Zo heb je ‘vakantie’ in quarantaine bij ieder nieuw tabblad

Zo heb je 'vakantie' in quarantaine bij ieder nieuw tabblad 9
Venetië. Foto: Elkedagvakantie

Meer dan ooit zitten we met z’n allen (op onze zolderkamers of achter onze keukentafels) achter onze pc’s. Geen wandelingetjes meer naar de koffie-automaat of een gesprek met een collega in de gang. Werken, werken, werken, achter je (eigen) beeldscherm thuis. Behalve dat het sociaal contact vrijwel nihil is heeft dromen van een volgende vakantie ook nauwelijks zin: ‘Wie weet wat er over 3 maanden of een half jaar kan? Immers’.

Om dat gemis aan vakantieplezier op te vangen heeft de redactie van Elkedagvakantie nu deze extensie geïnstalleerd op de chrome-browser die we gebruiken voor ons werk. Na enige weken gebruik moeten we constateren dat het aangename ‘speldenprikjes reisplezier’ genereert tijdens lange werkdagen.

Prachtige foto

Wat doet het? Bij elk nieuw tabblad dat je in je browser opent genereert de plugin een prachtige fullscreen-foto van een willekeurige plek op deze aardbol. Als het mogelijk is om daar een virtuele wandeling te maken, dan wordt dat door middel van een link aangegeven. Ook wordt direct berekend wat de ticketprijs zou zijn als je zou besluiten om er vandaag naar toe te vliegen.

Favoriete plekken

Het is een bijzonder aangenaam tijdverdrijf. En als je je aanmeldt met een (gratis) account, dan onthoudt de applicatie ook welke plekken je als favoriet hebt aangevinkt. Zo hebben wij een bijzondere plek in de natuur op de grens van Duitsland en Tsjecho-Slowakije ontdekt. Beslist een mooie spot om eens naar toe te gaan. Zouden we bijvoorbeeld kunnen combineren met een bezoek aan Polen (wat al tijden op ons lijstje staat) en een hernieuwde visite aan Berlijn.

De plugin is hier voor iedereen die wel wat avontuurlijke vakantietips kan gebruiken in de (semi-)quarantainetijd te vinden en installeren.

Nieuwsoverzicht – in het kort

Weekendradio – Hit100

+1

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.