Jongens betalen wereldreis met T-shirts

Maurice Baltissen voor het vertrek van zijn wereldreis.

Maurice Baltissen voor het vertrek van zijn wereldreis.


Maurice Baltissen heeft een wild plan. Hij maakt een wereldreis zonder geld. Hij betaalt alles met T-shirts die hij zelf ontworpen heeft. Hij en zijn cameraman, want er wordt een documentaire van gemaakt, vertrekken op 5 februari. De eerste stop is Portugal.

De 25-jarige student aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag maakt van de wereldreis zijn afstudeerproject. De door hemzelf ontworpen ’birthdaysuit’ moet over de hele wereld verspreid worden. Over de naam van het project zegt hij in de media: „We komen naakt ter wereld, met vallen en opstaan gaan we onze volwassenheid tegemoet. ’Birthdaysuit’ is mijn geboorte als vormgever. Ik mag mezelf immers nu nog geen grafisch ontwerper noemen. Het is de bedoeling dat er een complete kledinglijn van ’birthdaysuit’ gaat ontstaan. Ik heb duizend witte T-shirts met daarop mijn eerste ontwerp laten drukken.”

En: „Stel, wij vragen via Facebook aan mensen of ze iemand in bijvoorbeeld Parijs kennen die ons verder kan helpen. Lukt dat, dan krijgt degene die het contact aandraagt een eigen icoontje dat ik ontwerp. De mensen uit Parijs krijgen op hun beurt weer een shirt. Onderweg proberen we onze ’birthdaysuits’ aan winkeltjes, fabriekjes en distributiepunten te slijten. Ze moeten eigenlijk overal ter wereld komen te liggen”, aldus Maurice.

„Weet je wanneer dit idee is ontstaan? Als kind! Toen ik in de groei was, bracht mijn moeder de te klein geworden kleding altijd naar het Leger des Heils. En dan wilde ik ’s avonds op televisie kijken of er bijvoorbeeld een kindje in Afrika in mijn T-shirt rondliep! Eigenlijk hoop ik straks hetzelfde: dat overal ter wereld mijn ontwerp opduikt.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.