Brussel een echte Kuifje-stad

Brussel een echte Kuifje-stad 9
Op zaterdag 22 oktober 2011 vindt in Brussel de wereldpremière plaats van de film ‘The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn’ van regisseur Steven Spielberg. De straten van Brussel worden ondergedompeld in de sfeer van de albums van Hergé. Vanaf nu is er ook een mini-plattegrondje van Brussel verkrijgbaar met een wandeling in de voetsporen van Kuifje.

Op 22 oktober zijn er meerdere gratis evenementen. Zo zal er om 11 uur vanaf het Paleizenplein een lange stoet met oldtimers vertrekken in de richting van het De Brouckèreplein. Om 12 uur zal vóór een reusachtige muurschildering van Kuifje een spektakel met luchtacrobatiek opgevoerd worden, waarin de reizen van de kleine reporter naar de vier uithoeken van onze planeet uitgebeeld worden. Tussen 13 uur en 14.15 uur zullen de beroemdheden, waaronder Steven Spielberg, hun opwachting maken op de rode loper die uitgerold wordt vóór UGC De Brouckère.

Het mini-plattegrondje ‘VISITBRUSSELS-Sized for Tintin’ biedt de mogelijkheid Brussel te verkennen in de voetsporen van de kleine reporter en zijn geestelijke vader, Hergé. Zo komen deelnemers te weten op welke wijze het Koninklijk Paleis Hergé geïnspireerd heeft, welk adres er schuilgaat achter de ‘Labradorstraat 26’ en waar het avontuur van het Geheim van de Eenhoorn werkelijk begon. Deze kleine plattegrond is in 5 talen te verkrijgen bij alle diensten voor toerisme in Brussel tegen de prijs van € 0,50.

Om de band die Brussel, Hergé en zijn held met elkaar verenigen in de verf te zetten, worden 7 totems opgericht in de buurt van enkele typische locaties die als inspiratiebron hebben gediend voor meerdere avonturen van de kleine reporter. Zo zal er bijvoorbeeld een totem worden geplaatst bij het Jubelparkmuseum, de plaats waar de mummie ‘Rascar Capac’ en de fetisj ‘Arumbaya’ tentoongesteld stonden. De totems blijven nog tot 15 november te bezichtigen.

Tot slot wordt op de site www.visitbrussels.be/tintin een pagina exclusief gewijd aan de adressen en de belangrijke plaatsen die het bewijs vormen van de vooraanstaande plaats die Kuifje en de 9e kunst innemen in het hart van Brussel.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.