Nederlanders veroveren Frankrijk

Nederlandse ondernemers in de recreatie-branche in Frankrijk doen goede zaken, steeds meer parken komen in Nederlands beheer.

Nederlandse ondernemers in de recreatie-branche in Frankrijk doen goede zaken, steeds meer parken komen in Nederlands beheer.

Nederlandse ondernemers doen het goed in Frankrijk. In de recreatie-branche is een grote vraag naar Nederlanders. Door de goede service en prijs-kwaliteit verhouding veroveren zij de markt en verspreiden het ‘Hollandse ondernemerschap’, zo luidt de verklaring voor dit fenomeen. Zo neemt het Nederlandse bedrijf Libertyresorts, een bedrijf dat villa’s verhuurt in Frankrijk, per 1 januari 2014 het vakantiepark ‘Pinède’ in beheer, in de vakantieregio Languedoc Rousillon.

Groei
Het Veenendaals bedrijf Libertyresorts maakt volgens eigen zeggen momenteel een grote groei door op de Franse markt. Libertyresorts beheert en verhuurt luxe villaparken in Frankrijk en wordt benaderd voor nieuwe projecten. Directeur Jeroen van Mierlo: “We zijn een klein bedrijf en willen een beheerste groei doormaken. Als we alles dat ons wordt aangeboden aan zouden pakken, zouden we gemakkelijk kunnen verdubbelen in een jaar.” Momenteel is er veel vraag naar beheer ter plaatse voor kleinschalige parken. “Je hebt in Frankrijk een aantal grote organisaties dat alleen maar parken beheert met honderden units, maar daaronder zit eigenlijk niet zoveel. Door service tegen een goede prijs te bieden, worden wij, als Hollands bedrijf, vaak benaderd. Ook van andere collega’s uit de recreatiesector verneem ik dat het hen goed gaat in Frankrijk”, aldus Van Mierlo.

De Hollandse formule
Zijn beheerformule, door Van Mierlo de ‘Hollandse formule’ genoemd, is volgens hem succesvol. Hij stelt Nederlands beheer met een hoge servicegraad aan op de parken. “Zo bellen wij altijd even met de klanten hoe laat ze denken aan te komen. Bij aankomst worden ze persoonlijk welkom geheten en kunnen zij direct hun huis betrekken. Het papierwerk wordt pas de volgende dag gedaan. Ook zijn we bezig met een welkomstpakket en een verzameling tijdschriften die zij bij aankomst in de villa vinden. We doen er alles om aan onze gasten zich thuis te laten voelen en te laten merken dat wij blij zijn dat zij hun vakantie op ons park doorbrengen.”

Nieuw park
Per 1 januari 2014 wordt een park in Le Barcarès in de Languedoc Rousillon aan het assortiment toegevoegd. Dit kleinschalige park, bestaande uit 46 appartementen en 15 villa’s, ligt tussen zee en binnenmeer in een omgeving waar veel te doen is.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.