Tulp Festival zet Amsterdam in bloei met 100.000 bloemen

Tulpen uit Amsterdam. Foto: Elkedagvakantie

Opnieuw zorgt Tulp Festival Amsterdam komend voorjaar voor een kleurrijke hoofdstad. Honderdduizend tulpen, verspreid over de stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de hele maand april 2021. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen prominente plekken in de stad, verbindingsstraten, bruggen, pleinen en winkelcentra. Diverse parken en tuinen van musea en hotels verrassen met fraaie tulpenperken.

In woonstraten en op buurtpleintjes zal de vlammend oranje ‘Flair’ te zien zijn in geveltuintjes en rond bomen. Tulp Festival verbindt de stad en nodigt uit tot een ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Kleurrijke schalen en kuipen met tulpen

Zoals elk jaar zullen Damrak en Rokin, De Magere Brug en de vijver op het Museumplein de aandacht trekken met de vrolijke voorjaarsbloem in tientallen schalen en kuipen op rij en in het water. Komend voorjaar pakt stadsdeel Noord flink uit met tulpenpresentaties op verschillende plekken. Afhankelijk van het weer komen in de loop van april de tulpen in de volle grond tot bloei. Een markante locatie is in het Vondelpark waar onder meer 30.000 tulpen rond het monument zijn geplant. 

Geveltuinen-actie

Driehonderd Amsterdammers reageerden najaar 2020 op de uitnodiging om per adres 50 gratis tulpenbollen te planten in hun geveltuin of rond een boom in hun straat voor het Tulp Festival 2021. In april zal de fraaie, vlammend oranje, ‘Flair’ kleur geven aan straten en buurtpleintjes verspreid over heel Amsterdam. Tulp Festival en Amsterdam Tulip Museum stelden de tulpenbollen voor deze actie ter beschikking.

Expositie van honderd soorten tulpen

In de openbare binnentuin van museum Hermitage, aan de Amstel,  komt een unieke expositie tot leven van 100 tulpensoorten. In de 100 kuipen met 100 verschillende soorten tulpen zijn historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten bijeengebracht.

Over het Tulp Festival

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks gedurende de maand april plaats. Het is een particulier initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht, in samenwerking met de gemeente Amsterdam en deelnemende stadsdelen, (Biz)ondernemers- en winkeliersorganisaties, bedrijven, hotels en musea.

Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat de tulp weer zichtbaar is in het Amsterdamse straatbeeld. De samenwerkingspartners realiseren fraaie tulppresentaties op talrijke locaties verspreid over de stad. Met de tulp als verbindend element levert Tulp Festival Amsterdam een bijdrage aan de sociale cohesie tussen bewoners, bezoekers en bedrijven onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’.

Vóór iedere Amsterdammer een tulp betekent ook ván iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, organisaties en stadsdelen leveren een bijdrage door in het najaar zelf bollen te planten, of te doneren, en bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren. Zo worden jaarlijks onder andere tienduizenden tulpenbollen geplant rond het Vondelmonument en in verschillende andere parken in de hoofdstad.

Nieuwsoverzicht – in het kort

Weekendradio via Hit100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.