Vergroot je kans op een zonnige vakantie

Website WaarSchijntDeZonWel.nl

Dat kan nu met WaarSchijntDeZonWel.nl. De website bied je de mogelijkheid om een reis te boeken aan de hand van de actuele temperatuur op de vakantiebestemming of op basis van historische klimaatdata. Het is de eerste Nederlandse website die deze service aanbiedt.

De website zoekt naar bestemmingen waar de weersomstandigheden voldoen aan de voorkeurstemperatuur van reizigers. Je kan kiezen voor de gewenste minimum- en maximumtemperatuur, het reisbudget en verblijfsduur bepalen, en je krijgt vervolgens een overzicht met bestemmingen die aan je voorkeur voldoen. De website biedt zowel last minute reizen als advies aan reizigers die willen weten waar het lekker weer is in andere periodes van het jaar.

Daarnaast beoordeelt WaarSchijntdeZonWel.nl de zonbestemmingen elke maand met een cijfer: de Sunfactor. Met deze tool zie je snel waar de kans op zonnig vakantieweer op dat moment het grootst is. De Sunfactor wordt samengesteld op basis van voorkeurstemperaturen van reizigers, aantal zonuren, hoeveelheid neerslag, aantal regendagen, nachttemperatuur, klimaatzones en orkaankans.

Oprichter Caroline Ferguson: “Het klimaat in Nederland is onze belangrijkste inspiratiebron. De zon heeft zich hier nauwelijks laten zien vorige zomer, terwijl de meeste mensen toch willen genieten van lekker weer tijdens hun vakantie. Veel Nederlanders ontvluchten het slechte weer door de zon elders op te zoeken, maar zij twijfelen vaak over waar het klimaat wél fijn is tijdens hun vakantie. Wij bieden ze de mogelijkheid om vakantiebestemmingen te zoeken op basis van actuele verwachtingen of op basis van historische data. Dat is uniek in Nederland.”

Bij elke bestemming toont WaarSchijntdeZonWel.nl reizen en prijzen van verschillende Nederlandse reisaanbieders, zodat vakantiegangers het aanbod in één oogopslag kunnen vergelijken.

Reageren

We gebruiken voor uw gemak op deze site cookies. Meer informatie | Sluiten