Wat doen in weekend 17 en 18 mei?

Ter gelegenheid van de Vogelweek worden verschillende activiteiten verspreid over het land gehouden.

Ter gelegenheid van de Vogelweek worden verschillende activiteiten verspreid over het land gehouden.


Lekker snuffelen tussen de techniek in Eindhoven. Meedoen met vogel-activiteiten of naar een concert van Cliff Richard. Het kan allemaal dit weekend. Hierbij onze top 10 voor het weekend van 17 en 18 mei 2014:

  1. In Leiden wordt de Museumnacht gehouden.
  2. Voor liefhebbers van de natuur is er dit weekend een extra reden om er op uit te trekken, het is namelijk het begin van de Vogelweek. Ter gelegenheid daarvan worden op meerdere plekken in het land activiteiten gehouden.
  3. Zaterdag 17 mei strijden 16 zeilers van wereldklasse tegen elkaar tijdens de Bolster Teamrace Knockout 2014 nabij Almere. Dit is dé kans om Olympische topzeilers van dichtbij hun kunsten te zien vertonen. Niet alleen voor de zeilers is het een waar schaakspel, ook voor de toeschouwers is het volgens de organisatie een zeer spectaculair evenement. De catamarans scheren letterlijk langs de tribunes bij de finish. De organisatie verwacht ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers tijdens dit vrij toegankelijke evenement.
  4. Die andere Britse top-ster uit de jaren zestig, Cliff Richard, geeft een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.
  5. En dan een sprong naar een totaal ander soort muziek: De operadagen worden gehouden in Rotterdam.
  6. In Museum Het Valkhof in Nijmegen is tot in het najaar de tentoonstelling ‘Plaats Delict’ te zien. De familietentoonstelling ‘Plaats Delict’ geeft aan de hand van objecten uit gerenommeerde musea in Duitsland én uit de eigen collectie een beeld van de misdaad(bestrijding) bij de Romeinen. Speciaal voor kinderen is er een route gemaakt waarbij zij zelf op jacht gaan naar criminelen. De tentoonstelling is te zien van 18 mei tot en met 5 oktober 2014.
  7. In Heemstede wordt voor roeiers de Spaarnestad Lenterace gehouden.
  8. Op het terrein van Flevonice in Biddinghuizen wordt het Nederlands Kampioenschap Eenwieleren gehouden. De toegang is gratis.
  9. Dit zijn de laatste dagen voor de Libelle Zomerweek in Almere. Dit jaar in Italiaanse sfeer.
  10. De Technische Universiteit Eindhoven houdt een TU/eXperience Publieksdag tussen 12:00 – 17:00 u.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.