Kinderen leren alles over het lichaam in Body World

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag alles weten, ook over de werking van hun eigen lichaam. Daar speelt de nieuwe workshop van Body World op in. Tijdens de anatomie-tentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project wordt de kinderworkshop: Dokter Junior gelanceerd. Een interactieve en speelse workshop, waarbij kinderen (8 t/m 12 jaar) alles te weten komen over het menselijk lichaam en het effect van geluk.

Ontdekkingsreis
Deelnemende kinderen krijgen een doktersjas, stethoscoop en werkboekje en gaan op ontdekkingsreis door BODY WORLDS: The Happiness Project. Een medisch professional neemt de junior dokters mee langs alle aspecten van het menselijk lichaam: van de hersenen en het zenuwstelsel tot hart, (rokers-)longen en spijsvertering. De workshop wordt afgesloten met een diploma uitreiking. Het primaire doel van de BODY WORLDS exposities is voorlichting geven over het menselijk lichaam en gezondheid, zo ook aan kinderen. Tijdens de workshop Dokter Junior ervaren kinderen spelenderwijs hoe fascinerend en cool menselijke anatomie kan zijn.

Praktische informatie
Voor de volgende edities zijn nog enkele plaatsen vrij: op donderdag 14 mei en zondag 14 juni 2015 van 13:00 tot 15:00 uur.
Tickets zijn €15 voor kinderen – dit is inclusief entree, werkboekje, diploma en gebruik van doktersjas en stethoscoop – en €18 voor volwassenen. Online reserveren is verplicht i.v.m. beperkte capaciteit. Meer informatie of om te reserveren ga je naar de website.

BODY WORLDS: The Happiness Project
De expositie vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website.

Foto: Jerry Knies

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.