>Fietsreis door Zuid-Korea

>Nieuw op de Fiets en Wandelbeurs

Fietsreis in Zuid-Korea
Aan de lange lijst van landen met fietsreizen die vanuit Nederland worden georganiseerd kan nu ook Zuid-Korea worden toegevoegd. Op de Fiets en Wandelbeurs op 28 februari en 1 maart in de Amsterdam-RAI presenteert Asian Way Of Life, dé specialist voor fietsreizen in Azië, een individuele fietsreis door het land dat Guus Hiddink zo nadrukkelijk op de kaart zette tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 2002.
Individueel fietsen door Zuid-Korea is mogelijk dankzij de gedegen routebeschrijving die wereldfietser Martin Kat voor Asian Way Of Life heeft samengesteld. Kat heeft al jaren ervaring als fietsroutebeschrijver in Azië en kent menig land in dat deel van de Wereld van top tot teen.
Martin Kat is buitengewoon enthousiast over zijn fietservaringen in Zuid-Korea. “Ik kwam in een goed georganiseerd en schoon land, met prima hotels tegen een redelijke prijs. In de supermarkten met ruime openingstijden had ik de keuze uit een uitgebreid assortiment en uit eten gaan was voor mij geen enkel probleem. Ik wees een gerecht aan op de foto en het werd voor mij klaar gemaakt.”
Een uitstekend fietspad bracht Martin Kat vanuit de miljoenenstad Seoul midden in de rust van de natuur met rustige wegen door verstilde valleien. “ Ik fietste door een werkelijk uitbundige natuur: door nationale parken en langs exotische kusten met heerlijke stranden en romantische vissershaventjes.”
Voor fietsers die naar Azië willen maar niet tegen tropische temperaturen kunnen is Korea ideaal, want het klimaat is gematigd. De wegen zijn van uitstekende kwaliteit met zoevend asfalt. Zelfs maar een kuiltje in de weg is volkomen ondenkbaar.
De chaotische en opdringerige taferelen, waarmee westerse bezoekers in veel Aziatische landen ongevraagd benaderd worden, horen niet bij de Koreaanse cultuur. Vraagt een bezoeker uit Europa echter om hulp, dan zal men alles uit de kast halen om de juiste hulp te geven, aldus Martin Kat.
“Communiceren is wel wat lastig, want men spreekt weinig Engels. Dat heeft mij nu juist geprikkeld om wat woordjes Koreaans te leren,” was de ervaring van Kat. “Een ‘point it- boekje’ redt je uit veel situaties.”
Asian Way Of Life werkt samen met Korean Air. Een directe vlucht brengt de deelnemers van de reis samen met hun eigen fiets in ongeveer 12 uur van Schiphol naar de internationale luchthaven van Seoul.
Meer informatie over Asian Way Of Life in hun reis naar Korea staat op hun site: www.awol.nl
Verdere informatie geeft Asian Way Of Life op hun stand 11.F.70 op de Fiets en wandelbeurs: www.fietsenwandelbeurs.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.