Ga naar de bajes!

Ga naar de bajes! 9

Rondkijken in het gevangenismuseum Veenhuizen.


Voor het derde jaar op rij vindt zaterdag 2 juni de Bajesdag Veenhuizen plaats. Hoe ziet een cel eruit? Wat doen gedetineerden de hele dag, werken ze ook? Hoe wordt de orde in de gevangenis gehandhaafd? Hoe gaat een drugshond te werk? En hoe is het als je na het uitzitten van je straf weer terugkomt in de maatschappij? Het antwoord op deze en andere vragen krijgt u op de Bajesdag Veenhuizen.

U kunt dan onder meer een kijkje nemen in het arbeidscomplex van de gevangenis Esserheem. Of de nieuwste cellenbus- met maar liefste 28 cellen- bezichtigen, besnuffeld worden door een drugshond en praten met ex-gedetineerden. Dankzij de medewerking van de rechtbank Assen en het OM Assen kunt u zelfs een echte rechtszaak meemaken. Ook voor kinderen is er van alles te beleven; zij mogen de ME van de gevangenissen bekogelen en een ritje maken in een echte cellenbus!

De Bajesdag is een gezamenlijk initiatief van het Gevangenismuseum, de penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen en de Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O). Ook de Rechtbank Assen verleent haar medewerking aan de Bajesdag. De Bajesdag Veenhuizen vindt plaats van 10.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden voor de Bajesdag is niet nodig. Voor meer informatie zie www.gevangenismuseum.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij zorgen er voor!
Vakantiegevoel?

Exclusief per mail triptips: Van Amsterdam tot Bangkok