Culinair festijn in Trinidad

>De meest gevarieerde keuken ter wereld is misschien wel die van de Caribische eilanden Trinidad & Tobago. Vis, schaal- en schelpdieren, vers uit zee, sappig en mals vlees van kip en rund en heerlijke groenten en fruit in overvloed worden er creatief verwerkt tot kruidige gerechten met invloeden uit Afrika, Europa, Amerika, het Midden-Oosten, China en India. Eind mei zijn er op Tobago en Trinidad twee culinaire festivals, waar deze wereldse invloeden op fantastische wijze verwerkt zijn door de regionale keuken; op Tobago is er het ‘Tobago Culinary Festival’ op zondag 20 mei en in Trinidad vindt op 25 en 26 mei het ‘Taste T&T 2007’ plaats. De beste chefs van de twee kleurrijke eilanden, waar eten en drinken op hoog niveau zo onlosmakelijk met de samenleving zijn verbonden, hebben grote verrassingen voorbereid. De bezoekers kunnen op Trinidad bijvoorbeeld genieten van gerechten als zacht gebakken Sint Jakobsschelpen in een verleidelijke tamarindejus met een opwindende mangosaus en een met tropische kruiden geglaceerde varkenshaas met een ingekookte rum. Voor meer informatie over de culinaire festivals zie www.visittnt.com (Bron: Persbericht)

Culinair festijn in Trinidad 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.