Slapen als een prins in een paleis

Althoff.

Althoff.


Dit is een van die dingen die je in je leven moet doen: Een paleis of kasteel huren en je dan zelf een vorst voelen. Historische verblijfplaatsen in het buitenland maar ook in eigen land zijn geliefd voor korte vakanties. Van een vorstelijk verblijf in centrum Amsterdam tot comfortabel overnachten in een voormalige kerk in België. Met Weekendjeweg.nl reis je even terug in de tijd en haal je je hart op in een sfeervolle omgeving.

In het Belgische viersterren hotel Martin’s Patershof slaap je in een voormalige kerk. De kerk in het centrum van Mechelen is omgebouwd tot comfortabel hotel met 79 kamers, lift en WiFi. De charmante historische uitstraling is niet verloren gegaan: de authentieke glas-in-lood ramen en gewelfstructuur nemen je mee naar andere tijden. Martin’s Paterhof ligt op loopafstand van de Grote Markt. ’s Zomers maak je een vaartochtje op de Dijle die dwars door de stad stroomt. Lokale bewoners tippen het Italiaanse restaurant La Vigna als dé plek voor een dinertje en een bezoek aan het architectonische monument St. Rombout als must-do. Overnachten met twee personen kan vanaf €89,- voor een nacht en €178,- voor twee nachten exclusief ontbijt.

Kasteel in Duitse bossen
Fijnproeven op historisch én gastronomisch vlak? Het Althoff Schlosshotel Lerbach ligt middenin de bossen op 230 kilometer van Utrecht, vlakbij Keulen. Dit vijfsterren kasteelhotel telt 52 kamers en behoort tot de meest luxueuze hotels van ons buurland. De altijd brandende openhaard, de indrukwekkende bibliotheek, bar met jazzmuziek en moderne Beauty & Spa met zwembad, massages en sauna zorgen ervoor dat de buitenwereld even niet bestaat. Ook fijnproevers zijn op het goede adres: het Gourmet Restaurant in het hotel is met twee Michelinsterren bekroond. Wie toch een frisse neus wil halen maakt een wandeling door de kasteeltuinen of bezoekt het Handwerk Museum in het nabijgelegen stadje Bergisch Gladbach. Wegdromen in dit kasteel kan vanaf €205,- exclusief ontbijt voor één nacht en €410,- voor twee nachten voor twee personen.

Friese boerderij uit 1867
Ook in eigen land is het goed toeven. In het pittoreske Friese Weidum kun je overnachten in een “kop-hals-romp” boerderij uit 1867. Het drie sterren tellende Hotel Weidumerhout telt 10 kamers, een sauna, een bibliotheek en terras met uitzicht op de boomgaard. Op deze plek ontsnappen liefhebbers van natuur en rust even aan de drukte. Er kunnen bij het hotel kano’s gehuurd worden, ook is het een goed vertrekpunt voor fietstochten of wandelingen. Wie toch de stad op wil zoeken kan terecht in het nabijgelegen Leeuwarden. Overnachten in deze boerderij kan met twee personen vanaf €85,- per nacht en €180,- voor twee nachten inclusief ontbijt.

Vorstelijk logeren in Amsterdam
Koningin Beatrix ging je voor met haar trouwerij in de oude raadszaal van dit hotel. Wie op zoek is naar een vorstelijk verblijf kan z’n hart ophalen in het Amsterdamse hotel Sofitel Legend The Grand. Het hotel ligt op vijf minuten lopen van het Koninklijk Paleis op de Dam en telt 178 kamers. Naast een zwembad, fitness, jacuzzi en sauna, heeft het hotel ook een eigen aanlegsteiger en buitenterras. Het bij Amsterdammers geliefde FOAM museum is een cultuurtip, voor wie wil shoppen zijn de nabijgelegen 9 straatjes de moeite waard. Vorstelijk logeren kan hier vanaf €346,- per nacht en vanaf €693,- voor twee nachten voor twee personen exclusief ontbijt.

Drents ommuurd landgoed
Het ommuurde Landgoed Oldruitenborgh is een historische stadshavezate in het Drentse Vollenhove. Naast het hoofdgebouw waar de twintig hotelkamers en luxe bruidssuites zich bevinden, vind je op het landgoed ook het koetshuis en restaurant de Oranjerie waar je geheel in stijl kunt “high tea-en”. Oldruitenborgh ligt in een Engels landschapspark en wordt omringd door moerasbossen en rietland voor wie per fiets of te voet de natuur wil verkennen. Verblijven op Engelse stand met twee personen kost €79,- voor een nacht en €154,- exclusief ontbijt.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.