Zomer lang gratis activiteiten in Tirol

De vakantieregio Paznauntal wil graag de hotspot voor gezinnen worden deze zomer.

De vakantieregio Paznauntal wil graag de hotspot voor gezinnen worden deze zomer. Foto: TVB Paznaun – Ischgl

Deze zomer gaan ze iets nieuws proberen in de vakantieregio Paznauntal, in het zuidwesten van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Ze willen dat gezinnen er zo leuk mogelijk vakantie kunnen vieren en daarom komen ze met een nieuw ‘familie’-concept. Kinderen, tieners en ouders kunnen hierdoor tijdens hun vakantie van alles ondernemen. Het nieuwe activiteitenprogramma vindt elke dag plaats in een ander dorp, afwisselend van Galtür, Kappl, See en Ischgl. Daarnaast kun je dankzij de Silvretta Card All Inclusive gratis deelnemen aan het activiteitenprogramma.

Programma
Het Paznauntal staat deze zomer in het teken van nieuwe avonturen, ontdekkingen en groots plezier in het midden van de Alpen. Zo klimmen kinderen de hoogte in bij Silvapark Galtür, onder toezicht van professionele supervisors, of doen ze mee met een mountainbiketocht door de bergen van Ischgl. Ook in de avond is er van alles te beleven zoals een lantaarnwandeling op maandag (Galtür) en dinsdag (See) of de Musikanten Huangart (Kappl), waar ouders en kinderen samen knutselen en luisteren naar mysterieuze verhalen. Op vrijdag wordt je vanaf 18.00 uur verleid door allerlei lekkernijen en muzikanten op de boerenmarkt, waar kinderen zich kunnen laten schminken.

Kids Club Paznaun
Kinderen tussen 4 en 10 jaar oud kunnen op verkenningstocht gaan met de Kids Club Paznaun. De mascottes Klara, de kruidenheks van Kappl, en Willi, de bosdeugniet van See, nemen de kleintjes mee op ontdekking en geven toegang tot de geheimen van het planten- en dierenrijk. Dankzij de vele weilanden, meren en bossen kun je met de Kids Club Paznaun veel dieren spotten. Wie dichter bij de natuur wil komen, maakt bij de Siggi’s Alpine Club een rit op Haflingers paarden. Daarnaast vind je midden in het centrum van See het grote spel-, sport- en waterpark met een zwemvijver, speeltuin, tennisbaan, volleybal- en voetbalveld. Bovendien heeft Galtür een recreatiebad met een apart gedeelte voor moeders met baby’s. Voor oudere kinderen is er een waterval en een glijbaan.

Youth Club Paznaun
Tieners tussen 11 en 16 jaar oud beleven volop actie met de Youth Club Paznaun. Het programma van de Youth Club Paznaun biedt kinderen spannende en begeleide activiteiten aan zoals canyoning, raften, boulderen, mountainbiken, downhillen en paragliden of GPS schatzoeken in het Silva Park in Galtür. Na al het avontuur kunnen ze rustig bijkomen met de ‘Chill en Grill’ bij het Pardatscher meer.

Silvretta Card All Inclusive
De kortingskaart ontvang je bij het boeken van een overnachting in het Paznauntal en wordt van tevoren opgestuurd. Kinderen en tieners kunnen zich bij aankomst direct aanmelden en gratis deelnemen aan het activiteitenprogramma. Extra kosten worden alleen berekend bij inschrijfgeld en het huren van materiaal. Met de ‘all in’ kaart kun je ook gratis gebruik maken van alle kabelbanen, liften en bussen in Ischgl, Galtür, Kappl en See.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.