Kunstfestival “Tik van de Molen”

Kunstfestival “Tik van de Molen” 9
Kunstfestival Tik van de Molen vindt van 24 tot en met 26 juni plaats bij acht van de 20 molens in Kaag en Braassem in het Groene Hart. Voor wie op Tik van de Molen is geweest, is een molen nooit meer hetzelfde. Jonge, talentvolle makers, verbonden aan Nederlandse kunstopleidingen, zetten de molens in de schijnwerpers met speciaal voor het festival gemaakte producties. Het festival biedt zo een totaalervaring van hedendaagse kunst, natuur en cultuurhistorie. De programmering van het festival is bekend en de kaartverkoop is al van startgegaan.

De artiesten laten zich inspireren door wind, water, de polders en alles wat zij aansprekend vinden aan “hun” molen. Zo is er de mini-opera ‘Evalia’, het beeldende kunstproject op Kaageiland getiteld ‘Land in zicht’, jazz door Alex Koo Derudder (winnaar van het prinses Christina jazzconcours 2010), de muziektheatervoorstelling ‘Stof in de wind’, installatie JOIN US! en producties op het gebied van dans, beeld & geluid en circus.
De voorstellingen bij de molens zijn wandelend, fietsend, skatend en varend te bezoeken. De een-, twee- of driedagenkaarten geven onbeperkt toegang tot de voorstellingen, de festivalboten en het centrale festivalterrein bij de Vlietmolen in Hoogmade. Daar kan men eten en drinken en tot middernacht “doortikken” met waanzinnige acts als DIOOMEN, Klavan Gadjé en ‘Jerrycan speelt Neil Young’. Op www.tikvandemolen.nl is meer informatie te vinden over de programmering, de locaties en de kaartverkoop. Vrijwilligers, die willen helpen het festival tot een succes te maken, kunnen zich aanmelden via info@tikvandemolen.nl.

Achtergrondinformatie
De Provincie Zuid-Holland heeft 2011 uitgeroepen tot themajaar ‘Leve de Molens’ en zet de schijnwerpers op de meer dan 200 molens die Zuid-Holland rijk is. De provincie en de gemeente Kaag en Braassem, de meest molenrijke gemeente van Nederland, dragen dan ook bij aan Tik van de Molen. Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal fonds en BNG Cultuurfonds willen jonge makers en de toegankelijkheid van het oer-Hollandse polderlandschap graag stimuleren en steunen het festival.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.