Slaap deze zomer in themaboerderijen

Deze zomer kun je bijvoorbeeld slapen in  Taufers boven de wolken.

Deze zomer kun je bijvoorbeeld slapen in Taufers boven de wolken.

Deze zomer kun je in verschillende nieuwe themaboerderijen van Roter Hahn slapen. Naast de drie algemene boerderijcategorieën, veeteelt, fruitteelt en wijn, zijn de accommodaties namelijk ook ingedeeld in uiteenlopende thema’s. Zo kunnen vakantiegangers dit voorjaar ook kiezen voor boerderijen met ‘Ibiza allure’, logeren op een boerenkasteel of ontwaken met hun hoofd boven de wolken.

Boerenkasteel – het beste uit twee vakantiewerelden
Boerenkasteel Edelansitz Zimmerlehen in Völs am Schlern is een van de locaties van Roter Hahn. Op deze historische boerderij vinden gasten trekjes van een oud kasteel: toren, vestingmuren en zelfs een eigen kapel. De vijf nieuwe en stijlvol ingerichte appartementen bevinden zich in de gerenoveerde toren en in de boerenwoning van het landgoed dat uit de 13e eeuw stamt. De kapel dateert zelfs uit de 13e eeuw. Elk jaar wordt er nog een mis opgedragen en wordt hij ook voor trouwerijen gebruikt.

Wakker worden boven de wolken
Wie niet genoeg van de bergen kan krijgen, verblijft op een hooggelegen bergboerderij. In de afzondering en stilte, steile hellingen en vergezichten. Een Roter Hahn ‘hooggelegen boerderij’ mag alleen dit keurmerk voeren als onder andere de hoge ligging direct vanaf de boerderij zicht- en merkbaar is, op verzoek gasten van het station of de bushalte worden opgehaald en de boerenfamilie veel weet over het wandelgebied in de omgeving. Zo is vakantieboerderij Thalerhof in Algund (*1), gelegen op 1360 meter boven zeeniveau, een goede locatie voor gasten die op zoek zijn naar een rustgevende omgeving. Gasten kunnen met de auto tot aan de boerderij komen, maar wie de gratis kabelbaan neemt, is in 8 minuten boven. Op boerderij Kofler zwischen den Wänden in Sand in Taufers, gelegen op 1530 meter boven zeeniveau, halen klimmers hun hart op. De boerderij is gesitueerd naast een klimmuur waar klimcursussen worden gegeven.

Boerderijen met Ibiza allure
Wie van het boerenleven houdt en tegelijkertijd de voorkeur geeft aan een verblijf in een modern appartement, vindt een geslaagde combinatie van traditie en moderne tijd op Weingut Stuck of Biobauernhof st. Quirinus. Beide boerderijen zijn gespecialiseerd in wijnbouw en hebben een strakke en moderne uitstraling. Biobauernhof st. Quirinus ligt vlakbij het dorpje Oberplanitzing dat bekend staat om zijn wijntraditie. De moderne boerderij heeft een prachtig (verwarmd) zwembad en barbecue mogelijkheden. Weingut Stuck in Eppan ligt middenin de wijngaard. De appartementen hebben een Mediterrane uitstraling en zijn modern ingericht. Tijdens het verblijf kunnen gasten gebruik maken van de natuurlijke zwemvijver en de gratis fietsverhuur.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.