>Terreuraanslag op toeristen in India

>>Terreuraanslag op toeristen in India 9
>Terreuraanslag op toeristen in India 11Als je dit kaartje openklikt zie je hoe dicht de hotels bij elkaar lagen. De ene links aan het waterfront de andere rechts aan het water.

Bij de aanslagen in het Indiase Mumbai, op luxe hotels, een restaurant, een treinstation en het hoofdkantoor van een joodse organisatie, zijn woensdagavond zeker 101 doden gevallen. Voorts zijn er 287 gewonden, zei het ministerie van binnenlandse zaken van de deelstaat Maharashtra donderdag. De onbekende terreurgroep Deccan Mujahideen heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. Acht daders zijn gedood en negen zijn gearresteerd.
De situatie in Mumbai was donderdag nog altijd chaotisch. De terroristen hadden het gemunt op zeker tien locaties en vooral op Amerikanen en Britten. Met name twee luxe hotels, het Taj Mahal (gelegen aan het waterfront, met zwembad, zo laat Google zien) en de Oberoi (kaart), waren het doelwit. Gewapende mannen bestormden het Taj, waarna een explosie brand uitbrak, en waren op zoek naar buitenlanders. ‘Wie heeft er een Amerikaans of Brits paspoort?’ schreeuwden zij volgens een Britse ooggetuige. (Bron: Elsevier)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.