Nieuw bezoekerscentrum Stonehenge

Het Stonehenge bezoekerscentrum.

Het Stonehenge bezoekerscentrum.


Stonehenge krijgt een nieuw informatiecentrum. Op 18 december 2013 opent het voor het publiek. Een bijzonder drukke verkeersweg liep voorheen vlak langs de site die door Unesco is benoemd tot Werelderfgoed. Door het omleggen van deze weg, heeft de steencirkel opnieuw een sfeer van spiritualiteit gekregen. Er is nu meer ruimte voor bezoekers om de omgeving van het monument te verkennen waaronder de historische ‘Avenue’, de oude toegangsweg van de processies. Het project van 27 miljoen pond liet de bouw toe van een informatiecentrum voor bezoekers en een parkeerplaats. Tussen het centrum en het monument rijdt regelmatig een pendeldienst.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.