Fietsen in Duitsland is ook leuk in de herfst

Op mooie herfstdagen kan het heerlijk zijn om te gaan fietsen. In Duitsland vind je ook in het naseizoen een fietsroute voor iedere fietser. Of je nu de bergen in gaat of juist een stad wil verkennen, er op uit trekt met een camper of met de hele familie op pad gaat: er zijn mogelijkheden genoeg voor een herfstvakantie bij de buren. En dit alles kan met de fiets ontdekt worden, want er is voor iedere fietser een ander soort route.

De sportieve fietser
Gaat de uitdaging aan in het Saarland. Bij de Flowtrail in Ottweiler daal je in 4 kilometer 120 meter. Is dat iets te extreem? Ook ‘Pur’ in de bossen van St. Ingbert is een mountainbikeroute. Combineer je actieve vakantie met een stukje cultuur. Ontbijten in een Romeinse villa, ’s middags naar een ridderfeest en ’s avonds jazzoptredens bij de hoogovens: hier kun je 2.000 jaar geschiedenis in één dag beleven.

De fietsfamilie
Trekt er op uit in Rijnland-Palts, waar oude spoorbanen zijn omgetoverd tot fietspaden. Over de spoorrails, door tunnels en onder viaducten door: hier wordt fietsen een echt avontuur voor het hele gezin. Zijn de kids moe van al het trappen? Dan staan er overal pendelbussen klaar om de hele familie terug naar het beginpunt te brengen.

De fietser die graag dichtbij huis blijft
Hoeft alleen maar de grens over te steken naar Noordrijn Westfalen, waar een fietsroutenetwerk ligt van 13.800 kilometer. Op een steenworp afstand van Nederland fiets je door verassende natuurgebieden, langs kastelen en burchten en volg je de loop van onbekende riviertjes. Overnacht in een van de 640 bed-and-bikes, waar jij en je fiets tot rust kunnen komen.

De fietser met hart voor cultuur
Volgt de Thüringer Städtekette. Deze route, die letterlijk een ketting vormt, verbindt de zeven mooiste Thüringer steden met elkaar, waaronder het klassieke Weimar, het levendige Erfurt en de Bachstad Eisenach. Alle steden zijn bereikbaar per trein, waardoor ook delen van het fietspad makkelijk via het spoor kunnen worden afgelegd.

De typisch Nederlandse fietser
Verkent op zijn zelf meegebrachte rijwiel het mooie noorden van Baden-Württemberg. Nederlanders zijn namelijk niet alleen gek op fietsen, maar gaan ook graag op pad met de camper of caravan. Speciaal voor deze doelgroep geeft het Heilbronner Land een gids uit met zes leuke Wohnmobil-routes waarmee je verzekerd bent van pittoreske ritten, afwisselende fietstochten en de mooiste overnachtingsplekjes.

Voor meer informatie over een fietsvakantie in Duitsland ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.