Telegraaf: 2014 heljaar voor toerisme

Gaan we minder reizen dit jaar? Foto Common Creative: Julia P

Gaan we minder reizen dit jaar? Foto Common Creative: Julia P


Het toeristische jaar begint (economisch gezien) niet vrolijk. Volgens dagblad de Telegraaf wordt 2014 een rampjaar voor het toerisme. De boekingen lopen gemiddeld 10 tot 15 procent achter op vorig jaar, zo schrijft de krant.

Alle seinen staan op rood. Het Garantiefonds moest afgelopen jaar 14 miljoen euro vergoeden aan reizigers, met name door het omvallen van Oad. SGR-directeur Erik Jan Reuver verwacht dat de koude sanering in 2014 doorzet. „Het aantal reiswinkels slinkt in rap tempo. Bij de touroperators heeft vooral de grijze middenmoot het erg moeilijk.” Zowel reisorganisaties als verkoopagenten proberen de aarzelende consument, die steeds later beslist, met kortingen over te halen. De rechter wordt ingeschakeld als dat tegen afspraken is.

Volgens de krant is de ANVR zelf ook in de fout gegaan door verkeerde informatie te verspreiden en door vervolgens een rectificatie daarvan ergens ver weg te stoppen op de eigen website.
Dat deugt van geen kant. Grove fouten horen openlijk hersteld te worden”, noteert journalist Paul Eldering de uitspraak van reisrechtdeskundige Marinus Hoorntje.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.