Savona te vertrekken voor routes in de westelijke Middellandse Zee. Vanaf november biedt de Costa Diadema twee reizen: een 12-daagse reis naar de Canarische Eilanden en een 14-daagse reis om Egypte en Griekenland te ontdekken. De cruise rond de wereld wordt ook bevestigd: op 3 januari 2021 vertrekt Costa Deliziosa voor de 13e editie van de Costa wereldcruise.

Afgezien van bovengenoemde routes worden alle andere cruises die gepland stonden van oktober 2020 tot maart 2021 geannuleerd. Costa informeert de getroffen gasten en reisagenten.

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Nederlandse toerist loopt knokkelkoorts op door steek van tijgermug in Frankrijk (Hart van Nederland)
 • In dit Finse nationale park gaan toerisme en natuurbehoud hand in hand (Knack.be)
 • What it’s like to stay at a Hilton, Marriott and Hyatt hotel during the COVID-19 pandemic (USA Today)
 • Airbnb wordt steeds populairder, zeggen onderzoekers AP-Hogeschool: “Het is goedkoper en het lokale aspect wordt gesmaakt” (HLN)
 • Roadtrip België: route en tips voor 2 weken (Rondreis.nl)
 • 10 x inspirerende boeken en reisgidsen over reizen in Nederland (Expeditie Aardbol)
 • Hoe maak je de beste reisfoto? Tips + mijn favoriete reisfoto’s! (Liefde voor reizen)
 • Deze camping zit altijd vol en breidt daarom uit: ‘Toeristen die er verblijven, boffen maar’ (BN de Stem)*
Wat een werk! Deze mensen bouwen een eigen verblijf op het water
+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.