Uitbreiding bij Ruby Hotels: derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Een van de kamers in Ruby Hotels. Foto: PR

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande.


Meet Ruby Zoe!

Na de succesvolle opening van Ruby Lucy aan Londen’s South Bank eind 2019 en de geplande opening van Ruby Stella in Clerkenwell in 2022, is het veroveren van het westen van de stad een volgende logische stap voor Ruby in de veeleisende Londense hotelmarkt. Daarom heeft de Ruby Group, samen met oprichter en CEO Michael Struck, zijn zinnen gezet op verdere internationale uitbreiding met een derde hotel in Londen en wel in het kleurrijke Notting Hill.

De opening is gepland voor eind 2023. De naam: Ruby Zoe. Het hotel zal 173 bedden krijgen waarbij ook Ruby Zoe de Lean Luxury-filosofie volgt van de Ruby Group: een toplocatie, een hoogwaardige inrichting en uitstekend design. Door het rigoureus schrappen van al het overbodige en te focussen op het essentiele kan deze Lean Luxury tegen zeer betaalbare prijzen worden aangeboden.

Het hotel zal vlakbij Notting Hill Gate gevestigd zijn waarmee een uitstekende bereikbaarheid per openbaar vervoer verzekerd is. Maar ook Kensington Palace en Hyde Park liggen op loopafstand, terwijl de eigenzinnige Portobello Road Market met de vele kraampjes, kleine winkeltjes en uitstekende restaurants om de hoek ligt.


Uitbreiding in Wenen

Ook Ruby Lissi in Wenen wordt onder handen genomen. Na de heropening – die voor eind 2021 gepland staat -zal het hotel 64 nieuwe reguliere en RESIDENT kamers hebben, een lounge en een twee verdiepingen tellende bar mét rooftop terras. De nieuwe RESIDENT-kamers van Ruby Lissi zijn ruimer en uitgerust met een grotere garderobe, een kleine koelkast en een koffiezetapparaat en zijn ideaal voor een langer verblijf in de Oostenrijkse hoofdstad. Op de bovenste verdieping bevinden zich een keuken en woonkamer exclusief te gebruiken door de RESIDENT gasten.  

Gelegen in het hart van het historische centrum van Wenen, werd Ruby Lissi na de eerdere lanceringen van Ruby Sofie en Ruby Marie in 2017 geopend als het derde Ruby hotel in Wenen. Het hotel is gevestigd in een voormalig klooster uit de 18e-eeuw. Door het gebruik van vintage meubelen en originele details geïnspireerd op het reizen in de 19e-eeuw, weerspiegelt het interieur de sfeer van vervlogen tijden. Het reisthema is geïnspireerd op de naamgever van Lissi, Keizerin Elisabeth van Oostenrijk, die contact met haar uitgestrekte rijk hield middels talrijke treinreizen. Luxueuze accenten zoals lambrisering van echt hout, gewatteerde hoofdborden en weelderige fluwelen sofa’s contrasteren met moderne en industriële accenten en creëren zodoende een unieke en eigenzinnige sfeer.

Over Ruby Hotels

De in München gevestigde Ruby Group, onder leiding van oprichter en CEO Michael Struck, is volgens eigen zeggen met zijn Lean Luxury-filosofie baanbrekend binnen de hotelbranche. ‘Door een slanke organisatiestructuur en met concentratie op de essentie weet Ruby een eigentijdse, betaalbare vorm van luxe te creëren voor moderne, kosten- en stijlbewuste klanten.’

De groep werd opgericht in 2013 en exploiteert momenteel acht Ruby Hotels, met dertien extra hotels in aanbouw of in de planningsfase van de bouw. Met de Ruby Asia joint venture, opgericht in 2018, breidt Ruby zich uit naar Azië met te openen hotels Shanghai en Zhuhai. Daarnaast biedt Ruby in München, Düsseldorf en Hamburg Ruby Workspaces aan: perfect uitgeruste werkruimtes en een creatieve ambiance met toegang tot een inspirerende kantoorgemeenschap.

Financieel sterke partners ondersteunen de uitbreidingen van Ruby. ECE Group; de Oostenrijkse Soravia Group; Franger Investement, een Duits familiebedrijf; Ocean Link, een private-equityfonds; Michael Hehn, ondernemer en Michael Struck houden gezamenlijk de aandelen van de onderneming.

Nieuwsoverzicht – in het kort

Weekendradio

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.