Zeilstrijd op St. Maarten

Zeilstrijd op St. Maarten 9
Zouden zeilfanaten net als voetbalfans de hele wereld overreizen om belangrijke wedstrijden bij te wonen? Zo ja, dan kunnen ze binnenkort weer op stap: Enthousiaste medewerkers en fanatieke zeilers zijn dé formule voor een succesvolle 32e St. Maarten Heineken Regatta. Heerlijk genieten van de zeilraces onder de tropische zon. Het traditionele vier dagen durende evenement, vindt plaats van 1 t/m 4 maart 2012.

De St. Maarten Heineken Regatta die jaarlijks plaatsvindt is een wereldwijd bekend zeilevenement met live entertainment, feesten en natuurlijk de races op het scherpst van de snede. Door de jaren heen hebben de feestelijke activiteiten al meer dan tienduizenden enthousiaste zeilers en geïnteresseerden naar het eiland getrokken. De organisatie meldt dat de belangstelling vanuit Nederland groter is dan ooit.

Pre-events
Voordat de eigenlijke Regatta begint, staan er voorafgaand twee zogenaamde ‘pre-events’ op de agenda, de Gill Comodores Cup en de Budget Marine Match Racing Cup. De Gill Comodores Cup vindt plaats op 1 maart 2012 en is een eendaagse race voor de spinnaker klasse. De Budget Marine Match Racing Cup zal plaatsvinden op 28 februari 2012. Deze zeilrace brengt de werelds beste racers van over de gehele wereld naar het eiland voor een dag intensief zeilen. De races worden door de zeilers optimaal benut als training voor het grote hoofdevenement, de St. Maarten Heineken Regatta.

Live muziek
Gedurende de Regatta is er elke avond een ware ‘Battle of the Bands’, waarbij de bands strijden om de welbegeerde titel ‘Beste Band’. De battle wordt afgesloten met de prijsuitreiking op de zondagavond. Beroemde headlines waren in vorige jaren onder andere; The Black Eyed Peas, Ziggy Marley, The Wailers, Shaggy, The Marley Brothers, Jimmy Cliff en Wyclef Jean. Deze editie zal Beres Hammon als hoofdact op het podium staan. Beres Hammon is een reggae zanger die bekent staat om zijn romantische en soulvolle stem. Daarnaast zal ook Shadow Man met zijn eigentijdse Caribbean stijl te bewonderen tijdens de 32e editie.

Kikvorschen
Uit Nederland komt de komische en folkloristische fanfare ‘De Kikvorschen’ over en zij zullen tijdens de Heineken Regatta op verschillende feesten en bijeenkomsten te bewonderen zijn. De fanfare is sinds 1930 de officiële carnavals band van Den Bosch. De Kikvorschen staan bekend om hun comedy en traditionele kledij en weten overal er een feestje van te maken. De fanfare heeft al opgetreden in onder andere Ierland, Israël, San Remo, Duitsland, China en Canada en altijd met groot succes.

Meer informatie St. Maarten: www.vakantiestmaarten.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.