Handig: Duitse kerstmarkten app

Een van de Duitse kerstmarkten. Foto: Common Creative

Een van de Duitse kerstmarkten. Foto: Common Creative


Iedereen weet het: Duitsland is de uitvinder van de kerstmarkten. Dat het inmiddels een wijdverbreid fenomeen is geworden, dat zelfs in het kleinste Nederlandse dorp zijn intrede heeft gedaan, maakt niet dat de Duitse markten aan glans ingeboet hebben. Het enige is dat ook in Duitsland het aantal markten enorm gegroeid is. Hoe daar een overzicht van te krijgen? Gelukkig, ook daarvoor is al een app.

Grote aantallen Nederlanders bezoeken de Duitse kerstmarkten. Voor Germany Travel was dit aanleiding om voor het tweede achtereenvolgende jaar een speciale kerstmarkten-app te lanceren. Behalve handige informatie over adressen en openingstijden van meer dan 50 kerstmarkten, is de app een bron van leuke kerstweetjes. Ook kunnen gebruikers meer te weten komen over lokale delicatessen en authentieke tradities. De app is verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Kerstmarkten vinden in Duitsland al honderden jaren plaats. Maar welke stad heeft de oudste? De Striezelmarkt van Dresden gaat maar liefst terug tot het jaar 1474. Met Striezel werd in die tijd een kerststol bedoeld, nog altijd een geliefde lekkernij. In het centrum zijn nog tien andere originele kerstmarkten te vinden, zoals de middeleeuwse markt in de Stallhof van het Residentiepaleis. Volgens oud gebruik staan er twee grote houten tobbes gevuld met warm water, waar in elk wel 15 personen kunnen badderen tussen kaarsjes en fakkels.

‘Vegan’ is in Duitsland een grote trend. In het weekend van 7 en 8 december vindt op de Steintorplatz in Hannover voor de vierde keer de grootste veganistische kerstmarkt van Duitsland plaats met lekkernijen waar geen dier aan te pas komt. Denk knapperige wafels, goddelijke muffins en zelfs een veggie-döner kebab die in niets voor een Bratwurst onder doet. Hier tref je foodies die met liefde hun lekkerste veganistische recepten met je delen en je en passant bijpraten over het belang van dierenwelzijn.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.