Het hele jaar genoeg te doen in Bretagne

De komende maanden worden er veel evenementen georganiseerd in Bretagne waaronder Het feest van de Sint Jakobsschelp.

De komende maanden worden er veel evenementen georganiseerd in Bretagne waaronder Het feest van de Sint Jakobsschelp.

In het Franse Bretagne zitten ze niet stil, het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd waar je naar toe kan. Om je een idee te geven wat je allemaal kan doen zijn hier een paar evenementen op een rijtje.

Het feest van de Sint Jakobsschelp
Op 27 & 28 april in Loguivy de la Mer

De locatie van het Fête de la Coquille Saint Jacques rouleert elk jaar tussen Loguivy-de-la-mer, Erquy en Saint Quay Portrieux. Dit jaar is het te vinden in Loguivy-de-la-mer. Het feest bestaat uit twee dagen feest vieren rond de Sint Jakobsschelp. Je kan hem bijvoorbeeld direct in de haven – omgeven door Bretonse vissers –  proeven met een saus naar wens.

Fête de la Bretagne
Van 16 t/m 26 mei in heel Bretagne

De vijfde editie van het Fête de la Bretagne bestaat uit meer dan 300 evenementen in zowel binnen Bretagne als daarbuiten. Je kan 11 dagen lang genieten van Bretonse dansen, proeverijen, muziekconcerten en theater. Natuurlijk kun je ook naar een van de Fest-Noz, een typisch Bretons feest dat in december 2012 is toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Les Vieilles Charrues
Van 18 t/m 21 juli in Carhaix-Plouguer

Dit festival bestaat dit jaar inmiddels 22 jaar en is het grootste muziekfestival van Frankrijk wat het aantal bezoekers betreft. In voorgaande edities stonden artiesten als James Brown, the Cure, Bruce Springsteen en Sting al op het podium. Dit jaar kun je gaan kijken naar optredens van onder andere Neil Young & Crazy Horse. Het hele programma voor 2013 wordt op 16 april bekendgemaakt.

Kunst in de Kapellen
Begin juli tot half september in Pontivy

Nieuwe kunst in oude kerken, dat is het concept van Art dans les Chapelles. Meer dan twintig kapellen in het dal van Blavet stellen allerlei typen kunstwerken tentoon. Doordat sommige kapellen niet ver uit elkaar vandaan liggen, kan er bijvoorbeeld een fietstocht gemaakt worden langs meerdere tentoonstellingen.

Een overzicht van alle evenementen in Bretagne is te vinden op de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.