Venetië houdt (voor het eerst) droge voeten

Venetië blijft ditmaal droog
Het San Marco Plein in Venetië. Foto: Elkedagvakantie

Venetië beleefde gisteren een heugelijke dag. Een nieuwe stormvloedkering, stalen platen die uit de bodem omhoog komen en zo de belangrijkste ingang van de kanalen door de historische stad afsluiten, heeft naar tevredenheid gewerkt. Daar waar andere jaren inwoners en toeristen deels door het water of over verhogingen door het centrum moesten lopen vanwege het (te) hoge water, kon dat nu achterwege blijven. Verder vandaag o.a.

 • Het regent annuleringen door Duitse ‘code oranje’ voor Nederland
 • Ken je deze 7 unieke Franse diersoorten?
 • Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort

Liefde in de wildernis: nieuw boek Nederlandse Miriam Lancewood

Venetië houdt (voor het eerst) droge voeten 9
De omslag van het nieuwe boek. Foto: Kosmos

Na de succesvolle bestseller Mijn leven in de wildernisvan Miriam Lancewood (meer dan 30.000 verkochte exemplaren) verschijnt op 17 november 2020 het vervolg ‘Liefde in de wildernis’. Hierin vertelt de Nederlandse Miriam hoe zij en haar echtgenoot Peter twee jaar als nomaden in de bossen van Europa leefden.

Miriams nieuwe boek gaat over een leven dat gekenmerkt wordt door liefde, overleven en zelfontdekking, maar ook door een totaal gebrek aan zekerheid. Als Peter ernstig ziek wordt komt dat overleven in een heel ander licht te staan. In Liefde in de wildernis vertelt Miriam openhartig over deze tocht op de rand van leven en dood. Heeft ze genoeg geleerd in de wildernis om ook dit persoonlijke drama te overleven?

Over de auteur

Miriam Lancewood (1983) is geboren en getogen in de Achterhoek. Ze was een competitieve polsstokhoogspringer en studeerde Lichamelijke Opvoeding. Tijdens een van haar reizen in Afrika en India ontmoette ze de 30 jaar oudere Peter.

Haar biografie Mijn leven in de wildernis (verschenen in 2018) speelt in de ruwe natuur van Nieuw-Zeeland. Ze vertelt waarom dit geïsoleerde bestaan voor haar aantrekkelijker is dan het comfortabele leven dat zij vroeger leidde. Een inspirerend verhaal over keuzes, durf en geluk.
Liefde in de wildernis I Auteur: Miriam Lancewood I 9789021578385 I €22,50 I 17 november 2020 I Kosmos Uitgevers

In het kort – nieuwsoverzicht

 • Bommelding aan boord van KLM-toestel was vals alarm (NH Nieuws)
 • ‘Amsterdam verdwijnt achter glazen muren’ (Parool)
 • Hert in paniek door roekeloze wandelaars, rent zich te pletter tegen boom (Joop)
 • Het regent annuleringen door Duitse ‘code oranje’ voor Nederland (Leeuwarder Courant)
 • Canarische Eilanden als corona-veilig winter toevluchtsoort (Spanje Vandaag)
 • Hotels staan leeg, toch krijgt Den Haag er 2600 kamers bij: ‘Groei is goed, maar déze massa…’ (AD.nl)*
 • Bungalowparken en hotels in de regio afgeladen vol deze herfst (de Stentor)
 • 7 unieke Franse diersoorten (Frankrijk.nl)
Venetië houdt droge voeten dankzij nieuwe zeewering
In tegenstelling tot andere jaren is het San Marco-plein niet onder water gelopen, dankzij een nieuwe zeewering bij Venetië, die onder extreme weersomstandigheden omhoog getrokken kan worden.

Weekendradio

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.