Wintersportseizoen in Frankrijk vol hoogtepunten

Er is in Frankrijk deze winter genoeg te doen en ze willen je graag overhalen daar bij te zijn.

Er is in Frankrijk deze winter genoeg te doen en ze willen je graag overhalen daar bij te zijn.

Ieder wintersportgebied wil je weer overhalen om vooral daar te komen skiën, zo ook Frankrijk. Om je naar de Franse skigebieden te lokken hebben ze een rijtje met hoogtepunten gemaakt. Een beetje research voor het kiezen van een bestemming kan geen kwaad. Op deze manier weet je wel wat Frankrijk je allemaal te bieden heeft, als je nadenkt over een wintervakantie die kant op.

Skigebieden
In 2014 gaan verschillende nieuwe liften en pistes open, waarbij ook op technisch gebied vernieuwd wordt. De combilift in La Clusaz bijvoorbeeld, waar skiërs kunnen kiezen of ze per stoeltje of gondel naar boven willen. In Les Menuires wordt het prachtige 360°-uitzicht vanaf de top van La Masse voor iedereen toegankelijk met de komst van de blauwe piste Le Bouquetin. En in Châtel hoeft men vanaf aankomend seizoen geen bus meer te nemen om van Super-Châtel naar Linga te komen dankzij 2 nieuwe stoeltjesliften. Al het nieuws over skigebieden en pistes is hier te vinden.

Evenementen
Het seizoen wordt afgetrapt in Val Thorens op 22 en 23 november met de eerste etappe van de Ski Force Winter Tour, waar het nieuwste materiaal van 45 ski- en snowboardmerken gratis getest kan worden. Spektakel is gegarandeerd tijdens dewereldbekerwedstrijden slalom en reuzenslalom voor dames op 13 en 14 december in Courchevel. Jong en oud kan zich vergapen aan de prachtige ijssculpturen in Valloire van 13 tot 16 januari. Later in het seizoen, van 15 tot 22 maart, vindt één van de grootste festivals van het winterseizoen in Frankrijk plaats: Rock the Pistes in Les Portes du Soleil, met concerten op de piste van internationaal bekende artiesten. Met Rock the Pistes wordt tevens het lenteskiën ingeluid en vinden in talloze Franse wintersportplaatsen festivals, evenementen en kinderactiviteiten plaats. Alle evenementen in de Franse bergen zijn hier te vinden.

Accommodaties
Dit seizoen krijgen vele accommodaties in Frankrijk een nieuw gezicht. Bij de renovatie van de complexen staan een duurzame aanpak en de hoogste kwaliteitseisen voorop. Zo zijn de appartementen in Le Kouria in Avoriaz een stuk ruimer geworden doordat het complex van 62 naar 16 appartementen is gegaan en is ook driesterrenhotel Alpazur in Val Cenis grondig gerenoveerd. Dit beschikt nu over een fitnesszaal en relaxruimte met sauna en jacuzzi. Alle nieuwe accommodaties in de Franse bergen deze winter zijn hier te vinden.

Meer nieuws over aankomend wintersportseizoen in Frankrijk is te vinden in het webzine op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.