Beers of Antwerpen

Beers of Antwerpen 9

De beleving van bier staat centraal bij het 'Beers of Antwerpen' project

Het project ‘Beers of Antwerpen’ van de Toerisme Provincie Antwerpen bestaat inmiddels twee jaar en dat moet gevierd worden. Dit doen ze met een nieuwe fietsroute en de beerbox: 4 inspiratieboekjes met fietsroutes, wandelingen, bezoektips en recepten rond bier, gebundeld in een handig doosje.

Maar wat is ‘Beers of Antwerpen’ eigenlijk? Twee jaar geleden is het begonnen om de bierbeleving in de provincie te vergroten. Dit doen ze met onder andere fiets- en wandelroutes. Bierliefhebbers ontdekken de streek waar de bieren ontwikkeld worden, terwijl fietsers en wandelaars kennismaken met het streekgebonden product. Zo combineert de Caroluswandeling al enkele jaren een wandeling door de Mechelse binnenstad met haltes bij verschillende cafés.

Er zijn ook 3 fietsroutes. De Bollekesroute (34 km) linkt enkele absolute toppers op de Antwerpse rechter- en linkeroever. Via de Westmalle Bierroute (48 km) fiets je van de trappistenabdij van Westmalle naar het trappistinnenklooster van Brecht. En de infoborden langs de Duvelroute (45 km) leren je meer over de basisingrediënten van bier.
Op vrijdag 11 mei presenteert ‘Beers of Antwerpen’ dus een nieuws fietsroute: de Gouden Carolusroute, een fietstocht die de brouwerij en de whiskystokerij van Het Anker verbindt.

Bij dit project hoort ook een website met veel meer informatie over bier en alle wandel- en fietsroutes die erbij horen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.