Belasting & Douane Museum is vernieuwd

Belasting & Douane Museum is vernieuwd 7

Volg SnuffelKnuffel Doerak door het hele museum om te kijken hoe de douane werkt.

De vaste bezoeker herkent het Belasting & Douane Museum niet meer terug. Het museum is helemaal verbouwd en opnieuw ingericht, het lijkt daarom wel een nieuw museum. Ze hebben een nieuwe vaste presentatie voor hun expositie over de belasting en de douane. Daarnaast is er ook ruimte voor kunst met een eigen collectie en een multimediaal Toverplafond. Naast het museum hebben de faciliteiten ook een metamorfose ondergaan. Er is nu een museumcafé inclusief loungehoek, wifi en er is een stadstuin.

Rechtvaardigheid en Vertrouwen
De vernieuwde vaste expositie ‘rechtvaardigheid en vertrouwen’ vertelt thematisch het verhaal over belastingen. De bezoeker, dus de belastingbetaler, staat centraal en krijgt antwoord op tal van vragen. Waarom betalen we belasting? Wie betaalt belasting? Wat gebeurt er met het belastinggeld? En wat gebeurt er als we dat niet betalen?

Eigentijdse kunst
Het museum heeft een eigentijdse kunstcollectie opgebouwd waarin het kinetisch kunstwerk van de Amerikaan Reuben Margolin (Balance 2012) en de beelden van Caspar Berger (Body of State 2012) zijn opgenomen. Ook het multimediale Toverplafond, het Tiende Penning Theater en het Oor zijn uniek in Nederland.

De Douane Doe Ruimte
Leer echt varen in een haven als een kapitein, verkleed je als een echte duiker, douaneboot, of douanier. Volg SnuffelKnuffel Doerak overal door het museum. Hoe ga je grenzen over? En zijn die koffers wel gecontroleerd? Een speciale ruimte in het museum waar kinderen van 4 – 12 kunnen spelen en avonturen beleven; te land, ter zee én in de lucht.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.