Nieuwe voortent staat in 90 seconden

De nieuwe Sky Wing voortent kun je in 90 seconden opzetten, en kan wel tegen een beetje wind.

De nieuwe Sky Wing voortent kun je in 90 seconden opzetten, en kan wel tegen een beetje wind.

Abel Tasman Innovations heeft een nieuwe voortent ontworpen die je in 90 seconden op kan zetten, de Sky Wing. Deze voortent is ook stormbestendig, hij kan omgaan met wisselende windomstandigheden. Op zich ga je daar wel van uit bij een voortent, maar deze doet het zonder tentstokken en scheerlijnen. De Nederlandse première van de Sky Wing vindt plaats op de 50 Plus Beurs, die van 17 tot en met 21 september wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Sky Wing
Het opzetten van de Sky Wing is makkelijk: je drukt op een knop en de tent zet zichzelf op met behulp van luchtdruk. Daarna hoef je de tent alleen maar aan de caravan vast te ritsen en een carbon mast te hijsen door middel van een katrol. De luchtdruk wordt dus alleen gebruikt om te assisteren bij het opzetten. Opzetten kan ook handmatig, zonder luchtdruk. In dat geval kan de opgerolde tent tijdens het rijden worden vervoerd in een gepatenteerde tas die buiten aan de caravan is bevestigd.

Stormbestendig
De Sky Wing voortent verandert automatisch van vorm bij verandering van windrichting en windkracht, waardoor de weerstand tot een minimum wordt beperkt. “De tent beweegt als een jonge boom in de wind en is uiterst stormbestendig”, aldus Bert Holtkamp, ontwikkelaar van de Sky Wing. “Een windvlaag of storm, de gepatenteerde Sky Wing doorstaat het moeiteloos”.

Het Design
Het unieke, Nederlandse product is zo gebouwd dat de twee zijwanden, in de vorm van vleugels, zorgen voor voldoende schaduw. Zelfs bij laagstaande zon. De Sky Wing is bovendien de enige voortent die straling van de zon volledig reflecteert dankzij het ongebleekte Eco Katoen Tentdoek. Het aangeritste kuipgrondzeil beschermt tegen ongedierte, regen en tocht. De Sky Wing past op elke caravan of camper. Daarnaast is er bij de Sky Wing voortent ook over het design nagedacht. De voorkant van de voortent loopt in een punt omhoog waardoor gebruikers een optimaal en vrij uitzicht hebben op bijvoorbeeld bergtoppen, vogels en sterrenhemel. Het uitzicht wordt niet gehinderd door de gebruikelijke tentstokken of scheerlijnen.

De Sky Wing is tijdens de 50 Plus Beurs te zien in hal 10 op stand D.047 van Holtkamper. Tijdens de beurs zal Sander Janson, bekend van onder meer het RTL4-programma Campinglife, toelichting geven op de Sky Wing. Voor meer informatie ga je naar de website.

skywing2

Je kan de voortent op elke caravan op camper ritsen.

Reageren

We gebruiken voor uw gemak op deze site cookies. Meer informatie | Sluiten