Bezoek historische kerstmarkten in Leipzig

Het kerstmarktenseizoen staat op het punt om te beginnen, zo ook in Leipzig. Foto: LTM - Brzoska.

Het kerstmarktenseizoen staat op het punt om te beginnen, zo ook in Leipzig. Foto: LTM – Brzoska.

Kerst komt steeds dichterbij, wat betekent dat het kerstmarktenseizoen weer losbarst. Nou heeft elke zichzelf respecterende plaats in Duitsland minstens een kerstmarkt. Zo heeft Leipzig er zes. En ie weken is het zover: dan zullen in Leipzig de 250 historische kraampjes worden opgezet. Ontdek hier tussen 25 november en 23 december zes prachtig historische kerstmarkten.

Eén van de oudste kerstmarkten
De kerstmarkt van Leipzig is niet alleen één van de grootste en meest populaire van Duitsland, het is ook één van de oudste. De geschiedenis van de Leipziger Weihnachtsmarkten gaat al terug naar 1458 en daarmee wordt dit jaar de 556e editie gevierd. De grootste kerstmarkt wordt traditioneel gezien gehouden op de Marktplatz, waar bezoekers een ruim twintig meter hoge kerstboom kunnen bewonderen.

View from the top
Op de Augustusplatz staat een reuzenrad om bezoekers vanaf de top een uitzicht te geven over de verlichte stad. Beneden staan gerookte zalm en fruitige Glögi (bessenwijn) klaar om gegeten te worden in Scandinavische tentjes op de klassieke Finse kerstmarkt. Maar ook voor de kleine bezoekers is er op de kerstmarkten in Leipzig genoeg te doen. Zo kunnen kinderen het magische sprookjesbos ontdekken op de Thomaswiese, naar sprookjes luisteren op de Marktplatz of een praatje maken met de Kerstman.

Alternatieve kerstmarkt
Cultuurliefhebbers mogen tot slot de alternatieve kerstmarkt in de cultuurfabriek WERK 2 niet missen. De wijk Connewitz wordt van 12 t/m 21 december omgetoverd tot een relaxte plek waar handgemaakte producten, creatieve cadeautjes en minder traditionele snacks te vinden zijn. Bezoekers kunnen hier terecht voor keramiek, items, kleren en accessoires van jonge designers, kaarsen, zeepjes, sieraden, graphic art en kalenders.

Nieuwsgierig geworden naar de kerstmarkten? Etihad Regional vliegt twee keer per dag rechtstreeks naar Leipzig vanaf Amsterdam. Zo sta je in minder dan een uur op Duitse grond. De kerstmarkten zijn dagelijks geopend van 10.00 – 21.00 uur, met uitzondering van 22 en 23 december (10.00 – 20.00). Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.