Hong Kong gastland vakantiebeurs

Nederlanders vinden Hong Kong een aantrekkelijke bestemming.
Hong Kong keerde ons land de rug toe, maar keert nu op zijn schreden terug. Het blijkt dat ondanks uitblijven van promotie Nederlanders toch massaal naar het kleine Aziatische land gingen. Het verkeersbureau van Hongkong stopte een paar jaar geleden met de actieve benadering van de Nederlandse markt, maar zag tot eigen verbazing dat het aantal bezoekers uit ons land gestaag bleef stijgen. “We bleken dus een gedegen fundament gelegd te hebben die resultaat oplevert. Nederland is een echte groeimarkt en dat is dan ook de reden dat we Nederlandse vakantiegangers nu weer proactief gaan opzoeken. En waar kun je dan beter beginnen dan op de Vakantiebeurs?’’ Aan het woord is Dawn Page, directrice van de Hong Kong Tourist Board voor het Verenigd Koninkrijk en het noorden van Europa.

“Toen we eenmaal hadden beslist de Nederlandse markt weer op te gaan, lag het natuurlijk voor de hand om op de Vakantiebeurs te gaan staan. Dat besluit was al genomen, maar ineens kregen we ook het aanbod om officieel Gastland te worden en dat betekent dat je meer aandacht en publiciteit krijgt en veel meer mogelijkheden hebt om op de Vakantiebeurs ook de consument persoonlijk te informeren. Deze kans kwam precies op het juiste moment en vanzelfsprekend hebben we die benut’’.

De Hong Kong Tourist Board gaat serieus aan het werk om het hart van de Nederlandse toerist te veroveren. “Nog voor de Vakantiebeurs komen wij bijvoorbeeld met een Nederlandstalige website. We proberen al het andere informatiemateriaal dat op de Vakantiebeurs uitgedeeld wordt in het Nederlands aan te bieden. Wij vinden dat belangrijk, want hoewel Nederlanders er bekend om staan dat ze hun talen spreken, vindt iedereen het prettig om in de eigen taal geïnformeerd te worden. Zeker als er veel te vertellen is en dat is er.’’

Hongkong is geen onbekende op de Nederlandse reismarkt. Nu al bezoeken jaarlijks bijna 110.000 Nederlanders de Chinese stad. “Hongkong is én-én”, benadrukt Page. “Een prachtige bestemming op slechts 11 uur vliegen. Dat is net zo lang als naar veel andere populaire intercontinentale bestemmingen”. Maar in Hongkong kun je volgens de directrice van het Verkeersbureau binnen een uur van je hotel alles vinden wat je zoekt.

De Vakantiebeurs 2013 kent een aantal pijlers: reisorganisatoren, landenstands, accommodaties en aan reizen gelieerde ondernemingen. Dit jaar is extra aandacht voor de vier meest populaire vakantietopics: Actief & Avontuur, Fiets & Wandel, Kamperen & Campingvakanties en Stedentrips. Tevens pleinen van diverse landen, cruisemaatschappijen en aanbieders van naaktrecreatie. Behalve Hongkong is ook Tunesië Gastland.

Bezoekers worden gestimuleerd om met landen en regio’s kennis te maken, om in theaters presentaties bij te wonen van lokale vakantie experts en ervaren reizigers die een bestemming door en door kennen. Er staan live ontmoetingen met meer dan 1400 internationale exposanten gepland.

De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur. Jaarbeurs Utrecht, hal 1, 2, 3, 7, 8, 9, 10 en 11. Op vrijdag en zaterdag is bovendien het Christelijk Vakantieplein geopend in hal 5 op de eerste etage. Meer informatie: www.vakantiebeurs.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.