Wat te doen met wintersport dit jaar?

Wat te doen met wintersport dit jaar? 9
Wintersport. Foto: Elkedagvakantie

‘It’s always such a happy time’, kunnen we nog een uitspraak herinneren van iemand waarmee we in de ski-gondel zaten, onderweg naar een besneeuwde top ergens in Oostenrijk. En hoewel wij de wintersport – mede door de kosten met een gezin van drie kinderen (die nu zelf meebetalen) – vrij laat ontdekt hebben, is het inderdaad een bijzondere periode in het jaar.

Even weg van alles. Met je gezin in een totaal andere wereld zijn. Tussen besneeuwde toppen, een uitzicht dat je anders alle andere 51 weken van het jaar moet ontberen. Het wordt een ankerpunt in het jaar. Of liever gezegd een ‘lichtpuntje’ in de donkerste maanden. Maar of we dit jaar gaan? De plannen worden wel gesmeed, maar met het boeken wachten we tot het allerlaatste moment. Of is dat toch niet slim? Wat ga jij doen? Helemaal onderop staat een video van het Franse Verkeersbureau met het verhaal hoe zij het komend wintersportseizoen zien.

In het kort – Nieuwsoverzicht

Kopenhagen

Je kunt er nu niet naar toe (DK=oranje), maar je kunt wel plannen. Want regeren…euh reizen… is vooruitzien. a&o Hostels heeft namelijk een nieuwe vestiging in Kopenhagen geopend. De Berlijnse budgetketen heeft daar volgend jaar een hostel met meer dan 200 kamers. En hostels neigen tegenwoordig steeds meer naar hotels dan naar slaapzalen. Dus…

Keukenhof

Bij de Keukenhof hebben ze deze week even in de handen gespuugd en ze dachten ‘Wat kan het ons schelen, we gaan gewoon door!’. En ondanks de onzekere omstandigheden zijn er weer miljoenen bloembollen de grond ingegaan. In de hoop dat die volgend jaar vanaf 20 maart 2021 wél getoond kunnen worden aan het publiek (dit jaar bleef het park noodgedwongen dicht)

Formentera

Er zijn een aantal zekerheden in het leven. Eentje daarvan is dat je nooit álle landen en streken van de wereld kunt bezoeken in je leven (Tenzij je zo’n lijstjesjager bent en na 2 uur in Amsterdam geweest bent zegt: ‘Check, this was Holland’) Maar een mens mag – nee móet – wel wat te dromen hebben. Daarom zet ik zeker Formentera op mijn lijstje. Een prachtig eiland in de Balearen. Niet waanzinnig ver vliegen en een mooie plek om te wandelen. Droom je mee?

Gouda

Hoe vaak ben je in Gouda geweest? (als je er woont tel je niet mee) Te weinig, zeggen ze bij het toeristenbureau aldaar. En daar hebben ze misschien wel gelijk in. Het is een bijzondere stad. Een van de weinigen met een eigen product in de Amerikaanse supermarkten: Gouda Cheese.

Zweden

Weet je wat hip wordt? Bosbaden. Je onderdompelen in de natuur. Dat is een trend die de komende tijd gaat doorzetten. Nu kon je natuurlijk altijd al door de bossen wandelen, maar in deze corona-tijd blijkt het heel veel mensen verlichting te bieden. Je komt niet in de buurt van andere mensen, komt tot rust en realiseert je bij het zien van een honderdjarige eik dat leven een voortdurende verandering is en dat wij met z’n allen deze storm ook wel weer doorstaan. En dat kun je ook in Zweden doen.

Herfstvakantie

In een deel van Nederland is de herfstvakantie begonnen. En als je kinderen hebt dan wil je natuurlijk wel wat ondernemen. Waarom niet in ons scheepvaartverleden duiken. Met een ‘Ai ai maatjes!’ kun je in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam een mooie dag uit hebben met een heel gezin. Ze hebben een uitgebreid coronaproof-programma opgesteld daar.

Zo bereidt Frankrijk zich voor op het wintersportseizoen

Weekendradio

Meer luisteren? Dat kan op www.hit100.nl

+3

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.