De beste badplaatsen van Marokko

Marokko heeft een kustlijn van 3500 km daarnaast hebben ze kust aan de Middellandse zee en de Atlantische oceaan. Hier liggen verschillende badplaatsen aan. Deze plaatsen zijn belangrijk voor het toerisme in Marokko en daarom is het Plan Azur begonnen door de Marokkaanse overheid. Hiermee willen ze zes badplaatsen gaan ontwikkelen. Sommige hiervan zijn al bekend terwijl andere nog ontdekt moeten worden.

1. Agadir
Deze stad is de belangrijkste badplaats van Marokko. Dankzij het goed klimaat, ze hebben 300 zondagen per jaar en een fijnzandstrand dat 10km lang is staat deze stad ook wel bekend als ‘de parel van Zuid-Marokko’. De badplaats maakt ook deel uit van ‘The most beautiful bays in the world’ een select gezelschap van uitzonderlijk badplaatsen.

2. Tanger
Op 30 min van het stadscentrum bevindt zich de Atlantische oceaan en als je 30 min de andere kant oprijd kom je bij de Middellandse zee. Als je in deze stad verblijft kun je dus gebruik maken van alles wat deze twee zeeën te bieden hebben. De Atlantische kant is erg populair bij surfers door de hoge golven, de mediterrane kant is rustiger en hier vind je stranden en kleine baaien.

3. Rabat
De hoofdstad van Marokko ligt aan de kust. Je kan hier twee dingen combineren door de cultuur van de hoofdstad te gaan verkennen en een strandvakantie te houden. Het grote zandstrand van Rabat, Oudayas, is erg geschikt om te gaan surfen.

4. Casablanca
Langs de kustlijn loopt Aïn-Diab cornische, hier ontmoeten bewoners elkaar ’s avonds en kun je wat gaan drinken op de vele terrassen die er zijn. Daarnaast kun je er golfen, zeilen en surfen. in Bouznika, 20 km verder kun je naar het strand op uit te rusten van al die sporten. En ten zuiden van Casablanca vindt je verschillende privé stranden.

5. Essaouira
De citadel en medina van Essaouira staan op de werelderfgoed van UNESCO. De stad ligt aan de kust. Je kan hier de cultuurgeschiedenis van de stad ontdekken en ook nog genieten van het strand.

6. Saïdia
De badplaats Saïdia ligt aan de Noordoostkust van Marokko. De plaats heeft verschillende stranden, natuurgebieden en parken. Je kan er wandelen, watersporten beoefenen of gewoon relaxen. Voor een dagje uit ligt de stad Oudja op 60 km afstand. De vestingwerken van deze stad zijn een bezoek waard.

Voor meer informatie over een bezoek aan Marokko ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij zorgen er voor!
Vakantiegevoel?

Exclusief per mail triptips: Van Amsterdam tot Bangkok