Wat doen in weekend 28 en 29 september?

Monstertrucks in actie. Foto: Common Creative

Monstertrucks in actie. Foto: Common Creative


Van uiterst gezond – appels plukken – tot ongezond en lawaaiig – met ronkende motoren door een hal rijden – van alles valt er weer te beleven in het weekend van 28 en 29 september 2013. Hierbij onze top 11 voor het naderende weekend.

 1. Brullende motoren en monsterlijk grote wielen. Dat is allemaal te zien bij de Monster Jam, een wedstrijd voor monster trucks in GelreDome in Arnhem.
 2. In Amsterdam wordt het Drongo Festival gehouden, daarbij alles over meertaligheid, met oa uitreiking Van Dale Gouden Talenknobbel.
 3. Lekker uitwaaien aan het strand bij het Vliegerfestival Scheveningen. Dit is de 35e editie van dit vliegerfeest met oa avondvliegeren en de grootste vlieger ter wereld (66 m. lang).
 4. Tijdens de tentoonstelling INDIGO 2013 in het Stadshuis van Utrecht presenteren talenten en veteranen uit de Nederlandse gameindustrie zichzelf en hun werk aan het publiek.
 5. In Den Haag wordt de ‘Nacht van de Journalistiek’ gehouden in Nieuwspoort. Met oa Twan Huys, An-Sofie Kesteleyn, Merel Roze, Ger van Westing, Jair Stein, Andrea Vreede, Jan Hoedeman, Jeroen Overbeek. Tevens aanwezig Emile Roemer en Hans Wiegel.
 6. Nuit Blanche Amsterdam wordt voor het vijfde jaar gehouden. Het is een Underground & Avantgarde nachtfestival op de Wallen.
 7. Het is tijd voor de Kunstnacht Den Bosch met doorlopend programma’s in musea, galleries, theater-/film- en concertzalen.
 8. Start van de Zuiderzee Klassieker, een fietsevenement om geld op te halen voor darmkanker; initiatief van Maag Lever Darm Stichting. Start en finish in Almere.
 9. In het Gemeentemuseum Den Haag opent de expositie ‘De Anatomische Les – Van Rembrandt tot Damien Hirst’ met oa 10 17e eeuwse Nederlandse anatomische lessen.
 10. Het is ‘Landelijke Appelplukdag‘ van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Ruim 30 fruitteeltbedrijven in Nederland stellen een dag hun bedrijf open voor het publiek.
 11. World Statues festival Arnhem met zo’n 250 levende standbeelden en recordpoging kidsstatues

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.